Nitomen Opublikowano 14 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2006 no nie wiem co moze byc ale bardziej obwiniam pompe i przewod hamulcowy niz zacisk skoro go sprawdziles i wszystko jest ok tloczek rusza sie lekko to nie ma tam czeg oszukac Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JĘDRZEJ Opublikowano 14 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2006 wymień przewody ,niektóre przewody po pewnm czasie tak (puchną) w środku że nie ma wcale przepływu płynu.Wkażdym razie zaczął bym od przewodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trajka66 Opublikowano 14 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2006 Ogolnie nie mam pomyslu na to jak dobrac nowy zacisk zeby sie wymiarami zgadzal .itd to Ci nie podpowiem. Ale mam jeszcze jeden i ostatni pomysl, czy gadales z kims kto ma kdx ? Moze ten hamulec po prostu juz taki byl jak wyjechal z fabryki i w tym sprzecie to normalka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati27d Opublikowano 14 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2006 a w jakim stanie tarcze masz ? kiedys w kx mialem podobny problem ale to byl tylni hamulec okazalo sie ze tarcza byla mocno zuzyta wogole zorana jak to bywa zreszta czesto w crosach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnduroMax Opublikowano 14 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2006 wymień przewody ' date='niektóre przewody po pewnm czasie tak (puchną) w środku że nie ma wcale przepływu płynu.Wkażdym razie zaczął bym od przewodów.[/quote']A jaka cena i gdzie dostać?? Ale mam jeszcze jeden i ostatni pomysl' date=' czy gadales z kims kto ma kdx ? Moze ten hamulec po prostu juz taki byl jak wyjechal z fabryki i w tym sprzecie to normalka?[/quote']Zacisk jest jak w DT125r tylko DT ma mniejsza tarcze. Yamaha spokojnie staje deba nawet za pomoca jednego palca. Nie mozliwe jest pozatym zeby skutecznosc tarczowki byla nizsza niz slabego bebna :) a w jakim stanie tarcze masz ? kiedys w kx mialem podobny problem ale to byl tylni hamulec okazalo sie ze tarcza byla mocno zuzyta wogole zorana jak to bywa zreszta czesto w crosachTarcza nowka sztuka, progu nie ma, grubosc w normie! Poorana wogole nie jest EDIT: enduroguy :) Cytuj http://www.flickr.com/photos/29858352@N03/Zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asmodan Opublikowano 14 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2006 enduroguy tak przyjzalem sie fotka na bikepics twojego kdxa i tak na chlopski rozum to masz zawieszenie przednie podobne to klxa wiec zacisk pewnie tez by pasowal. Jest taki problem ze nie wiem jaka masz szerokosc tarczy i widze ze ty nie masz plywajacej. Mam prosbe mogl bys zrobic zdjecie samego mocowania zawieszenia i zacisku jak to dokladnie wyglada?? bo tak to na ebayu jest troche tego. A i klx ma 2 tloczkowy zacisk.pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol1001 Opublikowano 14 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2006 Przewody dorabiają na Jagiellonskiej koło Intermotors w zakładzie PTM :) Cena około 100 zł :) Już raz sie tam wybrałem ale zamknięte było akurat ;) Ale nie rezygnuje i przy najbliższej okazji sobie zamówie przewód do DTki :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGR Opublikowano 15 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2006 enduroguy zmiana przewodu na stalowy na pewno nie zaszkodzi a do jednotarczowego systemu nie będa to katastrofalne pieniądze (metr przewodu 50 zł Plus dwie końcwóki po 30 zł) Jeśli chodzi o Twoje moto to niestety ale nie tylko Ty masz z tym problem. Kumpel miał KMX`a z takkim samym systemem hamulcowym i to jest jedna wielka porażka. Ja nie wiem co Ci goscie z Kawasaki tam pchają ale to naprawdę robi za spowlaniacz a nie za hamulec :!: PORAŻKA :!:! Jeśli zmienisz przewód i nie nastąpi zadowalająca zmiana. Wtedy wróćmy do tematu i pobawimy się z zaciskiem. Co Ty na to :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnduroMax Opublikowano 16 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2006 enduroguy zmiana przewodu na stalowy na pewno nie zaszkodzi a do jednotarczowego systemu nie będa to katastrofalne pieniądze (metr przewodu 50 zł Plus dwie końcwóki po 30 zł) Jeśli chodzi o Twoje moto to niestety ale nie tylko Ty masz z tym problem. Kumpel miał KMX`a z takkim samym systemem hamulcowym i to jest jedna wielka porażka. Ja nie wiem co Ci goscie z Kawasaki tam pchają ale to naprawdę robi za spowlaniacz a nie za hamulec Exclamation PORAŻKA Exclamation! Jeśli zmienisz przewód i nie nastąpi zadowalająca zmiana. Wtedy wróćmy do tematu i pobawimy się z zaciskiem. Co Ty na to QuestionHehe no ok tylko jest maly tyci problem ze najpierw musze moto zlozyc (a za nim rozplote kola i wezme sie za anodowanie troche czasu minie+jeszcze musze lozyska na glowce ramy zmienic)! Temat odswieze odrazu po zmianie przewodu. BTW. Szkoda ze nikt nie orientuje sie jak dopasowac zacisk od innej fury :) To ja - enduroguy :) Cytuj http://www.flickr.com/photos/29858352@N03/Zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGR Opublikowano 16 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2006 Enduroguy jesli mozesz to pisz z jednego konta bo mogą Ci nagle dwa zniknąć. Co do zacisku to orientuje się jak to zrobić ale najpierw sprobuj zmienic sam przewód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi