scitro Opublikowano 24 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2006 A jak to jest z braniem oleju w silnikach Ducati??? Czy wy dolewacie coś w okresie pomiędzy wymianami - co ile wymiany- Czytałem gdzieś, że tylko silniki Hondy nie zużywają oleju a reszta wpie... Pozdrawiam Seba Cytuj www.ducati-klub.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scitro Opublikowano 24 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2006 No witam Zefir, A który to rocznik, przebieg i jak cena (+/-1000). Co do obrotomierza to spoko, poradzimy sobie... Jest nas tu dwóch "zrób to sam" Dominik i ja - na razie...Co do wymiany simmeringa to podaj wymiary sprawdzę Ci ile kosztuje...Pozdro Seba Cytuj www.ducati-klub.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muminek Opublikowano 24 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2006 z tego co zauważuyłem to 1997 rocznik, sprzęt złoto-czerowny - zobacz Seba na link od Zefira - tam będą zdjęcia http://www.prm-poludnie.motocykle.org/nowa/monster/ pozdrawiamkris Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muminek Opublikowano 24 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2006 U mnie przez te trochę ponad 4 tyś km zużył raczej niewiele - miałem na połowie w "szkiłku" a teraz mam troche ponad minimum - czyli troche mógł zużyć. Jak byłem w serwisie Koledzy powiedzieli że nie ma sensu na razie dolewać - poziom jest OK (zawsze zależy jak stoi motor i czy olej jest rozgrzany, czy już spłyna z układu do miski, etc) Ja nastawiam sie na wymiany co 6 tyś (choć wiem, że Dominik i Melvin zmieniaja co 3 tyś km) ale w wielu miejscach, min na DML, sugerują co 3 tyś km. Po rozmowie z mechanikami oni równiez przyznali, że przy jazdach jakie ja prowadzę 6 tyś jest spokojnym okresem do wytrzymania na oleju (na razie mam Motula 5100 10W40). Przy jeździe bardzo agresywnej i sportowej - na torze, jest faktycznie sugestia na zminę w mniejszych przedziałach. Dodatkowo rozmawiałem z ludźmi od olejów - stosując fullsyntetic jak np. MotulV300 sam producent sugeruję jego wymianę co 3-4 tyś ze względu na zawartość oleju (ten konkretny jest przeznaczony do superbajków i do częstszego zmienienia). Na wiosnę planuje zakup nowego Motula 7100 - nowy fullsyntetic Motula (odpowiednik Castrola R4) lub wezmę Castrola. NIe wiem czy jest sens kupowania V300 :icon_razz: ? Ale znając życie zaraz rozpęta się burza, że warto - i bądź człowieku mądry. Dwóch polaków i trzy zdania :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zefir Opublikowano 24 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2006 No witam Zefir, A który to rocznik, przebieg i jak cena (+/-1000). Co do obrotomierza to spoko, poradzimy sobie... Jest nas tu dwóch "zrób to sam" Dominik i ja - na razie...Co do wymiany simmeringa to podaj wymiary sprawdzę Ci ile kosztuje...Witam.Muminek odgadł rocznik - 97, przebieg 27kkm, cena 9kzł. Co do simmeringa interesuje mnie bardziej czy do jego wymiany trzeba rozbebeszyć pół silnika i przy okazji wymienić tryliard uszczelek, czy wystarczy jakaś prostsza operacja. Wymiaru simmeringa jeszcze nie znam. A tak a propos - przydała by mi sie jakaś serwisówka - nie wiecie może skąd zassać? Pozdrawiam.Zefir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scitro Opublikowano 24 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2006 co wy, cholera, nie spicie, nie jecie, nie pracujecie?ja pierwszy monster mialem rok i przejechalem 10K, teraz bedzie rok w listopadzie jak mam tego potworka i 8K na liczniku (ok, 3 m-ce byl w naprawie po glebnieciu torowym), ale to i tak malo kmmoze dlatego ze ja w malym miasteczku mieszkam? albo dlatego ze do kawiarni mam 500m? :icon_razz: No Melvin zobacz czy nie masz przypadkiem licznika w milach, hihihi A tak poważnie to tu mają być porady... więc prosz przygotować szablon, bo jak nie to zrobi to Seb (ale dopiero w czwartek lub piątek) i grzecznie go wypełnić :bigrazz: bez gderania melvin... Cytuj www.ducati-klub.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scitro Opublikowano 24 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2006 Przebieg 27kkm, cena 9kzł. Co do simmeringa interesuje mnie bardziej czy do jego wymiany trzeba rozbebeszyć pół silnika i przy okazji wymienić tryliard uszczelek, czy wystarczy jakaś prostsza operacja. Wymiaru simmeringa jeszcze nie znam. A tak a propos - przydała by mi sie jakaś serwisówka - nie wiecie może skąd zassać? Pozdrawiam.Zefir To cena nie jest jakaś szczególnie niska, ja za mojego M3-600 z 2000 roku dałem 9700 zł przebieg 23 tys, pochodzenie i te sprawy udokumentowane. Co prawda muszę wymienić klocki cham przód i napęd (+500 zł) i na wszelki wypadek paski (+300 - choć ponoć były wymieniane po 20 tys.)Instrukcje obsługi i mikrofiszki są na stronie Ducati ale znalazłem tylko roczniki od 2000 w górę, ale myślę, że budowa silnika nie zmieniła się wiele, hehehe... Simerring pewnie można wydłubać ostrożnie i wbić nowu od zewnatrz... bułka z masłem... Pozdro Seba Cytuj www.ducati-klub.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muminek Opublikowano 24 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2006 Muminek odgadł rocznik - 97 a jaka jest nagroda za odgadnięcie? :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zefir Opublikowano 24 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2006 a jaka jest nagroda za odgadnięcie? :icon_razz: 5-cio sekundowa nagroda wzrokowa :bigrazz: Pozdrawiam.Zefir. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muminek Opublikowano 24 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2006 5-cio sekundowa nagroda wzrokowa :icon_razz: Pozdrawiam.Zefir. normalnie ubawiłem się po pachy - dzięki :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweel Opublikowano 24 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2006 witam ze swojej strony polecam Agip. Racing 4T lub Super 4T . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scitro Opublikowano 24 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2006 witam ze swojej strony polecam Agip. Racing 4T lub Super 4T .A co ze zużyciem.... Pisz tu zaraz, chyba że jesteś tak świeży jak ja... :bigrazz: Cytuj www.ducati-klub.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muminek Opublikowano 24 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2006 cześć paweel - chyba w piątek będę w Białym to może zadzwonię do Ciebie i wpadnę Cię poznac osobiście?Kris Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 24 Października 2006 Administrator Udostępnij Opublikowano 24 Października 2006 Zafir, witaj w pokręconej rodzince makaroniarzy, mam nadzieję. Co do wymiany simmeringa pod zębatką - szczerze mówiąc nie wiem... Co do obrotomierza - musi nam pomóc Seba, a przy okazji sam się chętnie nauczę i zrobię takie coś u siebie!! Seba piszę się! Na pewno jednak nie dasz rady zastosować liczników od nowych modeli, gdyż tamte są już elektroniczne, a u nas wszystko jest jeszcze na linkach. Co do manuala - tutaj wrzuciłem Ci do 900, wiele rzeczy jest podobnych. Do 600 poszukaj w naszym dziale Dane Techniczne, tam znalazłem do 900 więc może i do 600 jest. Link do manuala - http://www.megaupload.com/?d=LN3U1AP7 Co do Monstera, troszku zmęczony, ale jak nad nim popracujesz powinno być OK. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweel Opublikowano 24 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2006 OCZYWISCIE zapraszam dzwoń jak będziesz w okolicymoja 900ceta niełyka tego Agipa wcale ...a tak dla informacji mój kolega ma fezera 1000 i żarł mu olej (zapomniałem jakiej marki) jak zalał Agipa to dużo mniej łyka ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi