IRBIT Opublikowano 6 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2006 ja mam tylko pytanie odnosnie aluminiowych kol o ktorych tu piszecie 8O bedny to byly ale o kolach to w zyciu nie slyszalem.... :mrgreen: MOC - dobrze wisz o czym piszą, a teraz łapiesz ich za słówka 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Opublikowano 8 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2006 Nie dalej jak wczoraj widziałem następującą Emkę Nie była sprowadzana w ostatnim czasie ze wschodu tylko stała gdzieś w szopie. Niestety ktos kiedyś zaczął przerabiać ją na choppera 8O więc została z niej tylko rama i dyfer :) Ma polski dowód rejestracyjny, kupiona była gdzieś w Polsce "ze stodoły" i rejestrowana na podstawie starego dowodu. Jej rok produkcji 1960, ale najciekawsze jest to, że ma trzycyfrowe numery ramy i silnika. Przyznam się, że z czymś takim spotkałem się po raz pierwszy. Może to był jeden z pierwszych egzemplarzy z Kijowa :?: :roll: Sam nie wiem co o tym mysleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IRBIT Opublikowano 8 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2006 hmm.... ciekawa sprawa, też z czymś takim sie nie spotkałem 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzejm72 Opublikowano 9 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2006 http://www.oppozit.ru/modules.php?name=New...rticle&sid=1250 Taka ciekawostka 8O Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miszerski Opublikowano 9 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2006 ot blac dobra skladanka..widzialem kiedys te zdjecia ale za cholere z tematem nie skojarzylem ich...az do teraz. tzw ``firmowy skladak `` :mrgreen: :mrgreen: pozdr. [ Dopisane: 09-02-2006, 03:43 ]http://ural.hu/www/gallery.php?album=235 cos podobnego . nie wiem czy firma czy zlepiany ale jest sztuka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IRBIT Opublikowano 9 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2006 przyznaje motocykl ładniuśki :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prince Opublikowano 27 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2006 To może wyjasni ,albo chociaż nakieruję .K750 rok62 zawieszenie wachaczykowe i koła półbębny.-prawda czy fałsz? :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ural_zgora Opublikowano 27 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2006 sasiad ma k750 61r i ma przod na wachaczyku i kola normalne bebny.Bebny chyba oryginalne bo juz ze starosci otwory byly obok wiercone.http://www.bachus.zgora.pl/db_files/galeri...8737106_big.img Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wild Opublikowano 15 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 odswiezam temat- potrebuje zdjec siedzenia tzn pestki :) (najstarszy typ) ja po prawie 3h szukania sie poddaje.. (prosze mniej jednak by zdj bylo w miare ok :biggrin: ) btw- wie ktos z was cos o siedzeniach z faktura tych wiekszych pesteczek/listkow? mam bol do glowy.. Goska Cytuj Dzika, tak jak natura chciała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wild Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 znow temat rozgrzebuje- potrzebuje informacji o lampach emowskich (najlepiej starego typu) co i dlaczego. Goska Cytuj Dzika, tak jak natura chciała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IRBIT Opublikowano 27 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 ojj Gośka cieżko bedzie Ci tu otrzymać odpowiedztak jak rozmawialiśmy przez tel. nie jest duzo osób w Polsce które znaja temat starej emki :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wild Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 -zawsze mozna pytac ..jak cos to ciebie do muru przycisne :banghead: btw- ze stacyjkami juz temat troche przerobilam :banghead: Goska Cytuj Dzika, tak jak natura chciała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IRBIT Opublikowano 28 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 -zawsze mozna pytac ..jak cos to ciebie do muru przycisne :crossy: btw- ze stacyjkami juz temat troche przerobilam :) Goska opanować tematu starych emek nie da sie za pomoca katalogówa ja sie nie dam przycisnać do muru - jestem twardy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wild Opublikowano 29 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 opanować tematu starych emek nie da sie za pomoca katalogów zdawalam sobie z tego sprawe od poczatku (: jestem twardy icon_razz.gifnaprawde? :P Goska Cytuj Dzika, tak jak natura chciała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolsawiak Opublikowano 31 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 odswiezam temat- potrebuje zdjec siedzenia tzn pestki :) (najstarszy typ) ja po prawie 3h szukania sie poddaje.. (prosze mniej jednak by zdj bylo w miare ok :) ) btw- wie ktos z was cos o siedzeniach z faktura tych wiekszych pesteczek/listkow? mam bol do glowy.. Goska dokładnych dat zmian w lampach Ci nie podam bo nie chce mi się szukać ,a swoją wojskową Biblię w języku rosyjskim z fotkami sprzedałem rok temu pewnemu fanatykowi ( teraz żałuję bo było tam dosłownie wszystko opisane rok po roku i z miejscem produkcji ) ale po krótce : Najważniejsza zmiana dotyczyła szkła i odblasku reflektora , zmiana z płytkiego na glębsze co spowodowało ,że lampa świecila bardziej na boki i oświetlała szerszy pas jezdni . Spowodowało to zmianę głębokości "rafki" chyba o ok 3 mm . W lampie zmieniono mechanizm zmiany świateł długie/krótkie z takiego "blaszkowego" na mechanizm znany nam obecnie i dostępny na bazarach . Sama stacyjka zmieniła się nieznacznie , najbardziej zmienił się kluczyk z wzoru Bosh na "radziecki " . Wspomnieć trzeba też o szkle lampy z tzw "soczewką" ale nie mam pewności czy było one stosowane jako zamiennik czy jako seryjna część latarni .Osobną kwestią jest sam licznik który przeszedł drobne modyfikacje .Najważniejsza z nich to Okm umieszczone na górze , po zmianie na nowszy typ nie odbiegający od tych nam znanych reszta modyfikacji nie jest zauważalna bez rozebrania licznika i nie ma praktycznego znaczenia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi