alien162 Opublikowano 20 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2006 witamjaki olej jest najlepszy do silnika 2t. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bubu Goryl Opublikowano 20 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2006 Do mieszanki czy do skrzyni? Cytuj www.jem-zdrowo.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yohnson Opublikowano 20 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2006 Do skrzyni to zalej kaiegos Motula przekłądniowego tylko dowedz sie od lepkosc do twojego motocykla zeby sie przezgło nie kleiło ani nie slizgało, a jezeli interesuje cie olej do mieszanki to rozwniez polecam motula do 2T :) to jest chba najlepszy olej do motocykli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bubu Goryl Opublikowano 20 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2006 Motul jest dobry.... i nie taki tani ja do mieszanki leje polsyntetyk MOBIL a w skrzyni bede zmienial dopiero wszyscy polecaja MOTUL 10W40 jezeli masz sprzeglo smarowane olejem, a raczej napewno takie masz, bo te 75W90 sa za geste do sprzegla, zobacz co masz w serwisowce napisane , bo do mnie w serwisowce pisze 75W90 a w danych diagnostycznych 15W40 ,teraz mam jakis rzadki a wszytsko chodzilo ok wiec wleje 15W40 i bedzie git :) Cytuj www.jem-zdrowo.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 21 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2006 mogę zaproponować olej so 2T MIDLAND , 3,5k km na nim przejeździłem nie odczułem strat na mocy, dzisaj cylinder ściągne to obejrze ścianki, ale po samym denku tłoka mogę stwierdzić że jest on super i nie zostawia nagaru (bez problemu dało się odczytać napisy na tłoku i świeca była jasno brązowa) i co najważniejsze kosztuje ok 10zł za 0.6 L więc można jeździć i jeździć Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 21 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2006 olej do mieszanki to rozwniez polecam motula do 2T Motuli do 2t jest 6 czy 7 rodzaji a najlepszy to 800 ale on sie do dozownika nie nadaje. Do dozownika to najlepszy bedzie castrol r2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alien162 Opublikowano 21 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2006 do mojego moto zalecany jest olej 10W40.mam zamiar zalac motula tylko nieznam "modelu"tego oleju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trajka66 Opublikowano 21 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2006 Czyli mowimy o oleju do skrzyni biegow- to lej Motul Transoil Expert 2 T http://www.sklep.larsson.com.pl/?a=c5&c=18...id=&sid=&idc=95 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 21 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2006 rodzaji a najlepszy to 800 ale on sie do dozownika nie nadaje. Bo jest on zalecany do wysilonych jednostek wysokobrotowcyh gdzie smarowanie musi byc stałe wiec dozownik sie wyjmuje :) Heh Szkoda ze taki olej jest holernie drogi;/ Ja Yzywam Husqvarny czerwonej i sobie chwale :)Nagar sie nie osadza,okna są czyste :D to do mieszanki a do skrzyni mibil jakis albo valvoline jest wiele marek i duzy wybor wiec z tym nie ma problemu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devil_1987 Opublikowano 21 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2006 Jeśli chodzi o olej do skrzyni to polecam HIPOL GL-4(1l -> 10zł) - jest olejem przystosowanym do wyższych obciążeń ale równie dobrze nadaje się tez motorowerów, nie narzekam na niego, utrzymuje silnik w bardzo dobrej czystości, sprzęgło działa poprawnie :) a jeśli chodzi o olej do miesznki paliwa to kiedyś jeździłem na Esso (1l -> 22zł)jednak ostatnimi czasy niema go w sklepach i teraz używam oleju Makita(cenowo podobnie) i jest dobrze. Niebardzo sprawdza mi się jednak olej MIXOL poniewż silnik zaczyna się dziwnie zachwywać :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endurowiec Opublikowano 21 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2006 Z tego co słyszalem do dobry olej do mieszanki to stihl od pilarek i kosztuje chyba 29zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 21 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2006 rodzaji a najlepszy to 800 ale on sie do dozownika nie nadaje. Bo jest on zalecany do wysilonych jednostek wysokobrotowcyh gdzie smarowanie musi byc stałe wiec dozownik sie wyjmuje Smile Tam gdzie jest przeznaczony dozownika nie ma seryjnie. Co do dozowników to PRODUCENT napsial, ze jest za gesty i dlatego jest stosowany tylko do mieszania wstepnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 21 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2006 po zdjęciu cylindra mogę powiedzieć że midlamt jest niezłym olejem. na cylindrze 0 rys , na tłokutylko w miejscu zaworu wydechowego, i śładowy nagar na tłoczku, można powiedzieć że wygląda to jak przebarwienie Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi