Gothcrust Opublikowano 19 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2006 Włąśnie ogłądałem na Discovery zmagania tych dwóch tytanów. Ech, wierzy się nie chce, że takie cuda można stworzyc. Bardzo jestem ciekaw, jak się takiemonstrum jak ten Joego prowadzi. Moim zdaniem jednak na 1 miejsce winien się wdrapac moto od japońców. Joe Martin - człowiek orkiestra. Blacharz, lakiernik o komiksowych umiejetnościach, spawacz, mechanik, projektant. Podziwiam. http://www.martinbrosbikes.com/http://www.zerochop.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loluch Opublikowano 19 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2006 Owszem, sprzęty zajebiste. Ja także jestem za chopperem Zero, szwajcarski zegarek w japońskim wydaniu, zegarmistrzowski majstersztyk. Powala ilością detali i wyrafinowaniem. natomiast Joego moto jest dopracowane wizualnie, z technicznie już tak nie rzuca na kolana, czego nie można powiedzieć o japońcu-nogi się same gną. A tak w ogóle to pełem szacunek dla chłopaków ;) Złapię oddech to jeszcze coś napiszę :buttrock: [ Dopisane: 10-11-05,11:24 ]Maszyny Shiny'i wyróżnia surowość w wyglądzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieczny student Opublikowano 25 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2006 wczoraj oglądałem na discovery jakiś kolejny odcinek tej serii... kolesie zastosowali w hardtail'u silnik S&S. V2 o pojemności 2,5 litra 8O . do tego po 2 wałki rozrządu w głowicach, naped rozrządu paskiem zębatym na zewnątrz silnika oraz kompresor (również pędzonym paskiem). napęd na sprzęgło również paskiem. po odpaleniu silnik normalnie żył, ruszął się i nie przypominał hałasującej bryły metalu :twisted: . jestem ciekaw jak taki litraż się prowadzi i co się dzieje, gdy się odkręci tak konkretnie na prostej... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haitz_zimmer Opublikowano 25 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2006 Oglądałem ten odcinek, Roland Sands zbudował naprawdę odjechany motocykl, pomagał mu Wink Eller - konstruktor i mechanik motocyklowy (pamiętam go z "Monster Garage"). Szkoda że nagrodę otrzymał Arlien Ness, ale głosowanie to głosowanie. Szefem konkursu Biker Build-Off jest Hugh King - zawdzięczmy mu filmy dokumentalne o West Coast Choppers (Motorcycle Mania 1,2,3) oraz to że Jesse James stał się gospodarzem programu "Monster Garage" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renata Opublikowano 25 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2006 od poniedziałku do piątku o godz. 17 na Discovery jest cuś o motocyklachpod szumna nazwą "Producenci motocykli" :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gothcrust Opublikowano 25 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2006 A widzieliście tego potworka Arlen Nessa - Top Banana? :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieczny student Opublikowano 25 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2006 chyba własnie on miał ten monstrualny silnik :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renata Opublikowano 25 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2006 dziś była 10 najszybszych motocykli :? nic tego nie rozumiem, ale sami wiecie że amerykanie to dziwny naród :notworthy: na pierwszym miejscu jakiś twór skuteropodobny zlat 70-tychpotem Y2K z silnikiem odrzutowca gdzie spaliny mają 650 stopni gorąca i jak w korku stoi za nami jakieś auto to błotnik normalnie stopionybyła też Honda CB 750 i Ducati 916 - no to ew. mogę zrozumieć :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haitz_zimmer Opublikowano 26 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2006 właśnie obejrzałem odcinek w którym budowali motocykl poświęcony pamięci Indiana Larrego, pamiętam go z filmu dokumentalnego "Motorcycle Mania 2" - Larry, Jesse James i Chopper Dave pojechali razem na zlot motocyklowy do Sturgis w południowej Dakocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieczny student Opublikowano 26 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2006 potem Y2K z silnikiem odrzutowca gdzie spaliny mają 650 stopni gorąca i jak w korku stoi za nami jakieś auto to błotnik normalnie stopiony i jechał na nim facet w zestawie dżiny+t-shirt+czapka bejsballówka... hameryka :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi