franekfilm Opublikowano 31 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 Witajcie,Jak nie będzie padało to bardzo chętnie się spotkam lub gdzieś z Wami "poklekoce". Dziś zimnisko strasze chociaż słońce świeci...Wolisz taką pogodę jak ostatnio??? :biggrin: Mam dziś trochę do poklekotania po wawie, dla mnie super ;) Cytuj http://toniekoniecdrogi.wordpress.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slabypromil749 Opublikowano 31 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 Witajcie, muszę, muszę, muszę się pochwalić......moja Multistrada znów była fotografowana przez profesjonalistę.Zapraszam do galerii:A teraz ja....jadę :-) :icon_mrgreen: Witaj,Piękne zdjęcia i piękny sprzęt.Mam wielki apetyt na taki kask jak Twój, opowiedz jaki Ci on leży, gdzie kupiłeś i czy udało Ci się wynegocjować jakiś upust.Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franekfilm Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 Jest opcja. Traska do Garwolina w celu looknięcia na Duka z alledrogo. Jestem umówiony z gościem ok.15.00.Wcześniej można poklekotać w innych rewirach.Pan Balzac proszony jest o terminowe dostarczenie swojej osoby i klekota!!! :( Cytuj http://toniekoniecdrogi.wordpress.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 Frankenstein a co to za motór? Tylko nie ten za 4200 zl - kupa teraz...Jak cos to znizaj cene maxymalnie- twierdzac uparcie ze juz walki slychac rozrzadu i sworzen tloka klekocze...Podam historyjke z zycia...kiedys moj znajomy napalil sie na ogloszenie z internetu KZ 1100 na wytrysku z Wegorzewa bodajze... no zdjecie dosc slabe bylo cena- 5000 zl- dla kumpla przystepna, ale od razu powiedzialem ze trza sie targowac bo moto dosc nieoryginalny stan- stritfajter z lampamy od duzego fiaciora... no juz nieco snieg pruszyl ale kolegi to nie przestraszylo- zadzwonil- Janek -jadziem- no to jadziem- wrzucilim do auta klucze , jakies cisnieniomierze, mierniki elektryczne, szkoda ze dobrego akumulatora nie wzielim- ale o tem potem.No zajechalim do Wegorzewa, troche sfrustrowani biela sniegu okrywajaca okolice, znaliezlismy odpowiedni adres, no i spotykamy wlasciciela tego "cuda", pierwszy rzut oka- o zesz kur...., drugi rzut oka - nie przeszlo mi znow bluzgi..., no dobra, jako specmechanior, wyciagam oprzyrzadowanie, klucze- śmucze itp, facet najpierw zbladl , a potem poczerwienial, i przed odpaleniem cos przebakiwal o 3000 zl- ale odpalamy- daje po przycisku a tu przekaznik cos niesmialo trrrr... no to szukamy akumulatora- znalezlim od samochodu w kacie garazu- podpielim i sruuu - zagadal-, no ale cos nie bardzo chcial sie wkrecac, dymil itp no ogolem powiem tak: sprzet dla mechanika- jak najbardziej tak, moze w wolnych chwilach sobie podlubac i zrobilby z tego pasztecika cudo, ale dla kumpla co dysponuje tylko nie za mocna gotowka odpada, no wiec gosc widzac co sie swieci spuszcza jeszcze 1000 zl, ja mowie, lagi leja, lancuch zlom, nie wiadomo co z silnikiem itp..., jeszcze jak wsiadalem do samochodu to cos gosc do kumpla powiedzial- tak zebym ja nie slyszal- potem dowiedzialem sie ze chcial oddac za 1500 zl coby na MZ wystarczylo, ale bylem twardy- mowie- ze ja napewno nie mam czasu zeby odbudowac motocykl- na dodatek trzeba na dzien dobry wsadzic 3000 zl, a potem moze jeszcze cos wyjsc i znow dokladka...a teraz kumpel smiga Valkirią ...Dlatego Franek bierz na przyczepke auto z kluczami, cisnieniomierzen, miernikiem , moze analizatorem spalin, prosta dluga listwe do pomiaru sladowosci, , nie musisz wszystkiego podlaczac, czy sprawdzac, wystarczy samo cisnienie sprezania, ladowanie i sladowosc, a po odpaleniu jak wyczujesz zapach oleju(zawsze mozesz to powiedziec, nawet jak tego nie czujesz-hihihihi), to wiadomo ze moze brac olej...Zazdroszcze Wam smigania, ja musze z rodzina sie bujac, a kiedys z bratem i kolegami mielim taki fajny zwyczaj Zaduszkowy, jezdzilim motorami po zablakanych lesnych cmentarzach/grobach i zapalalim swieczki, a ile razy jezdzilismy po sniegu:-))) to byly przygody...Pozdr. Janek 748 S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balzac Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 Do franekfilm:Garwolin ????........bardzo chętnieW tej chwili "pogodynka.pl" zapowiada, "wiatr przeważnie słaby południowo-wschodni....w dzień zachmurzenie duże, miejscami opady deszczu, na południowym wschodzie lokalnie intensywniejsze. Przed południem mgły i zamglenia. Temp. maks. od 9°C na Pomorzu Zachodnim do 15°C w Małopolsce"....... inaczej mówiac nie jest tak źle, można jechać :cool: Do Slabypromil749:Witaj,Arai RX-7 Corsair nie jest tani, a napis Ducati kosztuje dodatkowo. Czy ten kask jest dobry ? Tak, ten kask jest dobry, ten kask jest bardzo dobry, ten kask jest najlepszy. Do tej pory jeździłem w Shoei XR-1000 i myślałem że już nic lepszego nie da się na głowę założyć. Myliłem się. Odkąd mam Arai-a (już kilka tyś. kilometrów na głowie) , w "Szuji" przestałem jeździć. Oczywiście Corsair ma drobne wady. Jednak zalety tego „nakrycia” są jest nie do opisania, niektórzy jednak próbują:Arai RX-7 Corsair Przed zakupem kasku polecam obejrzeć:Jay Leno's Garage Video PS:Kto będzie i gdzie się spotkamy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franekfilm Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 (edytowane) PS:Kto będzie i gdzie się spotkamy ?Są dwie opcje- jedziemy przez Konstancin, Górę Kalwarię, Wilgę albo praską stroną- Szosą Lubelską wielce nudną moim zdaniem.Na razie chętni- balzac, franek , może Edzio z Basią. Gry plan :http://www.viamichelin.pl/viamichelin/pol/...008&indemnite=0 Edytowane 1 Listopada 2008 przez franekfilm Cytuj http://toniekoniecdrogi.wordpress.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świeżak Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 Do Slabypromil749:Witaj,Arai RX-7 Corsair nie jest tani, a napis Ducati kosztuje dodatkowo. Czy ten kask jest dobry ? Tak, ten kask jest dobry, ten kask jest bardzo dobry, ten kask jest najlepszy. Do tej pory jeździłem w Shoei XR-1000 i myślałem że już nic lepszego nie da się na głowę założyć. Myliłem się. Odkąd mam Arai-a (już kilka tyś. kilometrów na głowie) , w "Szuji" przestałem jeździć. Oczywiście Corsair ma drobne wady. Jednak zalety tego „nakrycia” są jest nie do opisania, niektórzy jednak próbują:Arai RX-7 Corsair Coz moge powiedziec - mialem przyjemnosc jezdzic w Shoei XR1000 i Arai RX-7 i musze przyznac, ze nie znam lepszych kaskow. To klasa sama w sobie. Oba po zalozeniu leza jak ulal, nic nie uciska, w srodku panuje doskonala niemal cisza (nawet biorac pod uwage ze czasem sie przemieszczam szybciej niz dopuszczalne 130kmh), wentylacja dziala bez zarzutu. Wiele kaskow testowalem wczesniej - AGV, Suomy, Uvexy, Nolany, Sharki - ale te dwa wygraly. Koniec koncow kupilem Shoei, ale przy tak minimalnych roznicach zwyciezylo malowanie. Ale jak by ktos mogl mi podpowiedziec gdzie kupic Arai w malowaniu Daijro Kato Replica bede wdzieczny :-) Aha - kto dzis pociskal czerwonym SS/DS przez Dobczyce, w towarzystwie czerwonej VFR 750? Czyzby Duke75?? Pozdro M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franekfilm Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 (edytowane) Frankenstein a co to za motór? Tylko nie ten za 4200 zl :clap: :biggrin: ;) Czegoś nie wiem???Jeśli mówisz o tym Duku z wawy to możesz być spokojny :icon_idea:Na razie jadę oblookać, przymierzyć, pomacać itp.No i poklekotać. Edytowane 1 Listopada 2008 przez franekfilm Cytuj http://toniekoniecdrogi.wordpress.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 Są dwie opcje- jedziemy przez Konstancin, Górę Kalwarię, Wilgę albo praską stroną- Szosą Lubelską wielce nudną moim zdaniem.Na razie chętni- balzac, franek , może Edzio z Basią. A kiedy planujecie jakies smiganko ? :clap: Czy jak lajtowa trasa i predkosc, to armatura moze sie do Was przylaczyc ??? :lapad: :icon_razz: Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balzac Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 A kiedy planujecie jakies smiganko ? :D Czy jak lajtowa trasa i predkosc, to armatura moze sie do Was przylaczyc ??? :clap: :lapad: Witaj majkelpl, nie widzę problemu aby się Twoja "armatura" do nas przyłączyła :icon_razz: Nadal jednak nie wiemy gdzie i o której się spotkamy. Ale jak w Ameryce mówia: “If there is a will, there is a way” Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franekfilm Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 armatura moze sie do Was przylaczyc ??? Łazienkowa czy kuchenna???Cipaniek, Ty zawsze :icon_razz: Nadal jednak nie wiemy gdzie i o której się spotkamy. Może być 11.30 McShit w Wilanowie??? Cytuj http://toniekoniecdrogi.wordpress.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balzac Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 Łazienkowa czy kuchenna???Cipaniek, Ty zawsze :wink: Może być 11.30 McShit w Wilanowie??? McShit w Wilanowie może być, a i gadzina 11.30 również mi odpowiada Pozdrowienia i do zobaczeniabalzac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 (edytowane) A nie zapomnijta dać jakieś zdjątko z klekotania i tego Djuka do oglądania...Pozdr i pogody życzę... Janek Klekotek. Ps. Czy chodzi o te ST4 ze Szwajcarii- jak tak to przygotuj sie na niespodzianki typu: moc 34, 50 lub 78 KM - ale wystarczy podobno caly komputer wymienic na pelnomocowy- np z Ameryki ( tam za takie dlawienie diler mialby lojerow na glowie- jako niezgodne z konstytucja), tylko trza jeszcze sprawdzic czy sa zwezki i dlawiki- ale trza troche motora rozebrac. Pozdr.Janek. Edytowane 1 Listopada 2008 przez jannikiel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franekfilm Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 A nie zapomnijta dać jakieś zdjątko z klekotania i tego Djuka do oglądania...Pozdr i pogody życzę... Janek Klekotek. Ps. Czy chodzi o te ST4 ze Szwajcarii- jak tak to przygotuj sie na niespodzianki typu: moc 34, 50 lub 78 KM - ale wystarczy podobno caly komputer wymienic na pelnomocowy- np z Ameryki ( tam za takie dlawienie diler mialby lojerow na glowie- jako niezgodne z konstytucja), tylko trza jeszcze sprawdzic czy sa zwezki i dlawiki- ale trza troche motora rozebrac. Pozdr.Janek.Chodzi o tego: http://www.motoallegro.pl/item469768185_du...ie_sliczny.html McShit na ul.Wiertniczej 35 Kolejny super wypad z udziałem klekotów i dudniącej frędzloteki :bigrazz: Dzięki wszystkim. Balzac- wysyłaj zdjęcia Jankowi Klekotowi, niech się wypowie nt. Duka.Szacun za końcówkę, gdzie pokazałeś lwi pazur :banghead: Szacun dla Edzia za wydechy, jechałem obok i nic innego nie słyszałem :biggrin: Szacun dla Gomeza i Edzia za synchroniczne branie zakrętów. P.S. To gdzie jutro??? Cytuj http://toniekoniecdrogi.wordpress.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KingRider Opublikowano 2 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2008 Chodzi o tego: http://www.motoallegro.pl/item469768185_du...ie_sliczny.html fotki tego klekota mam ściągniete na kompa od dłuższego czasu, ze wzgledu na kanape...świetnie zrobiona- właśnie moją chce podobnie przerobic :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi