Skocz do zawartości

"wolne" wydechy a komfort jazdy

bwoj
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Ja w swojej Virago 535 pare tyg temu tez wyprulem wydechy :icon_evil: :( pełen wypas! Przyznam szczrze ze nie spodziewalem sie takiego efektu (na plus rzecz jasna)! Jest glosna, nie ma metalicznego brzmienia :bigrazz: i teraz urzeka mnie swoim gadaniem :) Ojciec twierdzi ze na przegladzie bedzie problem ale jakos damy rade :icon_mrgreen: Jest glosna ale nie przesadnie - nadal wierze ze bez zatyczek sie obejdzie :icon_mrgreen: Swoja droga wiele km nawinalem z przyjacielem na Magnie 750 z pustymi wydechami :icon_mrgreen: momentami napier***ala jak szalona ale nie tak zeby mnie musieli znosic.

Pozdro

Konik

Od roku śmigam na "wolnych", cienkich wydechach. Nawet na dłuższych trasach (300 - 400 km) nigdy nie czułem dyskomfortu. Hałas zostaje za plecami. Nie ma mowy, aby któryś z samochodziarzy mnie nie zauważył - usłyszy. Nie zmieniam. :icon_razz:

Czesc!

W moim xvs 1100 sa wyprute bebechy- juz takim byl, gdy go kupilem, tez myslalem ze bedze za glosny, ale co tam:) To było akurat to co Tygryski lubią najbardziej - nie za glośno i nie tak cich jak seryjnie. Co prawda w dluzszych trasach miarowa praca silnika, te miarowe rrrrrrrrrr to jednak zaczynalo troche dlawic na mózg, to wtedy poprostu zaczynałem bawic sie z manetką gazu i sprzęgłem - no albo zaczynałem sobie spiewać :banghead: . Przy okazji wymiany filtra oleju, odpalilem raz ze zdjętymi tłumikami - tak rykneło ze aż odskoczyłem, a kolesiowi wypadła z rąk butelka browaru :icon_razz:

. Przy okazji wymiany filtra oleju, odpalilem raz ze zdjętymi tłumikami - tak rykneło ze aż odskoczyłem, a kolesiowi wypadła z rąk butelka browaru :icon_razz:

Uwaga na browar przy odpalaniu bez tłumika !!!!! :banghead:

Mimo, że wątek trwa już od jakiegoś czasu, widzę, że rozwiązanie MCJ, którego używam, nie jest popularne: mam tłumiki zamykane manetką, której cięgło obsługuje 2 motylkowe "przepustnice". Maksymalnie stłumione są cichsze od oryginału, za to otwarte są po prostu... otwarte. Ta prosta technologia jednak kosztuje. Nie widzę, żeby ktoś z rodzimych "wydechotwórców" kopiował (z licencją czy bez).

Edytowane przez x. Maslak

'x. Maslak'

mógłbyś coś więcej w tym temacie napisać /jakiś namiar, gdzie to można zobaczyć na www, itp/? Bardzo fajna sprawa, widziałem podobny system /samoróba/ przy centralnym tłumiku, pod silnikiem.

BTW

przeglądając stare ŚM w zimie /naprawdę archiwalne/ - czytałem Twój artykuł o czarnej Red Rose :icon_razz: