MOC Opublikowano 18 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2006 Filozof o gustach sie nie dyskutuje, ale skad u licha wytrzasnales taki nijaki kolor.... :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NaczelnyFilozof Opublikowano 18 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2006 Filozof o gustach sie nie dyskutuje' date=' ale skad u licha wytrzasnales taki nijaki kolor.... :mrgreen:[/quote'] Jaki nijaki? :P Co ja się namęczyłem żeby z wielkiej księgi kolorów w lakierniczym wybrać jakiś kolor. Jeszcze mnie kusił wypłowiały seledynowy albo jakiś odcień szarości... Ale w końcu wygrała zieleń w półmacie...Jak już gość składał kolor do kupy, mądry komputer oznajmił mu że w ten kolor były malowane tylko jedne samochody. Trabanty... :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 21 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2006 mi sie jednak najbardziej podobaly w oryginalnym ciemnym czerwonym... :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blades Opublikowano 20 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2006 (edytowane) Witam!!jestem nowym na tym forum..Kupiłem nie dawno motor ktory jest przerobiony streata. Juz mam czesci i chce go przerobic na normalnego. ale do tego jest pomalowanie całego motoru wszystkie owiewki i bak. Powiedzcie mi na jaki kolor mam pomalowac???myslalem ze na zolty.a ile mnie to bedzie kosztowało???? :banghead: :buttrock: aha i mam zdzierac farbe z owiewek???chyba dam do lakiernika.. a tak ile zabierze za robote???/dziex i Pozdro....zdjecia motorku na e-maila..bo tu nie wiem jak mam wsadzic zdjecia.. Edytowane 20 Czerwca 2006 przez blades Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nufry Opublikowano 20 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2006 (edytowane) moze zrobić jakiś oddzielny dział o lakierowaniu ? Jaki pistolet zakupić na początek? chciałbym sie troszkę pobawić w lakierowanie :buttrock: moglby ktoś coś wskazać np. na allegro? Edytowane 21 Czerwca 2006 przez nufry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 14 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2007 Witam, chciałbym polakierować owieki w mojej Gilerze. Coś w rodzaju kabiny lakierniczej posiadam, ale bez wyciągu, czy jest on konieczny? Jaki rozcieńczalnik stosować? W jakich proporcjach? Jakie ciśnienie powinienem utrzymać? Dodam, że zakupiłem już lakier akrylowy z utwardzaczem. Potrzebne są do tego jakieś plastyfikatory? Dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 16 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2007 Najlepiej zapytac w sklepie gdzie kupowalas farbe badz przeczytac na opakowaniu jaki rozcienczalnik jest zalecany. Odnosnie cisnienia, to ja stosowalem okolo 5 bar, ale to juz musisz dobrac sobie do pistoletu i rozpylajacych dysz jak i wlasnych umiejetnosci i tego przy jakim bedzie ci najladniej sie malowalo. Nie maluj od razu najpierw przetestuj na jakims detalu i sprawdz przy jakich parametrach uzyskasz najladniejszy efekt... :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolMTX80r2 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Czy jest ktoś tutaj kto pomógł by mi odnośnie lakierowania? Na lakierowanko.pl nie wiem jak założyć nowy temat więc zwracam się tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 31 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Czy jest ktoś tutaj kto pomógł by mi odnośnie lakierowania? Na lakierowanko.pl nie wiem jak założyć nowy temat więc zwracam się tutaj.Używaj szukajki, potem czytaj istniejące tematy a później zadaj konkretne pytanie bo w zasadzie nie wiadomo na czym ma ta pomoc polegać.Przeczytaj od początku temat. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolMTX80r2 Opublikowano 14 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 Używaj szukajki, potem czytaj istniejące tematy a później zadaj konkretne pytanie bo w zasadzie nie wiadomo na czym ma ta pomoc polegać.Przeczytaj od początku temat.No to ten no, czy na zmatowany akryl papierem p800 moge położyć baze lub akryl bez podkładu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 14 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 Jeśli nie zrobiłeś przecierek to możesz kłaść co chcesz bez podkładu. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi