Frencci Opublikowano 22 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 Rośnie mały Ducatisti :icon_mrgreen:http://img176.imageshack.us/img176/6384/img479100c4ty4.jpgJak to mówi ojciec Tadeo z Torunia "trzeba siać siać" :flesje: więc zasiałem ;)i synek znajomej dostał małego Ducata :) Ktoś zgadnie jaki to model? :P W związku z tym iż wiedziałem, że Mały ma lekki pociąg do 2oo to dostał prezent w postaci takiego modelu :)Teraz Ducati jest z nim wszędzie nawet w kąpieli i podczas snu jak widać :) Tylko motoły mu w głowie :)Niech wyrośnie jak trzeba :) Gratulejszyn! :icon_biggrin: Czy to sa 'trzydziewiatki'? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boniek Opublikowano 22 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 (edytowane) Gratulejszyn! :icon_biggrin: Czy to sa 'trzydziewiatki'?Dokładnie :icon_mrgreen: Młody zamęczy ją zanim się sezon zacznie hehe :flesje: Szybki edit ;)W sumie czy nie przesadziłem jak na pierwsze moto? :) :)Może trzeba było GSa? :) Edytowane 22 Stycznia 2008 przez Boniek Cytuj Boniekgg 644826Yamaha TDM900Bikepics // Nefre FCI // lotnictwo.net.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radosny Opublikowano 22 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 Witam to zdjęcia wyprowadzonej pierwszy raz na pole maszyny Prezesa http://www.bikepics.com/members/darkmann/p2/ na liczniku 1 km !!!!i jeszcze śmierdziała gumą Chomiczówka chomiczówka, czerwona dziewczyna, sztuka nówka :clap: Każda kobieta od momentu przyjścia na świat, bawiąc się lalkami, marzy i przygotowuje się tylko do jednej, najważniejszej w swym życiu chwili - by znaleźć się na ślubnym kobiercu. Każdy mężczyzna od momentu kiedy zafrapowany zauważy w swych majcioszkach sisiora i dwa maleńkie jajeczka, nie zaczyna wcale marzyć o tym by posadzić drzewo, porobić tem sisioraskiem syna, czy pobudować dom. Poczyna marzyć o tej najpiękniejszej i dającej sens istnieniu chwili w której odpakuje z kartonu swój pierwszy, nowy motocykl :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frencci Opublikowano 22 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 Chomiczówka chomiczówka, czerwona dziewczyna, sztuka nówka :biggrin: Każda kobieta od momentu przyjścia na świat, bawiąc się lalkami, marzy i przygotowuje się tylko do jednej, najważniejszej w swym życiu chwili - by znaleźć się na ślubnym kobiercu. Każdy mężczyzna od momentu kiedy zafrapowany zauważy w swych majcioszkach sisiora i dwa maleńkie jajeczka, nie zaczyna wcale marzyć o tym by posadzić drzewo, porobić tem sisioraskiem syna, czy pobudować dom. Poczyna marzyć o tej najpiękniejszej i dającej sens istnieniu chwili w której odpakuje z kartonu swój pierwszy, nowy motocykl :biggrin: Tos mnie Radosny Chlopie- zlapal za sece :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes_Nowak Opublikowano 22 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 Chomiczówka chomiczówka, czerwona dziewczyna, sztuka nówka :clap: Każda kobieta od momentu przyjścia na świat, bawiąc się lalkami, marzy i przygotowuje się tylko do jednej, najważniejszej w swym życiu chwili - by znaleźć się na ślubnym kobiercu. Każdy mężczyzna od momentu kiedy zafrapowany zauważy w swych majcioszkach sisiora i dwa maleńkie jajeczka, nie zaczyna wcale marzyć o tym by posadzić drzewo, porobić tem sisioraskiem syna, czy pobudować dom. Poczyna marzyć o tej najpiękniejszej i dającej sens istnieniu chwili w której odpakuje z kartonu swój pierwszy, nowy motocykl :biggrin:Dobrze gada nalac mu wodki !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muminek Opublikowano 23 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 a czy widzieliście to ogłoszenie http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M634382pozdrkris Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radosny Opublikowano 23 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 No, tęgie desmogłowy, mam pytanie dotyczące kół dukatowych. Kto jest producentem felg jeśli nie są opisane jako Marchesini - czy są to wówczas nołnejmy? Tak jest w przypadku szprychowanych dżapanesów - jeśli na obręczy nie napukano DID czy EXCEL to nie wiadomo kto je odlewał i są poprostu niższej jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muminek Opublikowano 23 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 no to pewnie musimu poczekac na info od Janka - on wie wszystko (no może prawie wszystko) :icon_twisted: :icon_exclaim: w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 23 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 (edytowane) No jak nie wie jak wie :cool: -Brembo( to te bez oznaczen)- Marvic (b. exklisiv)-MarchensiniJa jeszcze spotkalem sie z Excel, DID-am, Hepfnerami(?), itp ale to byly raczej indywidualnie wyposazane...Pozdr. Janek Klekotek 748 S (Marchensini) Edytowane 23 Stycznia 2008 przez jannikiel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radosny Opublikowano 23 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 No jak nie wie jak wie :) -Brembo( to te bez oznaczen)- Marvic (b. exklisiv)-MarchensiniJa jeszcze spotkalem sie z Excel, DID-am, Hepfnerami(?), itp ale to byly raczej indywidualnie wyposazane...Pozdr. Janek Klekotek 748 S (Marchensini) Ooo, dzięki za kompetentne info :) Ty zdaje się masz jakąś szpanerską książkę w stylu "Ducati - 1001 pytań i odpowiedzi" i cytując z niej regularnie, wprawiasz tu obecnych w zakłopotanie :cool: Cfaniak z bomblem w nosie :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 23 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 Sie ma ta SZAJBE :) :) :D Pozdr. JanekDesmoszajba 748 S(jak szajba) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radosny Opublikowano 23 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 Sie ma ta SZAJBE :) :lalag: :D Pozdr. JanekDesmoszajba 748 S(jak szajba) Hehe, jak jesteś taki mądrala to wytłumacz mi podpierając się rzeczowymi argumentami, dlaczego włosiarze wykombinowali w niektórych Dukatach możliwość odpalenia silnika tylko po złożeniu podnóżka. Ja zastanawiając się nie raz, nie znalazłem ani jednego sensownego wytłumaczenia.Ha :) :D :biggrin: :biggrin: :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 23 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 Bo przewidzieli mozliwosc jazdy na Ducati niepismiennego murzyna :icon_razz: - ktoremu na mysl moglo jechac na rozlozonym podnozku- wczesniej byly tzw samozamykajace sie i takiegoz ustrojstwa nie mnialy za to jak kto sie zapomnial zaliczal tzw glebe parkiengowo, potem wymyslili niezamykajacy sie samoczynnie , wiec musieli wymyslec blokadie zaplonu( zeby murzyn nie ojechal i sie zdziwil na zakrecie w lewo :icon_twisted: ):nie wiem jak w EU, ale w Stanowie nie przeszedlby homologajyji DOT(- USA to najwiekszy Ducatowy odbiorca, a drugi Japonia-ha,ha, ha)I jak Ci to :icon_mrgreen: :banghead: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radosny Opublikowano 23 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 (edytowane) Bo przewidzieli mozliwosc jazdy na Ducati niepismiennego murzyna :icon_razz: - ktoremu na mysl moglo jechac na rozlozonym podnozku- wczesniej byly tzw samozamykajace sie i takiegoz ustrojstwa nie mnialy za to jak kto sie zapomnial zaliczal tzw glebe parkiengowo, potem wymyslili niezamykajacy sie samoczynnie , wiec musieli wymyslec blokadie zaplonu( zeby murzyn nie ojechal i sie zdziwil na zakrecie w lewo :icon_twisted: ):nie wiem jak w EU, ale w Stanowie nie przeszedlby homologajyji DOT(- USA to najwiekszy Ducatowy odbiorca, a drugi Japonia-ha,ha, ha)I jak Ci to :icon_mrgreen: :banghead: . Marne wytłumaczenie - w innych motocyklach które nie miały samoczynnie zamykającego się podnóżka stosowano blokade zapłonu przy wbitym biegu i rozłożonym podnóżku już od czasów lądowania Amstronga na Księżycu, więc jakby pudło :flesje: Albo jest jakieś sensowne wytłumaczenie albo to poprostu jest królewsko-ciulowy włochaty patent który nie pozwala ani zagrzać motocykla na postoju ani nawet bez gaszenia motocykla po wyjechaniu z garażu zamknąć za sobą drzwi :crossy: Edytowane 23 Stycznia 2008 przez Radosny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes_Nowak Opublikowano 23 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 (edytowane) Bo przewidzieli mozliwosc jazdy na Ducati niepismiennego murzyna :icon_razz: - ktoremu na mysl moglo jechac na rozlozonym podnozku- wczesniej byly tzw samozamykajace sie i takiegoz ustrojstwa nie mnialy za to jak kto sie zapomnial zaliczal tzw glebe parkiengowo, potem wymyslili niezamykajacy sie samoczynnie , wiec musieli wymyslec blokadie zaplonu( zeby murzyn nie ojechal i sie zdziwil na zakrecie w lewo :icon_twisted: ):nie wiem jak w EU, ale w Stanowie nie przeszedlby homologajyji DOT(- USA to najwiekszy Ducatowy odbiorca, a drugi Japonia-ha,ha, ha)I jak Ci to :icon_mrgreen: :banghead: .Janku ale chodzi najprawdopodobniej o to ze w Ducu ( tak jest w moim ) trzeba zlozyc stopke inaczej nie odpali. W japoncach mozna odpalic ale poprostu na luzie. Jezeli jest wpiety bieg nie odpali. To chyba dobre rozwiazanie bo mozna rozgrzac maszyne. Ja zawsze siedze na moto zeby je rozgrzac, a to jest uciazliwe. W tym czasie mozna by bylo zamknac garage albo ubrac sie dobrze. Dlatego zaliczam to do minusow Duka. Mialem to przerobic ( Seba bardzo pomog ) ale jakos sie nie zebralem i dalej mam z tym proble. Pozdrawiam Edytowane 23 Stycznia 2008 przez Prezes_Nowak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi