scitro Opublikowano 27 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2006 To ja chcę tam jechać, może w koncu nauczę się składać do zakrętu...Praktyka czyni mistrza... Cytuj www.ducati-klub.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 28 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2006 No to zalozylim te tuningowe kominy do Klekotka748- i musze przyznac juz ich nie zdejme- moto moze nie jest duzo glosniejsze,. ale dzwiek ma bardziej soczysty i wyrazisty i chyba to subiektywne odczucie ale nabral wigoru(????? )-powinien oslabnac?Narazie ide spac-Paaa.Janek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scitro Opublikowano 28 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2006 My z Krisem możemy sobie poregulować, hihihi... Pokrętłem od gazu... Przeczytałem, że Janek założył, już nowe wydechy, może podzieli się z nami fotkami (ale sie rymuje), a może jakiś MP3 ???Janek czekamy...Pozdro Cytuj www.ducati-klub.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piowdo Opublikowano 28 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2006 Tak, tak ma pozmieniane trochę elementów,ale tą badziewiastą osłonę kółka zdawczego ma fabryczną...Gdzie on stoi, w którym miejscu Krk, pisz tu zaraz. Podskoczę to obejrzeć na chłodno, bo widzę, że ty się trochę przypalasz... :icon_twisted: Motorek stoi (lub stał w zeszłym tygodniu bo właściciel miał go zabrać) w Kawasaki w Krakowie na ulicy Kamieńskiego. Jeżeli wszystko z motorkiem będzie ok to kupię go w piątek. Właściciel dorzuca kask Shoei'a i oryginalne wydechy. A zdjęciami z Allegro nie trzeba się sugerować bo są nieaktualne. (teraz ma carbonowe osłonki chłodnicy, przedni błotnik i parę innych elementów. osłonę, o której pisałeś ma chyba też wymienioną)jeżeli miałbyś czas "rzucić" na niego okiem, byłbym bardzo wdzięcznypozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scitro Opublikowano 28 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2006 Czyli w "Małopolskim" ten na rzeszowskich blachach? to ja już go oglądałem miesiąc temu, ale nie pod kątem kupna. I ma rzeczywiście trochę kosztownych dodatków a w oczy razi właśnie ta osłonka... Jak nie będzie dzisiaj lało to kopnę się tam i dam moją opinię... Pozdro Cytuj www.ducati-klub.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piowdo Opublikowano 28 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2006 Czyli w "Małopolskim" ten na rzeszowskich blachach? to ja już go oglądałem miesiąc temu, ale nie pod kątem kupna. I ma rzeczywiście trochę kosztownych dodatków a w oczy razi właśnie ta osłonka... Jak nie będzie dzisiaj lało to kopnę się tam i dam moją opinię... Pozdrotak moto jest zarejestrowany na firmę z Rzeszowa. Był w leasingu po zakończeniu którego został wykupiony. Podobno jest bezwypadkowy, ale wywalił się na lewą stronę i ma zadrapania. przez zimę to wszystko sobie wyprowadzę i będzie na wiosnę jak nowy. Niestety nie potrafię dokładnie ocenić stanu tech. tego motocykla i nie mam też znajomych Ducatimaniaków do pomocy, więc mam nadzieję że w Krakowie nie będzie dzisiaj padało :icon_twisted:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scitro Opublikowano 28 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2006 To dobrze, dopiję kawę i pakuje tyłek na Duca, bo na razie pod chmurką ale +12 na termoNa ra Cytuj www.ducati-klub.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 28 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2006 scitro mozecie w monsterkach sobie porobic male szachu machu- tulejami dystansowymi+ dluzsze krotsze sprezyny+ gestoscia i iloscia oliwy do amotkow.Z ta iloscia nie nalezy przesadzac oboetnie w ktora strone(+, - ), w zaleznosci od pojemnosci na lage od 5 do 15 ml na lage, gestosc w granicach 5- 15W- z tym ze w moich doswiadczeniach stosowalem rozne mieszanki( od 10- do 65 W !!!) i zdawalo w motocyklach egzamin.Mosterki z przodu sa chyba twarde- wiec proponuje mieksza sprezyne- ale koniecznie progresywna i twardszy olej- tak by motocykl mogl wykorzystac swoje max. ugiecie przy mocniejszym tlumieniu- do niesportowej jazdy wg. mnie bledem jest max utwardzac zawiechy - i ja np. zmiekczylem przod i dodalem troche klikow na dobicie i shimi mi zaniklo- faktem jest ze moto teraz "plywa" w zakretach , ale tak ma byc.Jesli chodzi o mjo "nowy" wydech- nie jest duzo glosniejszy - mysle ze taki jak trzeba- i zadne MP3 tego nie odda, z wygladem tez nic specjalnego sie nie dzieje- ot carbonowe tlumiki, perfekcjonistow razic beda zadrapania i male dziurki, oraz jedno przegiecie na kielbasce(juz nie mielismy czasu- i tak wrocilem o 3 do domu) , ale mi sie podoba i wyglad i dzwiek i o dziwo wkrecanie sie w obroty- subiektywne odczucie jakby moto dostalo skrzydel, moc pewnie spadla(to tylko hamownia wykaze), ale w calym zakresie obrotow nie ma dziur i zalaman- nie ma tego przytkania sie w ok. 4-5 tys obr. Nie ma stracha ze siasiadow bede budzil- a jak beda cos gledzic to wypatrosze jeszcze te perforowane przyslonki w wydechach i wtedy bedzie jazda:-))).- z tym jednak poczekam- pojezdze teraz na takich jak mam.Inna sprawa co wczoraj wyszla - to dobrze ze zajrzalem w airboxy, i tam mysle o malej korekcie(to w zime)- zamowie dodatkowe piankowe filtry mna lejki- do w airboxach pojawiaja sie drobiny pichu- dobrze ze przy kazdym zagladnieciu pod zbiornik czyszcze i smaruje calosc zielonym g....em do nasaczania filtrow powietrza i to wylapuje - tak ze lejki mam czyste- ale jednak cos z tym trza zrobic. Moze ktos widzial u nasz w Polszcze dodatkowe filtry bezposrednio na lejki- musza miec podbydowe na siatce metalowej i sa z pianki- bo inaczej sama pianka na full gazie wyleci kominami . Pozdr.Janek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 28 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2006 Za 30- tys. Rychu dla mnie(ale tylko dla mnie:-)) ) by sprowadzil 999 :-)).Monster- to pewnie moja przyszlosc(jak bede mial z 80 lat), tylko wtedy Monstery beda kosztowac jako zabytki ze 200 tys. $ . A ten Monstry z allegro jest wart zainteresowania- chocby ze wzgledu na to ze byl 1 wlasciciel.POzdr.Janek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scitro Opublikowano 28 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2006 To ty Janek twardziel jesteś... o 3 nad ranem testować motocykl???Podziwiam twój zapał.Pozdro Cytuj www.ducati-klub.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scitro Opublikowano 28 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2006 No więc obejrzałem dokładniej ten moto. Wg mnie wart zainteresowania, rama orginalny lakier, lekko przytarty dekiel, tarcze hamulcowe hohoho. Nie ma pęknięć i śladów grzebania przy lampie i owiece. Ja bym go brał...Na PW prześlę Ci numer do Shoguna, zgodził się obejrzeć Ci go przed zakupem.---------------- A tu macie 3 fotki z mojej wczorajszej traski (100km)Złota jesieńSama radośćWidać już zimę. Pozdro Seba Cytuj www.ducati-klub.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piowdo Opublikowano 28 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2006 No więc obejrzałem dokładniej ten moto. Wg mnie wart zainteresowania, rama orginalny lakier, lekko przytarty dekiel, tarcze hamulcowe hohoho. Nie ma pęknięć i śladów grzebania przy lampie i owiece. Ja bym go brał...Na PW prześlę Ci numer do Shoguna, zgodził się obejrzeć Ci go przed zakupem.---------------- A tu macie 3 fotki z mojej wczorajszej traski (100km)Złota jesieńSama radośćWidać już zimę. Pozdro Seba Nie wiem jak Ci dziękować. Jeżeli wszystko wygląda OK to go biorę i nie zawracam już głowy. Liczę się z wydatkami jak kupuję używany sprzęt (tylko żeby to nie było tyle co kosztuje moto), a po tym co napisałeś jestem spokojniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muminek Opublikowano 28 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2006 (edytowane) no to widzę, że będziemy mieli kolejnego Desmomaniaka w Warszawce :) Piowdo, jak będziesz miał sprzęt to daj znać bo z chęcią bym sobie go obejżał - jeśli oczywiście pozwolisz :icon_twisted: na to życzę udanej transakcji - pomęcz gościa co do kasy - nie sprzadał go od co najmniej 1/2 ( anie jestem pewien, czy nie wystawiał go na sprzedaż późną jeseienią 2005 roku) i nie prędko znajdzie kupca - nie daj się i zbijaj cenę ile się da. Wiem, że łatwo to mówić, ale jak się napaliłeś i szybką zakończysz kupno - nie będziesz miał okazji zbić ceny bo będziesz się ślinił jasz szczserbaty na suchary :icon_razz: (zobaczysz, ja przynajmniej tak miałem i ledwo się opanowałem przed samym zakupem). pozdrawiam,Krzysztof Edytowane 28 Października 2006 przez Muminek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muminek Opublikowano 28 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2006 cieszę się Janek, że wreszcie odpaliłeś w nowym zestawieniu "w-dechowym" swoją maszynkę. Sąsiadów masz fajnych to Ci du** nie będą zawracać, ai inni też nie podskoczą :icon_twisted: (bo komu?) co do pianek i osłonek - może w przyszłym tygodniu coś zobaczę u chłopaków w serwisie to dam znać. teraz pakuję samochód i jedziemy z rodzinką w teren na tzw wypad z Klientem (chyba będzie ciężka noc i jutrzejszy dzień) pozdrawiam,Kris Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muminek Opublikowano 28 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2006 może to nienatemat ale to jest droga jaka powinna sie snic każdemu (z wyjątkiem tirowcow ) o ile pamiętam to na 11 milach jest 384zakręty!!! co tydzień są mowe foty http://www.killboy.com/ nie dość, że kręto to jeszcze nachylenie (chyba) spore - miodzio dla jeźdźca, tagedia dla płynu do hamulcy :icon_twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi