baqoo Opublikowano 13 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2006 Hm... to moza ja tez powinienem pbawic sie z wymiana simeringow, jeszcze jedna sprawa , pompa piszczy tak przy 2-3 tys. obrotow potem powyzej 3 tys. przestaje, lozysko do wymiany ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agghia Opublikowano 12 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2006 eh... nie miała baba kłopotu, to motocykl chłodzony cieczą kupiła :roll: ...dziś podjechałam odwiedzić dryndy i zauważyłam pod CBR niby niewinną malutką kałużę (co ciekawe o kolorze raczej wody, niż płynu chłodniczego) - jakby ktoś zostawił ślad buta w śniegu i ten śnieg się rozpuścił, ale... zadziwiło mnie to, że na oponach samochodu obok śnieg się nie topił (garaż nie jest ogrzewany). Rozpoczęłam więc z tatą śledztwo... nie udało się niestety zdjąć owiewek (przez jedną dziwnościową śrubkę, której nie mieliśmy czym odkręcić :D ) i zobaczyć dokładnie co się dzieje, ale odkryliśmy, że cieknie z okolic pompy... zrobiłam więc po omacku kilka fotek od dołu i oto jedna z nich: ...czy to znaczy, że mam szukać nowej (używanej?) pompy :?: ;( ...czy może jest szansa, że gdy się ociepli (przypominam, że motocykl stoi w nieogrzewanym garażu) wszystko wróci do normy i przestanie ciec :?: pomocy :!: buuuu ;( Aguś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 12 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2006 umnie jak cieklo z tego otworu to wymienilem uszczelki pompy koszt 80 zl ale w *ondzie :D to pewnie cala pompa do wymiany :D Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartusdr Opublikowano 12 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2006 ...czy może jest szansa' date=' że gdy się ociepli (przypominam, że motocykl stoi w nieogrzewanym garażu) wszystko wróci do normy i przestanie ciec [/quote']nie ma takiej szansy. Pompa jest do wymiany :? wyraźnie cieknie z reperaturki na tym zdjęciu :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Idaho Opublikowano 13 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2006 Takie uszkodzenia uszczelniaczy często zdarzają się po zimie, gdy w garażu jest zimno guma twardnieje przykleja się do nieprzemieszczanych się przez długi czas elementów, a po nagłym ruszeniu pęka. Jeszcze gorzej jest gdy w układzie chłodzenie nie ma cieczy chłodzącej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darekcb500 Opublikowano 13 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2006 odkryliśmy' date=' że cieknie z okolic pompy... zrobiłam więc po omacku kilka fotek od dołu i oto jedna z nich:[/quote'] Mnie osobiscie sie wydaje że zdjecie przedstawia termostat wodny :D I jestem wiecej niż pewien :lol: Bo rozbieralem to pieronstwo w swojej cb500 ,bo tez lalo sie jak z kaczej du*u . Pompa jest do wymiany wyraźnie cieknie z reperaturki na tym zdjęciu To raczej nie pompa jest do wymiany ,tylko gumowy uszczelniacz termostatu,acz kolwiek po zdjeciu można takze wywnioskować że mozliwe że cieknie takze z weża . Gdzie ty tam widzisz reparaturke :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yaco Opublikowano 13 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2006 odkryliśmy' date=' że cieknie z okolic pompy... zrobiłam więc po omacku kilka fotek od dołu i oto jedna z nich:[/quote'] Mnie osobiscie sie wydaje że zdjecie przedstawia termostat wodny :D I jestem wiecej niż pewien :lol: Bo rozbieralem to pieronstwo w swojej cb500 ' date='bo tez lalo sie jak z kaczej du*u . Pompa jest do wymiany wyraźnie cieknie z reperaturki na tym zdjęciu To raczej nie pompa jest do wymiany ,tylko gumowy uszczelniacz termostatu,acz kolwiek po zdjeciu można takze wywnioskować że mozliwe że cieknie takze z weża . Gdzie ty tam widzisz reparaturke :?: Od kiedy termostat ma osłonę wałka i otwór w tej osłonie ? To na sto procent jest pompa cieczy chłodzącej. Pozatym z rozmowy tel. dowiedziałem się, że znajduje się toto po lewej stronie na dole silnika. Fakt, w okolicahc węża wudać nalot, ale to dość częste nawet podczas normalnej eksploatacji. Wyraźnie widać, że cieknie z otworu... [ Dopisane: Poniedziałek 13 Luty, 2006 ]Pozatym, to co powiedział Idaho (zresztą zgodne z moimi dotychczasowymi poglądami) potwierdza, że warto w zimie odpalać moto - wszelkie uszczelniacze będą miały okazję trochę popracować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi