DiboS60 Opublikowano 18 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 Kolega Ma Sende R Przelatal nią caly Sezon ;pKupil za 1700zl Przez caly sezon nic sie niedzialo;p Leciala mu 95kmh we dWie osoby:P Zawsze paliła na dryk;p Ale jak juz sie zaczela j*b*ć tak juz koniec;pNajpierw poszedl Modul zaplonowy:P to kupil Nowy(260 zl) Zalozyl i spalil sie ten modul:PKupil drugi(kolejne 260zl) No dobra dziala plus 150 za uzywaną prądnice od RX:PZlozyl to odpalilo ale muuł niesamowity:PTeraz zmienil tlok ale gdzies mu uszczelka nietrzyma i wode siorbie do cylindra:PZnowu Drugi kolega ma to lata juz 2 sezon bez niczego;]Ogólnie To: Dobry Silnik(gdy sie nie zepsuje) o Bardzo dobrych osiągach chyba najlepszych w klasie 50cmm no mysle ze Hm moze jedynie być lepszy:)Części ogólnie są tyle tylko ze drogie;]pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magik8888 Opublikowano 18 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 od roku jeździ na yz125 i narazie tylko w remonty silnika ładuje ( w 2005 13 lub 14 tłoków i trzy nikasile ).... Nie fart czy az tak czesto jezdzi?ostro jeździ raczej Ciekawe jak on to zrobił..... :? A może cały czas 1 i 2 kata??? :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 18 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 poprostu jezdzil 14 razy 20 godzin :D czyli 280 :) Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnduroMax Opublikowano 18 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 o Bardzo dobrych osiągach chyba najlepszych w klasie 50cmm no mysle ze Hm moze jedynie być lepszy:)Szkoda tylko że HM ma miranelke am6 taką jak rx, dt i różni się koszem sprzęgłowym i w niektórych wersjach wałem....i gdzie masz tu tają różnicę? Cytuj http://www.flickr.com/photos/29858352@N03/Zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_Senda Opublikowano 14 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2006 Sam mam Sende, ale SM i mi sie sprawuje bdb nic mi się w niej nie psuje :) Nie jeździłem nigdy na r-ce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanMareczek Opublikowano 2 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 nie moge przeboleć tego jak ktos mi mowi ze takie derbi lub inne enduro 50cm3 moze poleciec 100-110km/hniedaleko mnie mieszka "szczesliwy wlasciciel" takiego motorka i poprostu zal mi go jak opowiada kolega ze to mu leci 110 km/h (jest to wersja enduro z 99 rok), czy to jest mozliwe (nie biorąc pod uwage zrzutu z przepasci) zeby szlo z tego silniczka tyle wydusic?? osobiscie mialem juz kilka tego typu motorkow, dt 80 cislo mi 90-5 kmh z maks wykorzystania tego silnika na zembatkach od mz-ki 250 obecnie moge miec juz 125 ktory leci mi ok 140 km/h a kiedy jade ta stowke to jakos nie wyobrazam sobie przy tej predkosci takiej 50siatki ktora pod zwykla gorke podjezdza ledwo na 3 biegu... czy taka 50tka enduro naprawde tyle leci czy to tylko mit?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiertara Opublikowano 2 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 Scigacze 50 potrafią się dobujać do ok. 100 km/h, ale żeby seryjne enduro tyle leciało, to raczej nie możliwe... No chyba że jedzie na tym gościu 40 kg :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIGGI Opublikowano 2 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 (edytowane) Jakiś czas temu "ścigałem" dwie Yamaszki 50 ccm i jakiś skuter. Jechałem 110 km/h i nie mogłem ich dopędzić. Swoją drogą trochę mnie to martwi, że dzieciaki zap... z taką prędkością w ruchu ulicznym... Edytowane 2 Października 2007 przez ZIGGI Cytuj Destruction of the empty spaces is my one and only crime Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubadandy Opublikowano 2 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 dzieciaki...są teraz bardziej szalone niż stare "konie" hahaa co do tematu Derbi to hiszpańska ;dość dobra; firma produkująca niezłe motory np.senda ,gpr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszs551 Opublikowano 2 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 ja to powiem szczeze ze mialem derbi przez jakies 2-3 lata (senda DRD) i powiem ze przez ten caly czass co ja mialem to nie mialem, z nia najmniejszego problemu silnik to miala naprawde dobry jedyne co w niej wymienialem to wiadomo naped linki itp ale ogolnie derbi sa uwazane za w miare dobre pojazdy ale oczywisc dla dziecka na poczatek kariery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIGGI Opublikowano 2 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 dzieciaki...są teraz bardziej szalone niż stare "konie" haha No właśnie... myślą, że są och i ach, nieśmiertelni itd. W te wakacje w mojej okolicy rozwaliło się conajmniej pięcioro nastolatków na skuterach i motorowerach. O tylu wypadkach wiem. Największe SZALEŃSTWO jest w rodzinie po takim wypadku: Czy w pełni wyzdrowieje? Jak poradzi sobie ze szkoła? Skąd wziąć pieniądze na rehabilitacje? Dlaczego właśnie on/ona?Ale co tam? Młodość jest do szaleństw a starość do zmartwień. Co nie? Cytuj Destruction of the empty spaces is my one and only crime Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 2 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 jeśli będzie w dobrym stanie to te licznikowe 110 jakoś wyciśnie derbi jest znacznie młodsze od dt Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanMareczek Opublikowano 3 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 No ale pragnal bym zauwarzyc ze teraz nie wszytkie "motorowery" na malych blachach sa tak do konca motorowerami... rozumiem ze taka 50siatka moze poleciec 80dyszek ale 110 to juz jest przesada... z tego silnika szlo by to wydusic po przez zaplon dyfuzor i tunning ogolnie silnika ale jego żywotnosc spadla by do kilku godzin pracy... nigdy nie jechalem zadna 50 enduro wiecej niz 80 km/h a ni nidy nie wicialem ze jakis tyler jechal albo chociaz mial ochote... No ale pragnal bym zauwarzyc ze teraz nie wszytkie "motorowery" na malych blachach sa tak do konca motorowerami... rozumiem ze taka 50siatka moze poleciec 80dyszek ale 110 to juz jest przesada... z tego silnika szlo by to wydusic po przez zaplon dyfuzor i tunning ogolnie silnika ale jego żywotnosc spadla by do kilku godzin pracy... nigdy nie jechalem zadna 50 enduro wiecej niz 80 km/h a ni nidy nie wicialem ze jakis tyler jechal albo chociaz mial ochote... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalim1 Opublikowano 3 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 sam mam na razie Sende ;/ brakuje mi mocy więc wymieniam niedługo na coś większego. owszem, można robić tuning - większy cylinder, gaźnik, króciec, tuningowa membrana, sprzęgło układ wydechowy... ale wolę tą kase dołożyć do nowego motoru, bo tak jak pisaliście silnik za długo nie pożyje, mogą dziać się różne dziwaczne rzeczy z elektryką, a przede wszystkim zawieszenie za słabe i rama może pękać (też słyszałem o takich przypadkach).Chce kupić jakieś hard enduro 125 lub crossa, zobaczę co trafie i za jaką kase... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip_CK Opublikowano 10 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2007 to w koncu oplaca sie kupic derbi sende??? bo nie wiem czy kupowac na poczatek przygody w enduro???prosze o sugestie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi