MłodyVFR Opublikowano 21 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2006 przeczytalem wszelkie powyzsze i... zadne sie prawie nie zgadza z ty, co ja wiem :mrgreen: po kolei:wtrysk wody, a wlasciwie rozpylenie wody (mgielka), nie do kolektora, ale bezposrednio do komory spalania. faza tuz po fazie zaplonu mieszanki. dziala jak wtrysk, tyle ze wody. dzieki temu uzyskujemy:- woda paruje, wytwarza sie cisnienie od parowania, dodaje sie ono do cisnienia zaplonu mieszanki -> cisnienie wywierna na denko tloka wieksze - wzrost mocy- energia na parowanie (zamiane cieczy w gaz) brana jest z ciepla, a nie cisnienia zapalonej mieszanki -> schlodzenie temp silnika stosowano to w wysilonych 2T. tu sie moja wiedza konczy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 21 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2006 stosowano to w wysilonych 2TW Wiekszej mierze w 4t Zasilanych za pomocą wtryskiwaczy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mundy Opublikowano 21 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgadzam się Młody VFR, w zwykłym silniku (bez turbiny) miała by właśnie takie zastosowanie.Przerabiając silnik niezbyt dużej pojmności i dostarczająs mgiełkę przed spaleniem mieszanki (jeszcze w 2T) nie uzyskamy żadnego pozytywnego efektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 21 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2006 Jeśli ktośchce ..to mam ciekawe zdjecie kawałka silnika ferari! Widac wtryski wody;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yohnson Opublikowano 21 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2006 Zapodaj do galeri albo na majla mi wyslij [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miaziu Opublikowano 21 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2006 niech ktoś wreszcie zmieni tytuł tematu :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 22 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2006 Zdjecie już poszło! Napewno niesa to wtrytski paliwa. Są na to za małe Pizoelektryki sa bardzo długie wtryski mechaniczne .. sa całe stalowe! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yool Opublikowano 22 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2006 Wklejcie to zdjęcie tutaj, coby wszyscy mogli badnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi