olek89 Opublikowano 6 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2006 Czy ktoś z Was miał do czynienia z obydwoma przeróbkami i może się wypowiedzieć jaką przeróbkę zastosować? Chodzi mi o te cylindry co sprzedają w Kemocie. Cylinder S60 nazwałem "9KM" bo jakoś go musiałem nazwać :D Czy lepszy jest seryjny 70ccm czy "tuningowy" 60ccm. Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartos_SzPaQ Opublikowano 6 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2006 ja bym wzial 70cm najwyzej wypolerujesz kanaly i bedzie jak tuningowana 60cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysieksz Opublikowano 6 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2006 A ja wolał bym kupić 60. Do 70 trzeba roztaczać kartery i można popsuć silnik jeśli zrobi się to nieumiejętnie. A taka 60 tuningowa swoją drogą nie bardzo wieże, że ma te 9 KM . Troche to dziwne jak na simsona ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olek89 Opublikowano 6 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2006 Jeśli chodzi o kartery to dam komuś kto sie na tym zna. Myślałem że ktoś z Was miał do czynienia z 70ccm albo tą tuningowaną 60-tką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 6 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2006 Jeśli chodzi o kartery to dam komuś kto sie na tym zna. Myślałem że ktoś z Was miał do czynienia z 70ccm albo tą tuningowaną 60-tką. Ja miałem 70ccm ale pisałem o tym ze 4 razy i już za 5 tego nie zrobie. Proponuje przejżeć forum i użyć opcji szukaj bo takich tematów było wiele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bacher Opublikowano 7 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2006 Ja mam 60 z Kemotu i szczerze powiem iż żałuję że wywaliłem na to tyle kasy...niewarto :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mwichan Opublikowano 7 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2006 moze pwoiem cos co tobie sie nie spodoba,ale jak chcesz kupic nowy to kup orginal ale niemiecki i bedzie gites Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olek89 Opublikowano 7 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2006 A czemu miałoby mi się to nie spodobować ? :) A ten cylinder "wzmocniony" się różni czymś od tego zwykłego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 7 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2006 POwiem tak..Cylindry 60cmm-Troche lepsze sprezanie,lepszy moment obrotowy,wieksza moc przy malych obrotach To zaletaMinusy-Ciezszy tlok,Zamale kanaly(to samo co w 50cmm) po prostu niedopracowane sa te cylindry:P bo po za wiekszą pojemnoscia trzeba pobawic sie z kanalami:)Ale potem efekt jest naprawde mily :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diabel Opublikowano 8 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2006 Cylinder 60ccm z Kemotu daje sporo mocy na wysokich obrotach i v-max 85km/h kolega ma go simsonie, fajnie sie zbiera i kreci w obroty ale on ma jeszcze binga gaznik chyba to cos tez dalo i najwiekasa dysze w gazniku. Moim zdaniem nie warto bo ten cylinder kosztuje 340zl czy jakos tak a to sporo jak simson caly kosztuje 1500zl a gdznik kolejne 200zl :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olek89 Opublikowano 8 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2006 A wiesz może gdzie kupił taką dużą dyszę do Binga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrzan_007 Opublikowano 8 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2006 Tez mysle o przerobieniu na s70, ile cos takiego przetłoczy na 100km?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 8 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2006 cylinder kosztuje 340zl I W tym o to momencie h.j wbijam:P Kupuje od kogos (albo gdy mam) Niemiecki cylinder 50cmm..Szlifuje go na 60cmm(Bez problemu) Kupuje tlok i pierscienie:P Powiekszam Kanaly,Wsadzam wal od s70, Zmieniam dysze w gazniku na 70-72 I Mam lepsze osiagi niz za ten cylinder 340 zl..pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diabel Opublikowano 8 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2006 olek89 dysze kupil w sklepie z czeciami do Mz i Simsona ale mozna zapewne je kupic rowniez w sklepie internetowym np. www.e-simson.debno.net. ale chyba musi to byc dysza specjalna do Binga a jak jej nie znajdziesz a bedziesz koniecznie potrzebowal to moge Ci ja kupic u mnie na miejscu i wyslac DiboS60 ja tez uwazam ze przesada z tym cylindrem ale wkoncu to RZT power 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olek89 Opublikowano 8 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2006 Dzięki za pomoc Diabeł. Jak sie zdecyduje na przeróbke to dam znać. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi