Skocz do zawartości

Ducati... ogólna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

Edek- obserwował ja towarzystwo siadające na te Ducati - znakomita większość nie fatygowała się żeby bluzkę wyciągnąć z majtek i osłonić klamerkę beżowego ( lub fioletowego) paska od spodni, a butami prawie włazili na zbiorniki paliwa...ale kuźwa żeby kraść?!

Szkoda słów...

Aha i jeden tylkoj oprócz chłopaków z Caferacera miał widoczne ślady że jest Desmomaniakiem- zobaczył ja go w lusterku dosiadanego Hypermotarda...Pozdr. Janek.

Jak widać takie wystawy przyciągają dużo bydła. Nie dbać o czyjąś własność to jedno ale do tego kraść :icon_eek: Trudno się dziwić że dosyć biedny jak przypuszczam importer olał te targi. Zresztą ten prykaz o dosiadaniu sprzętów był bez sensu, wiadomo że wtedy kto żyw będzie siadał na wszystko po kolei. Dobrze zrobiłem że sobie darowałem wyjazd. Choć wtedy obejrzałbym sobie buse i nowa r1 i innych chinczyków :icon_mrgreen:

A ja wczoraj założyłem błotnik na tył i boczki z carbonu ( nieco sfatygowane- bo po glebie- mi to nie przeszkadza...),robiłem jeszcze przymiarki do górnej półki, ale okazało się że nie pasuje do niej mój amorek skrętu Ohlinsa beeee....no i z Ryśkiem obgadalim wstępnie jazdę na Golub Dobrzyń...

Teraz podzielę się małą refleksją , otóż mślałem że skoro na świecie kryzys, to chociaż używki Duczki w Stanach stanieją- nic podobnego... kiedyś taką 748 można było za 4000 dol wyrwać, a teraz 7000 to będzie mało, a gdzie podatki i koszty transportu? Oj... co się porobiło...Pozdr. Desmoquatrraciak.

U mnie też prace przygotowawcze trwają : zamontowalem uchwyty pod kufry boczne i tylny( udało mi się wyrwać na ebayu raz użyty komplet oryginalnych kufrów ), przedni błotnik karbonowy (tylny już ustrzelony na ebayu oczekuję dostawy), nowa opona na tyle, wczoraj założyłem nowy łańcuch i nowy rolgaz i parę innych śróbek, gumek które dostałem po trzech miesiącach :icon_mrgreen: od ducati.info.pl.

Wszystko byłoby ok. tylko wczoraj zaczęła mi sie świecić żółta kontrolka od silnika...co za cholera??Moto pali bez problema ale żółta się świci...

Edytowane przez Bacacyl

Teraz podzielę się małą refleksją , otóż mślałem że skoro na świecie kryzys, to chociaż używki Duczki w Stanach stanieją- nic podobnego... kiedyś taką 748 można było za 4000 dol wyrwać, a teraz 7000 to będzie mało, a gdzie podatki i koszty transportu? Oj... co się porobiło...Pozdr. Desmoquatrraciak.

Może niektórzy mają nadzieję podreperować swoje finanse ale nie wróże im powodzenia jeśli nie opamiętają się z cenami. Nie ukrywam że ja też liczyłem na jakieś kryzysowe okazje :icon_mrgreen: Może w końcu brak gotówki ich przyciśnie i nie będą tyle krzyczeć no chyba że wcale nie ma kryzysu.

U mnie też prace przygotowawcze trwają : zamontowalem uchwyty pod kufry boczne i tylny( udało mi się wyrwać na ebayu raz użyty komplet oryginalnych kufrów ), przedni błotnik karbonowy (tylny już ustrzelony na ebayu oczekuję dostawy), nowa opona na tyle, wczoraj założyłem nowy łańcuch i nowy rolgaz i parę innych śróbek, gumek które dostałem po trzech miesiącach :icon_mrgreen: od ducati.info.pl.

Wszystko byłoby ok. tylko wczoraj zaczęła mi sie świecić żółta kontrolka od silnika...co za cholera??Moto pali bez problema ale żółta się świci...

Jak chcesz to możemy podłączyć motocykl do komputera i sprawdzić o co chodzi i skasować błąd.

Jak chcesz to możemy podłączyć motocykl do komputera i sprawdzić o co chodzi i skasować błąd.

Ha! jasne że chcę i nawet miałem do kolegi wysłać wiadomość w tej sprawie. Z uwagi na to że motor zimuje u teściowej 50km od Krakowa poczekam z tym aż przyjadę nim na sezon do Kraka , wiosna ponoć idzie :)

Z góry dzięki za propozycję , na pewno skorzystam.

Przygotowania do sezonu (czyt. kupno nowego dukata) to jedna wielka porazka.

Wiadomo ze za motocyklem trzeba pojezdzic, ale kolesie wypisujacy ze "Dukat nowka sztuka" nie smigany powinni byc holowani za motocyklem bez ubrania!!! Czlowiek robi 600 km w jeden dzien a tu lipa, dukat ma na sobie 3 rozne odcienie zoltego:) poza tym to chyba krasz testy przechodzil.

Jak na razie - lipa

Luc

PS dzwoni w ktoryms kosciele? Ducati - sklep bez kompromisow

Edytowane przez LuC

Tak jakby z Ferrari zrobić low ridera :biggrin: Choć to i tak w miarę przyzwoicie wygląda. Powstawały już gorsze cudaki na bazie Ducati ale mimo wszystko nie jestem jakoś do tego przekonany. Szkoda że niezbyt zrozumiałem opis oprócz 1098 i D66 :icon_biggrin:

PS dzwoni w ktoryms kosciele? Ducati - sklep bez kompromisow

Tu się czeka ok. 3 miesiące na dostawę :icon_mrgreen: , ponoć to Włosi się nie za bardzo spieszą z wysyłką do nas...taką usłyszałem oficjalną wersję

Edytowane przez Bacacyl

Tu się czeka ok. 3 miesiące na dostawę :icon_mrgreen: , ponoć to Włosi się nie za bardzo spieszą z wysyłką do nas...taką usłyszałem oficjalną wersję

Ja zamawiałem 28.01 i dostałem części po 3 tygodniach. W zimie na przełomie roku zawsze są problemy z dostawami. Często całe fabryki są zamykane na kilka tygodni.

Ja zamawiałem 28.01 i dostałem części po 3 tygodniach. W zimie na przełomie roku zawsze są problemy z dostawami. Często całe fabryki są zamykane na kilka tygodni.

To widać miałeś szczęście bo ja zamawiałem w listopadzie i to raczej na początku, a dostałem dwa tygodnie temu. Być może miałem pecha.

Byłem ja dziś na Targach Cukierniczych w hali wystawowej na ul.Marsa- tam, gdzie ostatnio targi skuterów i hostess.

Wchodzę na salę a tam stoisko z ciastkami i ....

...motocykl Ducati Monster :icon_eek: :icon_eek: :icon_eek:

Obok niego fajne dziewczę w czapeczce, koszulce i polarku Ducati. Obok parasolka. Polazłem od razu do bossa stoiska, coby wysępić gadżety dla prasy :cool:

Nie ma, nawet parasolki nie chciał dać :banghead:

Na pocieszenie nagraliśmy wywiad z panną , którą posadziliśmy na Duku :icon_mrgreen:

WTF, że Ducati reklamuje się w ten sposób? Rozumiem, że maszyny do lodów są włoskie i sporo Włochów na wystawie, ale nie do końca rozumiem brak firmy na targach moto (nie mówię o kilku sprzętach gdzieś w końcu sali) oraz stawianie motocykla pośród stoisk z lodami, przy jednoczesnym braku współpracy z mediami :icon_twisted: