Skocz do zawartości

klocki nissin z allegro

Rekomendowane odpowiedzi

czyli złote do sporta a do turysty niebieskie

Kiedyś bedąć w Hondzie w Bielsku-Bialej zapytalem sie o klocki

hamulcowe Nissina do mojej Cb500 ,sympatyczny pan wyciagnął

mi katalog Nissina i co zobaczylem 8O prawie wszystkie kolory

do których są przypożądkowane odpowiednie parametry ,i na tej

podstawie zamawiasz klocki .Niebieskie nissiny sa uważane jako

uniwersalne :) Za komplet nissinów na jedna tarcze do cb

hcieli 90zł .Nigdy bym nie zmienił na idnej marki :)

Pozdrawiam Darekcb500

Czytam i czytam, i sam juz nie wiem. Mam cebre 600 z 89r i niewiem co wybrac, te zlote czy te niebieskie?

...lepsze chyba złote... tańsze niebieskie... :) tak se to wytłumaczyłem :roll:

tylko czy ten sintermetal nie zniszczy mi tarczy :?: czy czasem nie powinny być jakieś inne tarcze do tego :roll:

tylko czy ten sintermetal nie zniszczy mi tarczy

podobno bardziej ja zuzywa i dlatego mam niebieskie :( po drugie sportowe klocki bardziej sie przydaja przy ostrej jezdzie { TOR } kiedy caly czas wystepuje wysoka temperatura tarcz i plynu a na szosie nawet jak od czasu do czasu dajesz po winklach to lepsze niebieskie i zywotniejsze. Lolek ty sie przeciez chyba na tor nie wybierasz 8)

tylko czy ten sintermetal nie zniszczy mi tarczy

podobno bardziej ja zuzywa i dlatego mam niebieskie ;) po drugie sportowe klocki bardziej sie przydaja przy ostrej jezdzie { TOR } kiedy caly czas wystepuje wysoka temperatura tarcz i plynu a na szosie nawet jak od czasu do czasu dajesz po winklach to lepsze niebieskie i zywotniejsze.

YHYYY ' date=' takie buty ... ktoś to potwierdzi :?: :roll:

Lolek ty sie przeciez chyba na tor nie wybierasz 8)
no jak nie jak tak ... :( :twisted:

tylko się ezaczynam motać bo Vitia napisał o doświadczeniach przy raczej normalnym śmiganiu, więc coś mi się wydaje, że złote niekoniecznie potrzebują cały czas wysokiej temperatury.. przeczytaj wyżej.. :roll:

podobno bardziej ja zuzywa i dlatego mam niebieskie ;) po drugie sportowe klocki bardziej sie przydaja przy ostrej jezdzie { TOR } kiedy caly czas wystepuje wysoka temperatura tarcz i plynu a na szosie nawet jak od czasu do czasu dajesz po winklach to lepsze niebieskie i zywotniejsze.

Wydaje mi sie' date=' ze troszke mylisz pojecia...

Przede wszystkim - niemal wszystkie wspolczesne sportowce (chyba ;-) ) oryginalnie, przez fabryke, wyposazone sa w klocki typu sintermetal. Skoro ja w Kawie '98 mam sintermetale Tokico, to *onda chyba nie moze byc gorsza ;-)

To o tej temperaturze itp. to jak najbardziej prawda, ale tylko w kontekscie typowo [b']wyscigowych[/b] klockow, ktore faktycznie do popranwego hamowania wymagaja sporej temperatury i rozgrzania. Niemniej jednak nie kazde klocki typu sintermetal to klocki wyscigowe :(.