kiki Opublikowano 16 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2006 czyli złote do sporta a do turysty niebieskie :) - tak wywnioskowałem. :) Do mojej vfr zamówiłem te niebieskie - czas okaże czy był to dobry wybór :) Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitia Opublikowano 16 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2006 A w jakim sprzecie to zaobserwowales? ...pewnie w takim jak w avatrze F3 No niezupełnie, chodzi o F2 :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darekcb500 Opublikowano 17 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2006 czyli złote do sporta a do turysty niebieskie Kiedyś bedąć w Hondzie w Bielsku-Bialej zapytalem sie o klocki hamulcowe Nissina do mojej Cb500 ,sympatyczny pan wyciagnął mi katalog Nissina i co zobaczylem 8O prawie wszystkie kolory do których są przypożądkowane odpowiednie parametry ,i na tej podstawie zamawiasz klocki .Niebieskie nissiny sa uważane jako uniwersalne :) Za komplet nissinów na jedna tarcze do cb hcieli 90zł .Nigdy bym nie zmienił na idnej marki :) Pozdrawiam Darekcb500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stowa86 Opublikowano 17 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2006 Czytam i czytam, i sam juz nie wiem. Mam cebre 600 z 89r i niewiem co wybrac, te zlote czy te niebieskie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolek Opublikowano 17 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2006 Czytam i czytam, i sam juz nie wiem. Mam cebre 600 z 89r i niewiem co wybrac, te zlote czy te niebieskie? ...lepsze chyba złote... tańsze niebieskie... :) tak se to wytłumaczyłem :roll: tylko czy ten sintermetal nie zniszczy mi tarczy :?: czy czasem nie powinny być jakieś inne tarcze do tego :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LAMASSU Opublikowano 19 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2006 tylko czy ten sintermetal nie zniszczy mi tarczy podobno bardziej ja zuzywa i dlatego mam niebieskie :( po drugie sportowe klocki bardziej sie przydaja przy ostrej jezdzie { TOR } kiedy caly czas wystepuje wysoka temperatura tarcz i plynu a na szosie nawet jak od czasu do czasu dajesz po winklach to lepsze niebieskie i zywotniejsze. Lolek ty sie przeciez chyba na tor nie wybierasz 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolek Opublikowano 19 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2006 tylko czy ten sintermetal nie zniszczy mi tarczy podobno bardziej ja zuzywa i dlatego mam niebieskie ;) po drugie sportowe klocki bardziej sie przydaja przy ostrej jezdzie { TOR } kiedy caly czas wystepuje wysoka temperatura tarcz i plynu a na szosie nawet jak od czasu do czasu dajesz po winklach to lepsze niebieskie i zywotniejsze. YHYYY ' date=' takie buty ... ktoś to potwierdzi :?: :roll: Lolek ty sie przeciez chyba na tor nie wybierasz 8) no jak nie jak tak ... :( :twisted: tylko się ezaczynam motać bo Vitia napisał o doświadczeniach przy raczej normalnym śmiganiu, więc coś mi się wydaje, że złote niekoniecznie potrzebują cały czas wysokiej temperatury.. przeczytaj wyżej.. :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fat Opublikowano 19 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2006 podobno bardziej ja zuzywa i dlatego mam niebieskie ;) po drugie sportowe klocki bardziej sie przydaja przy ostrej jezdzie { TOR } kiedy caly czas wystepuje wysoka temperatura tarcz i plynu a na szosie nawet jak od czasu do czasu dajesz po winklach to lepsze niebieskie i zywotniejsze.Wydaje mi sie' date=' ze troszke mylisz pojecia... Przede wszystkim - niemal wszystkie wspolczesne sportowce (chyba ;-) ) oryginalnie, przez fabryke, wyposazone sa w klocki typu sintermetal. Skoro ja w Kawie '98 mam sintermetale Tokico, to *onda chyba nie moze byc gorsza ;-) To o tej temperaturze itp. to jak najbardziej prawda, ale tylko w kontekscie typowo [b']wyscigowych[/b] klockow, ktore faktycznie do popranwego hamowania wymagaja sporej temperatury i rozgrzania. Niemniej jednak nie kazde klocki typu sintermetal to klocki wyscigowe :(. Cytuj https://www.instagram.com/fat_fabio/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redline Opublikowano 19 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2006 Moja F4 też miała fabrycznie założone Nissiny HH ale cieżko mi powiedzieć co to za seria bo pewnie dawno ich już nie robią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi