Skocz do zawartości

jak wykonac wkład do wydechu do JAWY 350??

JAKI
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

witam, moja TS 350 kupiłem juz z pusttymi wydechami:/ teraz chciałbym to jednak zmienic i troche wyciszyc tego potworka;) na agmotcie sa do kupienia wkłady do wydechów do JAWY w cenie 50zł za szutke:/ podejzewam ze budowa takiego wkładu nie jest czyms skomplikowanym i z checia podjabym sie próby własnorecznego wykonania ich;) jednak do tego potrzebuje czyjejs pomocy, chodzi o to ze ja tych wkładów nigdy w zyciu na oczy nie widziałem, i potrzebowałbym kilka fotek i dokładne wymiary które sa niezbedne przy ich budowie. Podsumowujac, jesli ktos mółby zdemontowac jeden wkład tłumika ze swojego sprzeta i dostraczyc tych informacji bede wdziczny;) Jesli ktos ma takie wkłady do sprzedania to mysle ze sie dogadamy;) POZDRAWIAM

witam' date=' moja TS 350 kupiłem juz z pusttymi wydechami:/ teraz chciałbym to jednak zmienic i troche wyciszyc tego potworka;) [/quote']

Ja też kupiłem bez wkładów w tłumnikach, ale dostałem je luzem. Po zamontowaniu motor dalej jest dla mnie głośny....

Co do wkładów to taka rurka, pofałdowana z otworami...

Można nówki kupić ale kosztują chyba coś ok. 70 zyli z kompletem uszczelnień azbestowych. Można to zrobić samemu ale nie wiem czy się opłaca, lepiej kupić kompletne wydechy i wyjąć oryginalne dyfuzory. Jak je wypalisz i wytniesz nowe uszczelnienia to masz jak nówki.

SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE...