aLLy Opublikowano 18 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 (edytowane) wogole to wie ktos moze jakie sa zalety/wady suchego sprzegla , oprocz tego ze jest trudniejsze w serwisowaniu:P? Ducati jako jedyne je stosuje wiec jakis powod musi byc , jestem ciekaw jaki :rolleyes: Edytowane 18 Lutego 2007 przez aLLy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heartless Opublikowano 18 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 ....a dupa, nie powiem bo mi znowu jakiś parch go z przed nosa zwędzi..... No wiesz, co? Odwiedzających ten wątek nazywasz parchami?? :buttrock: Tak nieładnie.. A tak na serio to życzę powodzenia w kupowaniu Monsterka.. :banghead: A tak na marginesie - w piątek dostałem moją kartę Ducati Card Assistance Z naklejkami i naszywką :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melon19 Opublikowano 18 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 (edytowane) wogole to wie ktos moze jakie sa zalety/wady suchego sprzegla , oprocz tego ze jest trudniejsze w serwisowaniu:P? Ducati jako jedyne je stosuje wiec jakis powod musi byc , jestem ciekaw jaki :) Chyba nawet w tym wątku zosatło już napisane, że suche sprzęgło szybciej załącza biegi niż mokre, ale równocześnie szybciej się zużywa. To tak w dużym uproszczeniu, a nadotatek pisane przez amatora teoretyka :D Eeeeeeeeee, a może to na ducatimonster.org czytałem? No w każdym bądź razie - kłucił się nie bede :) Edytowane 18 Lutego 2007 przez melon19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muminek Opublikowano 19 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 A tak na marginesie - w piątek dostałem moją kartę Ducati Card Assistance Z naklejkami i naszywką :icon_mrgreen: no to gratulacje - a ile ta przyjemność Cię kosztowała? Radosny - a gdzie byłeś po tego Monsterka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heartless Opublikowano 19 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 Nic mnie ta przyjemność nie kosztowała - każdy kto kupuje (dostaje :banghead:) nowe Ducati w salonie dostaje takie ubezpieczenie, a później - po 2,5 miesiąca - kartę i przyległości :biggrin: Na karcie jest imię, nazwisko, numer ramy, nr tel. pomocy drogowej (w wawie) i pasek magnetyczny. Ubezpieczenie (assistance) działa przez okres gwarancji -2 lata od odstawy. Po co oni mi w grudniu to cudo przywieźli?? :buttrock: Dla dociekliwych: >>>DUCATI CARD ASSISTANCE<<< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scitro Opublikowano 19 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 No Panowie, jeden tlumik zostal już roztlumiczony...hihihi, teraz dziala jak strach na piesy, nawet moj dobek się przestraszyl jak odpalilem i uciekl do sąsiada :biggrin:Efekt jest więcej niż zadowalający :buttrock: , ale nagranie zrobie jak drugi przerobię bo na razie dziala jak z jednocylindrówki - drugiego tlumika nie slychac :banghead: Pracuje nieco ciszej od pelnej przelotówki. Pozdr. Seb Cytuj www.ducati-klub.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radosny Opublikowano 19 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 Radosny - a gdzie byłeś po tego Monsterka? Toć własnie po kiepskiej przygodzie przy poprzedim nieudanym zakupie teraz nie zdradzam nikomu miejsca tegoż właśnie. Według planu, D-Day będzie najbliższą sobotą ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heartless Opublikowano 19 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 (edytowane) A zapomniałem jeszcze napisać, że batalia o gumkę na dźwignię zmiany biegów trwa.. O dziwo Polonia Cup, teoretycznie nie będąca importerem nie wyłgała się od tego. Tylko czemu na takie coś czekam już ponad 2 miesiące?? :icon_mrgreen: Edytowane 19 Lutego 2007 przez heartless Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scitro Opublikowano 20 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2007 Zobaczymy co powiesz po następnych dwóch miesiącach oczekiwania.... Wracając do tematu różnic w S2R i M900 (1000) to praktycznie z tego co pisze Janek, poza elementami zawieszenia nie różnią się zbytnio.... chodzi mi tu głównie o parametry silnika??? Pozdrawiam Seb Cytuj www.ducati-klub.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soleski Opublikowano 20 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2007 Zobaczymy co powiesz po następnych dwóch miesiącach oczekiwania.... Wracając do tematu różnic w S2R i M900 (1000) to praktycznie z tego co pisze Janek, poza elementami zawieszenia nie różnią się zbytnio.... chodzi mi tu głównie o parametry silnika??? Pozdrawiam Seb To przecież część strategii Ducati na rynku, szczególnie udana w przypadku Monsterów. Trochę rozwiercić i poprawić parametry i już mamy nowy model... :) Patrz Monster 620 - 695. Albo władować silnik od sporta z lekko przyciętymi przałożeniami i mamy nowość. Ale to dotyczy generalnie wszystkich producentów. :crossy: Na marginesie. Miałem okazję porozmawiać z vipem z Ducati. Podobno szykują nowego Monstera. Będzie gotowy jeszcze w tym roku. No chyba że się "poślizną" jak to włosi to wtedy początek przyszłego roku. :lalag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes_Nowak Opublikowano 20 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2007 A zapomniałem jeszcze napisać, że batalia o gumkę na dźwignię zmiany biegów trwa.. O dziwo Polonia Cup, teoretycznie nie będąca importerem nie wyłgała się od tego. Tylko czemu na takie coś czekam już ponad 2 miesiące?? :)Witam to nie zalezy od dilera czy importera. Jezeli ma sie Ducati ( i korzysta sie z orginalnych czesci ) trzeba sie przyzwyczaic. Czas oczekiwania na zamawiane graty jest ogromny chyba ze maja na miejscu. Ja na lampe, podswietlenie rejestracji i jescze pare gratow czekalem prawie cztery miesiace. Uprzecal mnie znajomy mechanik ze niestety tak jest z serwisami Ducati. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heartless Opublikowano 20 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2007 Hmm.. to może się doczekam... Cierpliwy jestem człowiek, a na razie i tak zimno i kaskę na ciuchy trzeba zarobić.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muminek Opublikowano 20 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2007 to prawda, że cierpliwość to cecha "wielkich" ludzi - a do takich zaliczam Ducatistów. a co do części zamiennych - no cóż może się poprawi (ja na tłumiki czekałem prawie 1 miesiąci już były - jak rozumiem, to nie był za długi okres :icon_mrgreen: ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweel Opublikowano 20 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2007 no tak wielkich ludzi prawda ale jak to co się wyrabia to jest to totalne przegięcie z tymi częsciami szokdlatego potencjalni Ducatiści czsami rezygnują z zakupu .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes_Nowak Opublikowano 20 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2007 Wczesniej przed Ducati bylem szczesliwym posiadaczem Suzuki RF 900. Pare razy tez korzystalem z serwisu tej marki i czas oczekiwani byl znacznie mniejszy zladwie tydzien co w przypadku Ducati graniczy z cudem. :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi