Muminek Opublikowano 21 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2006 ja poproszę o 1 sztukę :D . Jak będzie do odbioru to proszę o info, żeby umówić się na przekazaniepozdrawiam,Krzystzof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muminek Opublikowano 21 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2006 Przu szukaniu Monsterow - uwazajcie na kradzione!http://www.piotr.glowaty.net/ P.S. Motorex to solidna firma i nie mam na mysli, ze to oni sprzedaja ten skradziony motocykl. Uprzedzam tak przy okazji, bo gdy sie czlowiek napali na "okazje" to nieraz slepnie na niepokojace detale... śietna uwaga alterego :D kris Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muminek Opublikowano 21 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2006 z tymi prawdziwymi dropasamito może być mały problem - już dawno w sklepie nie widziałem ich :D . Ale jak się Seba postara to coś wynajdzie. Kris Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scitro Opublikowano 21 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2006 ... jest jeszcze pare problemow techniczno-materialowych.A gdzie moge kupic nity z nierdzewki 4-rki rotkie- potrzeba mi ok. 30 szt- najlepiej jak najszybciej internetem poczta(male gabaryty+ nieduza masa).PLIZZZ Help! Janek. Janek pisz co potrzebujesz, to może będę mógł wam pomóc, za nitami rozejrzę się jutro po garażu i dam Ci znać w poniedziałek, co znalazłem...Pozdro Cytuj www.ducati-klub.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scitro Opublikowano 21 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2006 No to mnie Melvin pocieszyłeś, troszeczkę, bo teraz muszę szybko skitrać kasę, a wypłukałem sie ostanio strasznie... no ale skoro tyle było zachodu przy tych kominach to zadzwonie do gostka...Może Kris pomoże troszkę przy technikach negocjacyjnych, bo ja raczej słaby jestem w tym temacie, mimo że mieszkam pod Krakowem!Co do tej buteleczki, to mam coś specjalnego na zimowe wieczory, ale u was tam teraz wiosna... więc chyba pozostaje tylko monopol... A jak wygląda sprawa przesyłek trunkowych??? Dojdzie to czy wypiją po drodze??? Melvin a pamiętasz ty jeszcze "likier na kościach"??? Cytuj www.ducati-klub.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scitro Opublikowano 21 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2006 Widzę Melon, że gust masz dobry :icon_mrgreen: Osobiście dla mnie SS jest jakiś taki dziwny... monsterek to klasyka gatunku! Tak trzymaj kolegoPozdro Cytuj www.ducati-klub.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muminek Opublikowano 21 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2006 No to mnie Melvin pocieszyłeś, troszeczkę, bo teraz muszę szybko skitrać kasę, a wypłukałem sie ostanio strasznie... no ale skoro tyle było zachodu przy tych kominach to zadzwonie do gostka...Może Kris pomoże troszkę przy technikach negocjacyjnych, bo ja raczej słaby jestem w tym temacie, mimo że mieszkam pod Krakowem!Co do tej buteleczki, to mam coś specjalnego na zimowe wieczory, ale u was tam teraz wiosna... więc chyba pozostaje tylko monopol... A jak wygląda sprawa przesyłek trunkowych??? Dojdzie to czy wypiją po drodze??? Melvin a pamiętasz ty jeszcze "likier na kościach"??? likier zwany jagodzianką - podawany razem z chlebem razowym :icon_mrgreen: . Jeślki o tym piszesz to ja pamiętam. co do kominów - jak będę mógł pomóc - to proszę o sygnał :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scitro Opublikowano 21 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2006 (edytowane) Różne to ma nazwy, ale zawsze kości na butelce, hihihi Kurcze, zniknęły już te kominy z allegro... W motoseven.pl dali taką cenę za zestaw do M600 Zębatka JT przód 60złZębatka JT tył 90złŁańcuch DID520 VM złoty 102ogniwa - 299zł przy zakupie zestawu cena: 420.00 zł ! Co ty na to Mumin? Edytowane 21 Października 2006 przez scitro Cytuj www.ducati-klub.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muminek Opublikowano 21 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2006 Różne to ma nazwy, ale zawsze kości na butelce, hihihi Kurcze, zniknęły już te kominy z allegro... W motoseven.pl dali taką cenę za zestaw do M600 Zębatka JT przód 60złZębatka JT tył 90złŁańcuch DID520 VM złoty 102ogniwa - 299zł przy zakupie zestawu cena: 420.00 zł ! Co ty na to Mumin? zobacz link http://www.allegro.pl/item133576394_ducati..._vince_sbk.html może jeszcze jest aktywny i tam będziesz miał kontakt (chyba tylko mailowy) do kolegi od kominów) co do zestawu - dobra cena, tylko 102 ogniwa dla mnie będzie za mało - ja potrzebuję 106 ogiw :icon_mrgreen: pozdrawiamkris Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muminek Opublikowano 21 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2006 poza tym dobre podejście - rozpocząćod małego i dalej w górę :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 21 Października 2006 Administrator Udostępnij Opublikowano 21 Października 2006 a co powiecie na taki łańcuch? http://ca-cycleworks.com/shop/catalog/ducati/img/ek_red.jpg To jakaś podróba RK :icon_mrgreen: Odpada!! Krzysiu, z całym szacunkiem, masz za dużo kasy? Po co Ci aluminiowa zębatka, jeśli się nie ścigasz i w ogóle nie odczujesz różnicy w wadze moto? Wydasz w PL dobre 250 zł (trudno w ogóle takie zębatki do Monstera kupić), podczas gdy za stalową zapłacisz 90... Róznica to jakieś 200 gr. Ja nie zjesz dwóch pączków po obiedzie to wyjdzie niemal na to samo. Poza tym Melvin jak u Ciebie ze zużyciem tej aluminiowej zębatki z tyłu? Ja jeżdżę prawie profesjonalnie na KTM w enduro właśnie na aluminium Renthala i jeszcze mi się nie zdarzyło, aby zębatka wytrzymała łańcuch. W KTM jest do wyrzucenia po 2500 km. Podczas gdy łańcucj jeszcze jest całkiem-całkiem. Ale zakładanie świeżej zębatki do starego łańcucha nie ma sensu. Poza tym to naciąganie j przez jakiś czas jest OK, i nagle jak nie zaczene zębatka lecieć, to naciąganie co 200 km... Teraz załozyłem próbnie na tył stalową w KTM - 52T - io jestem szczęśliwy. Fakt, cięższa, ale nie musze nic naciągać, zębatka trzyma jak głupia!To tylko oczywiście moje teorie, nikomu nic nie narzucam !! :)pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muminek Opublikowano 21 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2006 co do kasy -nie mam za dużo. Co do zębatki - to był tylko jakiś pomysł. Dziś byłem pogadać i faktycznie aluminiowe - żywotność 3- 4 tys km (a w zależności od stylu jazdy nawet mniej). Z tym RK - top też pokazałem jako dobór koloru. Co do wymiany - wydaje mi się, że jak robić to całość (koła i łańcuch - tak się przymieżam, żeby na nowy sezon razem ze zmianą oleju zmienić napęd, bo oponki mam nowe dopiero od 600 km). Chyba wymienię na 14T, 43T i złoty łańcuch - myślę , że będzie ok :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scitro Opublikowano 21 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2006 (edytowane) Dominik, to są prawdopodobnie kółka anodowane twardo tylko powierzchniowo, i dlatego trzyma się do pewnego momentu. (a może nadtapianie powierzchniowe). Gdybyś miał zużyte takie kółko to możesz podesłać, mogę sprawdzić technologię wykonania :lalag: Tak z ciekawości.Seb nie zastanawia się nawet nad kupnem takiego kółka - koszty, ale może zrobić jakiś MIX :crossy: wieniec stalowy-piasta z aluminium. Muminek: Jak nie będzie tego linku, to na pewno mam go w Historii na kompie w pracy, sprawdze w poniedziałek, a maila mam do niego. Co do łańcucha dołóż po ok. 3 zeta za ogniwo. Pośmigało się dzisiaj paredziesiąt kilometrów. Wybrałem się na przejażdżkę z dwoma młodymi "rokersikami", ale skurczybyki zapie... ledwie ich mogłem dogonić :P mimo, że miałem najmocniejszy moto :icon_mrgreen: Jakiś taki drętwy jestem na koniec sezonu :) Pozdro Edytowane 21 Października 2006 przez scitro Cytuj www.ducati-klub.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muminek Opublikowano 21 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2006 no ja dziś też strzeliłem jakieś 200 km na mały wypad poza W-wkę.Może jutro też będzie ładna pogoda to jeszcze się bryknę :) co do zębatek - dziś jeszcze rozmawiałem o jednej (na tył) z duraluminium (chyba tak się to piszę :icon_mrgreen: ) firmy Stealth - 2 elementowa (ponoć) z wymienną częscią zewnętrzną. Ale cena był 195 zł. Chyba po prostu będą stalowe i już :P Co do pomocy Seba - to dzięki, sprawdzę jeszcze raz w Intercarsie, bo mi wycenili na 450 zł cały komplecik, a może za 500 zł zrobiliby mi razem z przekładką :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melvin Opublikowano 22 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2006 Co do tej buteleczki, to mam coś specjalnego na zimowe wieczory, ale u was tam teraz wiosna... więc chyba pozostaje tylko monopol... A jak wygląda sprawa przesyłek trunkowych??? Dojdzie to czy wypiją po drodze???Melvin a pamiętasz ty jeszcze "likier na kościach"???wybij sobie z glowy - ani mi nic nie posylaj; ja jestem urodzony nice guy i tyleza paczke dropsow to mnie jeszcze kangury do paki wsadza bo jakichkolwiek produktow zywnosciowych posylac nie wolnoa denaturat lekko schlodzony na letnie upaly to ja tu mam :icon_mrgreen: 'czym sie, stary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi