bieniek123 Opublikowano 14 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2006 Witam!Szukam lancucha i zebatek do mojej suzi.Jakiej firmy polecacie i gdzie moge tanio kupic?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
legut7 Opublikowano 14 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2006 Swietny jest DID, bardzo dobry RK ktorego mozna dostac w Larssonie... Cytuj www.legato-motocykle.plOdzież, części i akcesoria do motocykli, skuterów i ATVWszystkie marki w jednym miejscu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 14 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2006 Zębatki zdawcze z Larssona sa tragiczne. Lepiej zapłacić 20 zł więcej i kupić Sunstara lub PBR. Natomiast tylne zębatki from Larsson są dobre, tak jak łańcuchy RK. I za przyzwoite pieniądze, szczególnie gdy ma się zniżki lub kumpla ze zniżkami. Nawet 20% - spora różnica. Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sql Opublikowano 15 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2006 Zębatki zdawcze z Larssona sa tragiczne.łeeea to czemu?miałem już kilka i nie narzekałem - i tak zawsze pierwszy pada łańcuch :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans Opublikowano 15 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2006 po pierwsze: było już 1000 razy - polecam opcje :arrow: szukaj po drugie: dobierz zestaw napędowy adekwatny (trudne słowo) do pojemności i mocy motocykla po trzecie: jeśli mozesz wybierz najlepiej: D.I.D, RK, DC (Dyna Chains), Sunstar, AFAM.Po czwarte i ostatnie: nie oszczędzaj, dobrego zestawu za mały cash nie kupisz.... pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc Opublikowano 15 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2006 łeeea to czemu? Zgadam sie z Tomkiem, mam zestaw z Larssona lancuch RK+kola zebate JT. Po 11 tys km przebiegu nie wygladaja za dobrze. Nastepnym bedzie zestaw DID z Louisa, za niewiele wieksza kase, a na pewno lepszej jakosci :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LAMASSU Opublikowano 15 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2006 Mam D.I.D i zebatki PBR zakup w Olek Motocykle BielskoB. z duzym upustem jak zwykle :) polecam . takze wysyłkowo a cene trzeba negocjowac :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sql Opublikowano 15 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgadam sie z Tomkiem, mam zestaw z Larssona lancuch RK+kola zebate JT. Po 11 tys km przebiegu nie wygladaja za dobrze. Nastepnym bedzie zestaw DID z Louisa, za niewiele wieksza kase, a na pewno lepszej jakosci :Pdziwne...albo do waszych sprzętów są jakieś dziwne, albo nie wiem.ale mi starczają na 20-25kkm i jest dobrze.trzeba tylko smarowac czasem :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc Opublikowano 15 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2006 trzeba tylko smarowac czasem Pier*olisz :?: :roll: 8O :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 15 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2006 Mareriał jaki jest używany na zębatki zdawcze przez poddostawcę Larssona jest gówniany. Zębatki wycierają się i tracą zęby szybciej niż się człowiek spodziewa. Nie ma jeszcze połowy naciągu łańcucha wykorzystanej, tylna zębatka wygląda bardzo dobrze, a przedniej już nie ma. Dobry układ jest wtedy gdy całośc zużywa się równomiernie i osiąga duże przebiegi.Jakość materiału można porównać przeprowadzając dwie próby: iskrową i udarową.Wystarczy dotknąć do kamienia szlifierki zębatkę z Larssona i np. PBR. W pierwszym przypadku zobaczymy czerwone iskry, w drugi, BRAK ISKIER.Druga próba: bierzemy punktak i młotek, próbujemy napunktować zębatkę. W larssonowej uzyskamy wyraźny punkt, w gatunkowej ślad może być ledwo widoczny.Zębatki zdawcze dobrej jakości jakie wypraktykowałem to Sunstar i PBR.Łańcuchy: DID i RK i co ciekawe mam w jednym motocyklu zakuty O-ring'owy IRIS który sprawuje się znakomicie, wbrew obiegowej opinii. Może jednak jest to jakaś lepsza (droższa) wersja.Łańcuchy Regina można sobie darować, zbyt słabe jak na cenę porównywalną z RK - jak wynika z praktyki warsztatowo-szkółkowej. Ciekawostka: kumpel do jajka 600 zakuł łańcuch i zębatki od 750, czyli łańcuch 530 O-ring. Grubszy łańcuch w słabszym motocyklu żyje dłużej, wymaga rzadszego naciągania, jednak podnosi opory jazdy. Trzeba przemyśleć wszystkie za i przeciw takiego agrotjuningu.W opisywanym przypadku jest to per saldo opłacalne, gdyż właściciel maszyny jest kurierem. Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bieniek123 Opublikowano 15 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2006 A jakie polecacie sklepy internetowe gdzie moge kupic wyzej wymienione zestawy???Akurat u mnie nie bardzo mam gdzie kupic... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sql Opublikowano 15 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2006 Dobry układ jest wtedy gdy całośc zużywa się równomiernie i osiąga duże przebiegi.ofkoz.ale mi się tak właśnie zużywa :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
legut7 Opublikowano 15 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2006 www.larsson.pl RK, IRISwww.motosprzet.pl DID, RK. IRISwww.moto-akcesoria.pl DID, VAZ, REGINA Cytuj www.legato-motocykle.plOdzież, części i akcesoria do motocykli, skuterów i ATVWszystkie marki w jednym miejscu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bieniek123 Opublikowano 15 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2006 Thx wszystkim za odpowiedzi... :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 15 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2006 Dobry układ jest wtedy gdy całośc zużywa się równomiernie i osiąga duże przebiegi.ofkoz.ale mi się tak właśnie zużywa :).Bo Ty wolno jeździsz, tak jak mój brat z Targówka :P Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi