dominik.vx800 Opublikowano 15 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2005 witam :D VX-em(61KM) przejeździłem trzy sezony(przeważnie z moją kobitką 8) ), i z całą odpowiedzialnością moge Ci go polecić jako motocykl turystyczny. prędkości do 170km/h to dla niego pikuś, a solo dużo więcej.fakt że zawieszenie jest raczej miękkie, ale przy przelotowej na trasie tak 120-150km/h to jedzie się całkiem znośnie i stabilnie. mała szyba-jak najbardziej polecam(dużo mniej muszek na kurtce :-D , no i poprawa komfortu jazdy-mała ale zawsze). o urodzie tego motocykla nie pisze bo to kwestia gustu, ale dla mnie to jeden z najpiękniejszych motocykli, i pomimo zmiany sprzęta(bo nie można mieć wszystkiego :D ) zdania nie zmienie. pozdrawiam :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guti Opublikowano 15 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2005 Nie zniechęcaj się Guziq i nie mam zamiaru nikogo zniechęcać do tego sprzeta , tylko staram się być obiektywny , bo fakt ze jeżdzę takim moto nie jest powodem żeby go wywyższać i zachwalać bez granic . Piszę co jest dla mnie w nim ok a co mi nie pasuje to wszystko .Dla mnie za mało mocy (50KM u mnie ale 61KM jak jeżdziłem to szału na mnie nie zrobił) . Do turystyki spoko zestaw, poradzi sobie , ale jak bedziesz śmigał obładowany i we dwójkę , to przy lepszych puszkach zostaw sobie większy odcinek drogi do wyprzedzania , bo często wafle w spotrowych wózkach lubią się pościgać z obładowanymi motocyklami , wiem z autopsji :D(dla tego piszę ze wyprzedzanie nie jest wtedy błyskawiczne) Moto ładne nie ma co ale jak by miał z 80 KM przy V-ce i twardzsze zawieszenie to by był idealny i wiele osób by go nie zamieniało na inne moto Prawda Dominik.vx800 ?? :D Guziq jak Ci się podoba i najarałeś to spoko strzel sobie VX-a i podróżuj ile wlezie , bedziesz zadowolony Taka jest moja opinia . Pozdrawiam 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominik.vx800 Opublikowano 15 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2005 co racja, to racja. pare koników więcej by nie zaszkodziło. mojego VX-a kupił 21-latek jako drugi matocykl(po Virówce535), i podejrzewam że będzie się z niego tak samo cieszył jak po przesiadce z GSX-a(27KM),aż do momentu gdy nabyłem kolejnego rumaczka :D ale jak oglądam fotki z tych wszystkich wyjazdów to jakoś tak dziwnie się robi- ech wspomnieniamoja rada-jak pasuje Ci ten styl to kupuj śmiało, tylko sprawdź stan techniczny, a na pewno będziesz zadowolony, bo to wdzięczny sprzęcik :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość michal s Opublikowano 6 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2005 czesc jako ze chce kupic sprzeta i raczej zdecydowalem sie juz na VX 800 prosilbym o jakies opinie "uzytkowe" na temat tego motocykla.mam tez dylemat czy nie bedzie on za maly dla mnie (190 cm, waga 130kg) daj cie znamc kto jezdzi VX'em i jak sie sprawuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viperPL Opublikowano 6 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2005 http://forum.motocyklistow.pl/viewtopic.php?t=34839 :D ;) ;) ;) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sempo Opublikowano 20 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2005 witamWłaśnie stałem sie właścicielem VX'a, chciałbym dowiedzieć sie czegoś więcej o tym moto od użytkowników, oczywiście już wertowałem neta w poszukiwaniu wszelkich opisów oczywiście trafiałem na nie, przeglądałem prase dośc dobry jest opis w "Motocyklu używanym" ale w większości są to suche opisy :? Mógłbym prosić o jakieś cenne informacje eksploatacyjne czy też techniczne, jak moto się sprawuje w dalekch trasach idt.. . Dodam tylko na koniec, że nie jest to mój pierwwszy motocykl 8) pozdrawaim Sempo i czarny VX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guti Opublikowano 30 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2005 Witaj . Miałem VX-a 2 lata . Nie miałem z nim najmniejszych problemów . Wygodny tani w eksploatacji motocykl z pieknym brzmieniem silnika na głosnych wydechach :twisted: Tani w eksploatacji (2 gary , kardan, niskie spalanie , jedna tarcza tył -przód) . Dla mnie trochę za miekki , w zakretach zachowuje się specyficznie, i w miarę przyspiesza. Co do eksploatacji : zerkaj na okno oleju często bo potrafi łyknąć i to przy dawaniu z manetki całkiem sporo . U niektórych znamomych na zlotach widziałem , że silnik ciekł a mieli przebiegi mniejsze od mojego (poprostu uszczelki są robione z jakiegoś gównofilu i ciekną ) U mnie sie trafiło żę był suchutki. Silnik potrafi znieść spore przebiegi kolega z Pasłęka ma 140.000km i nie robił kapitalki. Seryjne wydechy potrafią "dzwonić" ale nie trzeba się tym przejmować bo to popularne w tym modelu . Mozna z tym walczyć ale prościej jest zrobić tłumienie po swojemu , przynajmniej dzwięk jest Piekny (bo na serji taki sobie ) . Zawory na śróbki (luz na zimnym 0.08-0.13) samemu można sobie ustawić po znakach na wale itd . jak bys chciał się pobawić sam to mogę dokładnie napisać co i jak . Ale jak miałeś już motocykle to pewnie sam doskonale bedziesz wiedział jak to sie ustawia. Nie wiem co jeszcze jak cos to pytaj . z Chęcią odpowiem . Ogólnie bezawaryjny sprzęt , godny polecenia . Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vx800 Opublikowano 30 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2005 cześć,też ganiałem VXem dwa sezony i również mam jak najbardziej pozytywne wspomnienia. Do długich tras w spokojnym tempie motocykl jest super. Jakbyś miał jakieś problemy, na 4um jest jak widać sporo użytkowników i eks-użytkowników modelu. W razie czego wal. Moje problemy z VXem:- strzelanie w tłumiki, przerywanie pracy, nierówna praca - po sprawdzeniu wszystkiego, co mogło być przyczyną, przypadkiem dowiedziałem się od uzytkownika VS800 że miał identyczne objawy po poluzowaniu się klemy na akumulatorze. Rzeczywiście :P A ja wymieniłem świeczki, przewody, czyściłem i synchronizowałem gaźniory, ... już nawet zacząłem szukać modułu ... debil :D- cieknąca uszczelka pod cylindrem po 30 tysiącach (i 10 latach od nowości) - rzeczywiście uszczelka zrobiona jest z jakiegoś gówna. Pomógł zakup i wymiana. Zakup w Larssonie kompletu na cały silnik to koszt rzędu 400PLN.- tragedia z prowadzeniem w zakrętach - wymiana łożysk główki i wahacza to podstawa. Można dołożć progresywne sprężyny, trochę dodatkowo pomaga.- słabe hamulce - stalowy oplot trochę daje, ale ciągle nie ma rewelacji. Koszt na przód to koło 120 pLN, więc nie tak strasznie. PZDRJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guti Opublikowano 1 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2005 A jeszcze coś :D- tak jak kolega powyżej łożysko głowki ramy leci częsciej niż w innych sprzetach i na wachaczu to było u mnie na głowce wymieniłem na łożysku nie zdążyłem :D -w zakrety się wali skubaniec (to mi troche przeszkadzało)-wymiana filtrów powietrza raz na jakiś czas oczyw. ale koszt 120 zł (Larsson) za sztuke na jeden gar jeden filtr :? -szczęki ok 120 zł przód i podobne tył -jak by trzeba tarczę wymieniać to 700zł przód z tego co mi koleś na zlocie powiedział (chcial sie wymienić jak dowiedział się ze sprzedaje , ale byłem twardy :-D- olej i filtr standart cenowy (taniocha)-bez zegarów nie proponuje podchodzic do ustawiania gażników (bo znam takich fachowców co na słuch ustawiaja :-D ja czasem dwa razy w sezonie ustawiałem na zegarach ) -jak pojeżdzisz w deszcz to proponuje po pierwsze , po skończeniu jazdy wodą z węża pod ciśnieniem umyć chłodnicę (bo jak się zalepi to przeważnie latem bedzie się włączał często wentylator) po drugie co jakiś czas użyć pasty czyszcząco woskującej na kolektory wydechowe i tłumiki bo szybko rzuca sie rdza .- i jak zaczną Ci dzwonić wydechy to proponuje przerobić je na głośniejsze (wtedy byc może zakochasz się w VX-e jeszcze bardziej) mogę napisać jak kolega zrobił : przeciął obudowę dwóch tłumików wywalił seryjne wnętrznośći . wspawał w miejsce tłumienia rurkę bardzo gesto nawiercaną wiertłem 4 mm i owinietą kocem strażackim wspawał w tłumiki . dzwięk rewelqa :P bo na zupełne pustych trochę chu...wo . Ale to taka dygresja . jak kto lubi :P jak cos przypomnę sobie to dopiszę . Pozdrawiam :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prosiak Opublikowano 1 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2005 Coz moge powiedziec.....kupilem VX-a od Gutiego i jestem zaje.....zadowolony. Ma jednak pewna wade.....znaczaca.....powoduje konkretne awantury z moja lepsza polowka o to kto prowadzi :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwypfk Opublikowano 1 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2005 bez zegarów nie proponuje podchodzic do ustawiania gażników troszke z tym przesada , ze bez zegarów ani ruuuusz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guti Opublikowano 2 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2005 Siwy - "nie proponuję" to chyba nie znaczy "ani rusz" ?? :P Poprostu jesli ktoś chce mieć dokładnie to niestety ale - zagary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guti Opublikowano 2 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2005 mam tez dylemat czy nie bedzie on za maly dla mnie (190 cm, waga 130kg) Nie będzie za mały . A jak chcesz opinjie urzytkowników to zerknij 3 najswieższe strony w tym dziale . Bo nie bardzo mi się chce pisać to samo. Ale jeśli jakieś szczególy chcesz sie dowiedzieć odnośnie VX-a to pytaj , chętnie odpowiem . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niki4 Opublikowano 4 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2005 VX nie jest wcale mały. Zwróć uwagę na uszczelki pod cylindrami, bo ja musiałem wymieniać. W paru miejscach trochę lakier "gnije" i w moim przypadku musiałem wymienić uszczelki od teleskopów. Jak chcesz to mogę podesłać Ci trochę prasy na e-mail. A tak poza tym, to od jakiegos czasu mie przeglądałem gazet. VX był gdzieś opisany? Bo dużo postów jest na jego temat, a chyba taki popularny jak CBR nie jest?;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vx800 Opublikowano 4 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2005 czesć,Był opisany w motocyklu, był w śm (jakoś między 1993 a 2005 :))) ). Oba teksty w stylu "sranie w banię" ... nic sensownego.PozdrJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi