Skocz do zawartości

Którą szkołę jazdy wybrac? (Gdańsk, 3-miasto)

Boleś
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

gdzie sa te czasy, gdy ja zdawalem na minsku, zaplacilem za kurs 0 zeta i jeszcze dostalem nowke aku do etz :mrgreen:

p.s. 0 zeta i aku dlatego, ze powiedzialem, ze na tak zdezelowanym sprzecie uczyc sie nie bede. instruktor zajarzyl, ze jakowes pojecie o moto mam i dobilismy targu: 10h naprawy za 10h jazdy. naprawa sie przeciagnela i teorie mialem tez gratis ;)

[ Dopisane: 19-01-2006, 21:50 ]

aha! uczylem sie w autodromie na ogarnej w gdansku, teraz juz nie istnieje, bo instruktor pelni teraz znaczaca funkcje w inspekcji transportu drogowego :buttrock: . pamietam, ze zdawalnosc byla wyskoka, bo naprawde gosc umial uczyc. i auto i moto zdalem za pierwszym razem :banghead:

Witam kolege z AMG. (Choc co prawda juz nie studiuje ale tam pracuje). Widze ze z kazdym rokiem przybywa nam motocyklistow.

Ja zdawalem rok temu po kursie u Smiarowskiego. Uczylem sie jazdy praktycznie od podstaw. Poczatkowo na placu, potem na drodze w poblizu PORD-u - co jest istotne. Zdalem za pierwszym razem (na 6 zdajacych zdalo 3). Akurat w Gdansku aby nie zdac trzeba bylo zrobic powazny blad. Przymykali oko np. na najechanie na linie przy kreceniu 8-ki. Co do osrodkow szkolenia, to moim zdaniem najwieksza role odgrywa sprzet jaki masz do dyspozycji. Rok temu w Vektrze byla tylko honda CB250. Na egzaminie mozna bylo wybrac pomiedzy Honda a junakiem. Tyle ze juank byl sprawny, Honda zajezdzona i nie dala sie uruchomic. Znajomy uczyl sie w Brzeznie, szkola podobno taka sobie, sprzet stary, a zdal bez problemow.

Pozdrawiam i do zobaczenia na drodze. Czarek

Na razie

Ja uczyłem sie jeździc w jakiejs szkole w sopocie, co plac miała w Gdyni ...

nikt mi o tym nie powiedział, wiec zrobiłem tak, ze wyjeździłem 3 godziny na placu, a za reszte oddali mi kase i po 3 godzinach praktyki miałem skończony kurs ....

2 lata później zdałem na prawko ;)

nie myślcie że tak długo oblewałem albo coś :D poprostu nie miałem motywacji zeby pojść na egzam ;)

w końcu sie zebrałem i zdalem razem z innymi 5 osobami z naszej 7 osobowej grupy ;)

• 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...

Najwyzszy czas zapisac sie na kurs. Sporo jest szkol..powyrastaly, jak grzyby po deszczu. Wiadomo,ze kazdy swoje chwali,ale jak jest na prawde? Slyszalam o szkole na chelmie,za Biedronka. Czy ktos moglby mi cos polecic? Na co powinnam zwracac uwage?

Nie ze wymagajacy jestem, ale wydaje mi sie ze 3-miescie nie ma dobrej szkoly jesli chodzi o moto :/. Gdy szedlem na kurs na kat A, szukalem szkol w 3-miescie i nic nie znalazlem godnego polecenia. Ostatecznie wybralem szkole AMATOR w Tczewie, ktorej tez nie polecam. Moze to dlatego ze ja zanim szedlem na kurs juz potrafilem jezdzic, ale instruktor w Amatorze b sobie moje jazdy olewal.

Jak potrafisz jezdzic to idz tam gdzie najtaniej :icon_twisted:

Czesc

Zwroc uwage na dwie rzeczy; na jakim motocyklu uczysz sie jezdzic i jaki jest obecnie w osrodku oraz gdzie odbywaja sie jazdy w miescie. Pamietaj ze wszyscy zdaja w jednym miejscu w tzw PORDzie w okolicach orunii dolnej, wiec najlepiej w tych okolicach cwiczyc.

powodzenia

Czarek :icon_twisted:

W tym roku chyba dealerzy Suzuki beda zbierac zapisy na szkolenia doskonalace z jazdy motocyklem (niestety trzeba miec Suzuki ;-(

Sprawdz u Suzuki.....

Triumph Speed Triple :-)

W tym roku chyba dealerzy Suzuki beda zbierac zapisy na szkolenia doskonalace z jazdy motocyklem (niestety trzeba miec Suzuki ;-(

Sprawdz u Suzuki.....

ale to sa jazdy doszkalajace, a nie przygotowujace do egzaminu...a chyba o szkole jazdy a pozniej panstwowy egzamin chodzi...prawda ?

ja w zeszlym roku robilem kurs, ale w gdyni i tego Pana moge polecic (PW - jesli bedziesz zainteresowana) choc jak ktos juz napisal, nie ma dobrych szkol i nikt nie uczy tak jak bysmy oczekiwali. mi pokazano: tu gaz, tu hamulec a tu biegi i niech pan wsiada i jedzie i jakos mi poszo.