Skocz do zawartości

Ducati... ogólna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

Rośnie mały Ducatisti :icon_mrgreen:

http://img176.imageshack.us/img176/6384/img479100c4ty4.jpg

Jak to mówi ojciec Tadeo z Torunia "trzeba siać siać" :flesje: więc zasiałem ;)

i synek znajomej dostał małego Ducata :) Ktoś zgadnie jaki to model? :P

W związku z tym iż wiedziałem, że Mały ma lekki pociąg do 2oo to dostał prezent w postaci takiego modelu :)

Teraz Ducati jest z nim wszędzie nawet w kąpieli i podczas snu jak widać :) Tylko motoły mu w głowie :)

Niech wyrośnie jak trzeba :)

Gratulejszyn! :icon_biggrin: Czy to sa 'trzydziewiatki'?

Gratulejszyn! :icon_biggrin: Czy to sa 'trzydziewiatki'?

Dokładnie :icon_mrgreen: Młody zamęczy ją zanim się sezon zacznie hehe :flesje:

Szybki edit ;)

W sumie czy nie przesadziłem jak na pierwsze moto? :) :)

Może trzeba było GSa? :)

Edytowane przez Boniek

Boniek

gg 644826

Yamaha TDM900

Bikepics // Nefre FCI // lotnictwo.net.pl

Witam

to zdjęcia wyprowadzonej pierwszy raz na pole maszyny Prezesa

http://www.bikepics.com/members/darkmann/p2/

na liczniku 1 km !!!!

i jeszcze śmierdziała gumą

Chomiczówka chomiczówka, czerwona dziewczyna, sztuka nówka :clap:

Każda kobieta od momentu przyjścia na świat, bawiąc się lalkami, marzy i przygotowuje się tylko do jednej, najważniejszej w swym życiu chwili - by znaleźć się na ślubnym kobiercu. Każdy mężczyzna od momentu kiedy zafrapowany zauważy w swych majcioszkach sisiora i dwa maleńkie jajeczka, nie zaczyna wcale marzyć o tym by posadzić drzewo, porobić tem sisioraskiem syna, czy pobudować dom. Poczyna marzyć o tej najpiękniejszej i dającej sens istnieniu chwili w której odpakuje z kartonu swój pierwszy, nowy motocykl :biggrin:

Chomiczówka chomiczówka, czerwona dziewczyna, sztuka nówka :biggrin:

Każda kobieta od momentu przyjścia na świat, bawiąc się lalkami, marzy i przygotowuje się tylko do jednej, najważniejszej w swym życiu chwili - by znaleźć się na ślubnym kobiercu. Każdy mężczyzna od momentu kiedy zafrapowany zauważy w swych majcioszkach sisiora i dwa maleńkie jajeczka, nie zaczyna wcale marzyć o tym by posadzić drzewo, porobić tem sisioraskiem syna, czy pobudować dom. Poczyna marzyć o tej najpiękniejszej i dającej sens istnieniu chwili w której odpakuje z kartonu swój pierwszy, nowy motocykl :biggrin:

Tos mnie Radosny Chlopie- zlapal za sece :clap:

Chomiczówka chomiczówka, czerwona dziewczyna, sztuka nówka :clap:

Dobrze gada nalac mu wodki !!!

No, tęgie desmogłowy, mam pytanie dotyczące kół dukatowych. Kto jest producentem felg jeśli nie są opisane jako Marchesini - czy są to wówczas nołnejmy? Tak jest w przypadku szprychowanych dżapanesów - jeśli na obręczy nie napukano DID czy EXCEL to nie wiadomo kto je odlewał i są poprostu niższej jakości.

No jak nie wie jak wie :cool:

-Brembo( to te bez oznaczen)

- Marvic (b. exklisiv)

-Marchensini

Ja jeszcze spotkalem sie z Excel, DID-am, Hepfnerami(?), itp ale to byly raczej indywidualnie wyposazane...

Pozdr. Janek Klekotek 748 S (Marchensini)

Edytowane przez jannikiel

No jak nie wie jak wie :)

-Brembo( to te bez oznaczen)

- Marvic (b. exklisiv)

-Marchensini

Ja jeszcze spotkalem sie z Excel, DID-am, Hepfnerami(?), itp ale to byly raczej indywidualnie wyposazane...

Pozdr. Janek Klekotek 748 S (Marchensini)

Ooo, dzięki za kompetentne info :)

Ty zdaje się masz jakąś szpanerską książkę w stylu "Ducati - 1001 pytań i odpowiedzi" i cytując z niej regularnie, wprawiasz tu obecnych w zakłopotanie :cool: Cfaniak z bomblem w nosie :bigrazz:

Sie ma ta SZAJBE :) :lalag: :D

Pozdr. JanekDesmoszajba 748 S(jak szajba)

Hehe, jak jesteś taki mądrala to wytłumacz mi podpierając się rzeczowymi argumentami, dlaczego włosiarze wykombinowali w niektórych Dukatach możliwość odpalenia silnika tylko po złożeniu podnóżka. Ja zastanawiając się nie raz, nie znalazłem ani jednego sensownego wytłumaczenia.

Ha :) :D :biggrin: :biggrin: :biggrin:

Bo przewidzieli mozliwosc jazdy na Ducati niepismiennego murzyna :icon_razz: - ktoremu na mysl moglo jechac na rozlozonym podnozku- wczesniej byly tzw samozamykajace sie i takiegoz ustrojstwa nie mnialy za to jak kto sie zapomnial zaliczal tzw glebe parkiengowo, potem wymyslili niezamykajacy sie samoczynnie , wiec musieli wymyslec blokadie zaplonu( zeby murzyn nie ojechal i sie zdziwil na zakrecie w lewo :icon_twisted: ):

nie wiem jak w EU, ale w Stanowie nie przeszedlby homologajyji DOT(- USA to najwiekszy Ducatowy odbiorca, a drugi Japonia-ha,ha, ha)

I jak Ci to :icon_mrgreen: :banghead: .

Bo przewidzieli mozliwosc jazdy na Ducati niepismiennego murzyna :icon_razz: - ktoremu na mysl moglo jechac na rozlozonym podnozku- wczesniej byly tzw samozamykajace sie i takiegoz ustrojstwa nie mnialy za to jak kto sie zapomnial zaliczal tzw glebe parkiengowo, potem wymyslili niezamykajacy sie samoczynnie , wiec musieli wymyslec blokadie zaplonu( zeby murzyn nie ojechal i sie zdziwil na zakrecie w lewo :icon_twisted: ):

nie wiem jak w EU, ale w Stanowie nie przeszedlby homologajyji DOT(- USA to najwiekszy Ducatowy odbiorca, a drugi Japonia-ha,ha, ha)

Marne wytłumaczenie - w innych motocyklach które nie miały samoczynnie zamykającego się podnóżka stosowano blokade zapłonu przy wbitym biegu i rozłożonym podnóżku już od czasów lądowania Amstronga na Księżycu, więc jakby pudło :flesje: Albo jest jakieś sensowne wytłumaczenie albo to poprostu jest królewsko-ciulowy włochaty patent który nie pozwala ani zagrzać motocykla na postoju ani nawet bez gaszenia motocykla po wyjechaniu z garażu zamknąć za sobą drzwi :crossy:

Edytowane przez Radosny

Janku ale chodzi najprawdopodobniej o to ze w Ducu ( tak jest w moim ) trzeba zlozyc stopke inaczej nie odpali. W japoncach mozna odpalic ale poprostu na luzie. Jezeli jest wpiety bieg nie odpali. To chyba dobre rozwiazanie bo mozna rozgrzac maszyne. Ja zawsze siedze na moto zeby je rozgrzac, a to jest uciazliwe. W tym czasie mozna by bylo zamknac garage albo ubrac sie dobrze. Dlatego zaliczam to do minusow Duka. Mialem to przerobic ( Seba bardzo pomog ) ale jakos sie nie zebralem i dalej mam z tym proble. Pozdrawiam

Edytowane przez Prezes_Nowak