zoltecek Opublikowano 30 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2006 Sprzedałem swoja yamahe xt 350 i podpisałem z typkiem umowe że motor nie posiada ukrytych wad technicznych (bo nie posiasiada!!)dzis dzwoni do mnie i mowi ze jest problem??bo w briffie motocykl ma 13kW i to jest nie zgodne z danymi ktore podałem w ogłoszeniu ja mu tłumacze ze motocykl jest odblokowany i pierdoly powiedział ze moto sprawdzi na Hamowni i jezeli nie bedzie mial deklarowanej mocy to poniose koszty odblokowania modułu??tylko ja nie wiem czy tam jest cos takiego i nie chcem zeby mnie na wała wycią a poza tym to poprzedni sprzedawca powiedział ze był zblokowany na krućcach i on je wymienił wiec moc powinna byc ok 30 KM nie co myslicie czy jest tam moduł jakis.Gdzie mogą byc blokady ewentualne?POMOCY [/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 30 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2006 Jak macie podpisana umowe to chyba po ptokach :D Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enduroboj. Opublikowano 30 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2006 I oczywiście pamiętaj iż moc spod koła jest mniejsza niż moc bodajże na wale. W mojej XLR moc książkowo wynosi 28km a na kole 22,8km. Z tym też niedaj się zrobić w balona :!: Bo wydaje mi się że na hamowni sprawdza się moc na kole!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zoltecek Opublikowano 30 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2006 a jak jest z tym modułem jest tam jakis?? myslałem ze enduro sa blokowane na krućcach dyszach i tłumikach ale na module?? w modułach byly blokady squterów a nie enduro a jaki jest mniej wiecej stosunek mocy na wale do koła?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam87 Opublikowano 30 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2006 Pisz we właściwym dziale. :arrow: Przeniosłem A co do tematu to chyba kupujący powinien się zapoznać wcześniej z dokumentami i stanem technicznym motocykla więc nie bądź frajerem i nie daj się naciągnąć na koszty. I oczywiście pamiętaj że nawet jak już wykona to badanie na hamownii to zarządaj jakiejś oficjalnej deklaracji potwierdzonej przez osobę do tego upowarznioną że to badanie było zgodne z prawdą no i chyba taka hamownia powinna mieć świadectwo legalizacji, chociaż nie jestem pewien lub chociaż jakiś certyfikat że jest prawidłowo wyskalowana i skalibrowana. Dopiero wtedy koleś będzie mógł ci założyć sprawę w sądzie i wszystko sie wyjaśni :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 30 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2006 Co do blokady modułu to blokowali tez endura np DT . Wydaje mi sie, że Xt raczej nie ma takiej blokady. DRki np miały zablokowane pełne otwarcie przepustnicy. Jezeli motocykl faktycznie jest odblokowany a z tego co widzialem na filmie to raczej tak to koles poniesie tylko koszt hamown i da Ci spokuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zoltecek Opublikowano 30 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2006 a czy jest blokada na modułach?? czy to jest bajka jakas?? [ Dopisane: 30-01-2006, 17:31 ]no strzałek pocieszyłes mnie bo kolo wydaje mi sie ze che mnie na wała zrobic a czy wogole moze moc traktowac jako ukryta waade techniczna?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti2001 Opublikowano 30 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2006 w umowie powinien byc podpunkt, ze kupujacy zapoznal sie ze stanem technicznym pojazdu, jesli jest to masz sprawe z glowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zoltecek Opublikowano 30 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2006 no własnie nie bylo i jestem poje**** jest umowa ale słowna ze on zapoznał sie ze stanem ale nie napisalismy tego:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam87 Opublikowano 30 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2006 O rany ale przecież ogłoszenie to nie jest żaden dokument ani żadna gwarancja, chyba że ktoś kupuje po przeczytaniu samego ogłoszenia, bez oglądania pojazdu. Ogłoszenie to tylko taka reklama, do niczego cie nie zobowiązuje, ewentualnie na podstawie tego co napisałeś w ogłoszeniu koleś może sie wkurzyć że jechał 500km a okazało sie że stan jest zupełnie inny niż opisywałeś i może chcieć z powrotem kase za paliwo itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zoltecek Opublikowano 31 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2006 dzkieki wszystkim humor mi sie poprawił juz wiem co mam mowic :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Opublikowano 31 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2006 Sprzedałem swoja yamahe xt 350 i podpisałem z typkiem umowe że motor nie posiada ukrytych wad technicznych (bo nie posiasiada!!)dzis dzwoni do mnie i mowi ze jest problem??bo w briffie motocykl ma 13kW i to jest nie zgodne z danymi ktore podałem w ogłoszeniu ja mu tłumacze ze motocykl jest odblokowany i pierdoly powiedział ze moto sprawdzi na Hamowni i jezeli nie bedzie mial deklarowanej mocy to poniose koszty odblokowania modułu??tylko ja nie wiem czy tam jest cos takiego i nie chcem zeby mnie na wała wycią a poza tym to poprzedni sprzedawca powiedział ze był zblokowany na krućcach i on je wymienił wiec moc powinna byc ok 30 KM nie co myslicie czy jest tam moduł jakis.Gdzie mogą byc blokady ewentualne?POMOCY [/url] To o czym piszesz nie jest wadą ukrytą. Koleś w chwili kupna widział Brief, a jeśli nie dostrzegł co tam jest napisane to już jego problem. Zasugeruj mu może zmianę szkieł na nieco mocniejsze. Możesz się też na odczepnego wytłumaczyć tym, że w Brifie jest podana moc wg. normy DIN (na kole), a Ty w ogłoszeniu podałeś wg. normy SAE (na sprzęgle) :D Ta druga wartość zawsze będzie wyższa. Co prawda nie aż o 15 KM, ale zawsze pozbawisz kolesia nieco animuszu :PPoza tym mogłeś się przecież pomylić w przeliczaniu kW na KM i stąd wyniknął błąd w ogłoszeniu :)Powiedz mu też, że może sobie sprawdzać sprzęta nawet na dwóch hamowniach naraz, a także na trzeciej malutkiej. I tak już nic nie wskóra, a poniesie tylko koszta :D Umowa podpisana więc pozamiatane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi