alfonso Opublikowano 17 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2006 Cześć fomfer. Serwisówek nie mam, na regulację jeżdżę do znakomitego mechanika Rycha z Jedwabnego którego pozdrawiam. Takie podstawowe rzeczy jak zmiana oleju to daję radę oczywiście sam zrobić. A z tymi gmolami to jak już bym dorabiał to w tym kształcie co podałeś w linku. Ps. Dzisiaj wracałem z wawy mijałem jakiegoś NX dominatora w Łomży w kolorze czarnym z żółtym napisem :biggrin: Jak cokolwiek będę wiedział co do gmoli na 100% dam Ci znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas 78 Opublikowano 18 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2006 Alfonso na razie nie widziałem się jeszcze z moim znajomym ale cały czas o twoich gmolach pamiętampozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfonso Opublikowano 18 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2006 (edytowane) Cześć Lukas78. jak byśmy dorabiali to takie kształty które podał na zdjęciach fomfer:http://i11.ebayimg.com/02/i/08/26/2f/3f_12.JPGhttp://i3.ebayimg.com/01/i/08/2e/fc/2d_12.JPGhttp://i21.ebayimg.com/05/i/08/23/0a/a2_12.JPGfajnie by było coś takiego wykonać. (Gmole z rury o średnicy 25 mm te wyżej mniejsze na osłonę biegów w temacie są wykonane). Mam spawarkę, szlifierkę narzędzia, można by samemu spróbować takie coś dorobić, może mi podpowiecie z czego one moga być wykonane rurka czy stalowy pręt? Mieszam trochę w temacie ale są opcje dorobienia lub kupienia. Fomfer a jak byśmy zamawiali te gmole z niemiec jest możliwość kupienia np. dwóch kompletów dla Ciebie i dla mnie przy jednym zamówieniu? Edytowane 18 Września 2006 przez alfonso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fomfer Opublikowano 18 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2006 wiam was! problem polega na tym, że gmoli których zdjęcia zamieściłem, nie widziałem nigdzie w ofercie, jedynie te najpopularniejsze http://i19.ebayimg.com/03/i/07/f8/91/b4_1.JPG są dostępne za 50euro za szt. ja niestety nie dysponuje spawarką i o zrobieniu moge zapomnieć. uważam, że jest to do zrobienia, należałoby pierw samemu ukształtować z drutu odpowiadający nam kształt, a pożniej do tego giąć rurki. co do materiału, to może być to rurka, oczywiście o odpowiedniej grubości ściankach, pręt wydaje mi się, że może byc za ciężki, choć z drugiej strony lepszy do gięcia z uwagi na odkształenia. jutro pokaże znajomemu majstrowi zdjęcie i moze on poradzi jakiego do tego materiału użyć pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfonso Opublikowano 19 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2006 (edytowane) Raczej wydaje mi się że jest to rurka o średnicy około 25mm, pręt będzie zbyt ciężki, trzeba też troche wolnego czasu żeby z tym powalczyć, ale dobrze fomfer radzisz żeby z drutu powyginać dokładnie wzory i długości od tego wyginać rurki. Edytowane 19 Września 2006 przez alfonso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fomfer Opublikowano 21 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2006 rozmawiałem ze specem i radził, ze użycie rurki o odpowiednim przekroju 2,5 bedzie lepszym rozwiązaniem niżeli prętu; raz ze waga, a 2 wytrzymałość bedzie taka sama.jakabym coś zmajstrował z gmolami dam znać, rownież czekam na info z waszej strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfonso Opublikowano 21 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2006 Cześć Fomfer. Ja też jak coś będę działał z tymi gmolami to dam Ci znać. Najlepiej jak byśmy kupili gotowe a jak nie będę próbował dorabiać :biggrin: Za jakiś czas na dłuższym urlopie będę może wtedy pomyślę o dorobieniu, jednocześnie popatrzę jeszcze w internecie. Pozdrawiam i lewa w górze. Ps. może lukas coś podpowie którego też pozdrawiam :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
strzykawa Opublikowano 23 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2006 Gmole w Szamotułaach robi Robert Bartkowiak można go spotkać na Motobazarach np gmole do XTZ 750 Super Tenere miał za 250 zł + koszt wysyłki (cena z wiosenego Moto Bazaru w Poznaniu ). Ma masę wzorów więc może mieć do wielu innych motorów . tel 061-2918750, lub +48889485060PowodzeniaPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfonso Opublikowano 4 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2006 Trochę odkopałem ten temat, zamówiłem ze dwa dni temu gmole do mojej Hondy u Pana Roberta. Jak przyjdą pocztą i je zamontuję dam znać. Cena gmoli do Dominatora 210 zł + przesyłka. Myślę, że jest to cena bardzo dobra. Strzykawa dziękuję za podanie namiarów które są pomocne dla mnie jak i innych motocyklistów. (Bez sensu płacić 500 zł lub więcej za oryginalne gmole). Do innych modeli też jest jakiś wybór. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfonso Opublikowano 15 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2006 Właśnie gmole dzisiaj odebrałem w paczce. Już są w połowie zamontowane, do wymiany dwie szpilki mocujące na dłuższe o koło 1 cm tamte równe były z nakrętką. Jestem bardzo zadowolony z zakupu za 220 zł z przesyłką super fajne gmole kupiłem i bardzo dobrze i dokładnie wykonane, w przesyłce owinięte folią i ładnie zapakowane w pudełku. Po prostu super, nawet skrzynka z narzędzimi da się otworzyć. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aristo6 Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Tu znalazlem :banghead: http://www.duh.pl/pokaz_towar.php?id_kat=5...kod=HONX650DO-G Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi