Skocz do zawartości

Ducati... ogólna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

hm no tez nie przesadzajmy ze zeby jedzic na moto musze najpierw trenowac nie wiadomo ile ;P Chodze na silownie , zmieniam zbedne kilo ma muskle mysle ze wytrzymam . Decyzja nie zostala podjeta , jako ze jestem z grudnia jestem w plecy prawie rok ( ku.....) prawko bede mogl zrobic za jakies 8 - 10 miesiecy . Mysle ze jak wybor padnie na moja milosc ( czyt. ducati ) bede go sprowadzal z za granicy ( szczescie ze ojca mam we wloszech ) . Jak to jest jeszcze z utrzymaniem duki? Czesci drozsze od czesci do ryzojadow? Ile sobie spali Janku taka 748?

No kurde, czesci sa na poziomie japonii, a spalanie od 5,5 do 7,5/100 kmw zaleznosci od sposobu jazdy.

Ja tam czesci szukalem w Ameryce z reguly nieco taniej niz PL.

Jednak nawet jak bylyby drozsze to i tak jezdzilbym Ducem- Pamietaj Ducatisti to zupelnie inna Kasta motocyklistow(tzw.smietanka:-)) )Pozdr.Janek.

Ducati to moj pierwszy model motocykla jaki sobie kupilem , jeszcze za czasow podstawowki 0.o Zolte 748 . Czy to nie bylo by piekne miec taka bestie w garazu?? Heh tyle lat lezy na polce moze wreszcie zawita do garazu , miejmy nadzieje. Ojciec mi sie doklada troche do moto , jak narazie mowi ze moze mi dolorzyc jedynie do fazera 600 , musze go jakos przekonac ;P

aLLy załatwiaj te naklejki to zarobisz parę groszy na 748... :flesje:

Co do utrzymania to koszty podobne, a nawet powiem mniejsze bo masz tylko 2 garnki i 8 zaworów :) ... ale w beczce miedu jest łyżka dziegdziu --> kłopoty z częściami :P to co sie dzieje to są jaja...

www.ducati-klub.pl

Chlopaky! Najswiezsza wiadomosc- Rychu kupil juz 999- wiec musi sprzedac swoja 749- cena atrakcyjna dla Ducatistow-25500- ale NIE OSTATECZNA.

Zaineresowani znajda nr tel na stronie motostodola-jedwabne.net

Jesli ktos chce szczegolowy opis, jak sie sprawuje, sluze pomoca- jezdzilem nim , wiec co nieco moge opowiedziec. Pozdr.Janek.

No co Wy- przechwalam sie - zle nie jezdze- ale wielu gosci jezdzi odemnie lepiej.

W 2007 mamy zamiar jechac "na Litwe" (na tor)- ma ktos chec?

Szykuje sie Rychu- juz pewnie na 999, moj brat Michal- jak sprzeda gsxr 1000- to na DRZ 400 na szosowych oponach(chyba ze na jakims Duc-u-jak zdazy kupic), Czarek na Sv 1000, Czarek na Hayabusie, Andrzej na Bandycie 1200, no i ja na Klekotku 748 S.

Ja tam chce jechac-by "posmakowac" toru- bo w ulicznym ruchu jest troche niebezpiecznie, a do Poznania mamy prawie 2x dalej. Narazie blizszego terminu nie znamy- pewnie w okolicach wakacji- aby asfalt byl nagrzany. Jak kiedys byl tam Michal z Ryskiem to Litwini odpalali torowego Ducati 996 ze specjalnego urzadzenia i na tlumikach Termignioni- only race :P :( Pozdr. Janek.

No to bedziem w kontakcie w tej sprawie...

Teraz z innej beczki- czy ktos ma kontakt do firmy co robi z carbony rozne cuda- sie chcialbym dowiedziec ile by kosztowal tylny blotnik do 748- bezposrednio nad kolo.

Przegralem (z winy kompa)taki blotnik na amerykanskim e-bayu- poszedl za 40$. Pozdr.Janek.

Czyzby Desmomaniacy odfruneli do cieplych krajow?

Czy sie tematy skonczyly.Proponuje temat pomysly na przyszly sezon:

po primo- wspolne spotkanie-kwiecien-maj

po drugie primo-"na Litwe"- w okolicach wakacji( czerwiec sierpien)

Kolej na Was. Pozdr.Janek.

Edytowane przez jannikiel