Skocz do zawartości

CBR 900RR vs R1

Rekomendowane odpowiedzi

WItam

Ludzie chodzi mi o modele z '00, '01. Jak myślicie jak jest z osiagami tych motocykli?? i w ogóle ze wszystkim? Fajer moc (ok) 152 km a R1 150 km. Czy ktos z was posiada taki motocykl a może jezdził?? i jak wrażenia? Napiszcie cos na ten temat to może mi pomożecie w wyborze: :twisted: :twisted: :twisted:

Wielkie Dziękuje :) :D

Honda CBR 954RR ma silnikowe 152KM i okolo 135 na tylnym kole, Honda CBR z lat '00-'01 czyli 929 o ktora pytasz ma 127 KM. mierzonych na tylnim kole, ile na wale to nie pamietam. CBR 929RR ma juz wtrysk, a w R1 zastosowali go dopiero w '02. Roznica pomiedzy R1 a CBR to pozycja w czasie jazdy( bardziej sportowa na R1- bardziej wygodna na CBR, ktora ma zdecydowanie podniesione raczki kierownicy. Moc jest podobna, troche lepiej wyczowalna( bardziej dzika) w R1. Moment obrotowy tez na korzsc R1 a to juz za sprawa pojemnosci. I tak jest ciezko w 80% wykorzystac potencjal obu maszyn na zwyczajnych drogach. Mysle ze obydwie sa godne uwagi i wszystko zalezy od gustu i sposobu uzywalnosci.

Lam glowe, mysl, przeliczaj, nie spij po nocach i wybierz....... jedna z nich.

na normalne drogi to sie te motorki zabardzo nie nadaja.

no ale jak jezdzisz od czasu do czasu po torze wyscigowym z odpowiedna ostra nawieszchnia to polecam GSX-R 1000 szczegulnie ten najnowszy model bije na glowe w wszystkich testach cala konkurecje to znaczy GSX-R dlugo dlugo nic a poten dobiero Honda Fireblade, YZF-R1, Kawa ZX-9R .

taka przynajmniej jest klasyfikacja w kwietniowym wydaniu "PS".

No i pamietaj zebys sobie zostawil troche drobnych na opony bo starczaja srednio na jakies 3000 do 4500km no chyba ze bedzesz jezdzil na spacerek z psem :)

www.suzuki-moto.ch/streams/wag_the_dog_hi.wmv

jak wam sie podoba ta reklamka :?:

:lol:

hmmmm, a wiec tak...... ja tam wole CBR 900 RR, wtedy moglabym z moim ukochanym facetem smigac gdzie tylko chce :)) mam nadzieje ze innej laski nie 'wyrwalby" na ta furke :)) :) a wiec co tam skarbus, jaki motorek kupujesz? ;)) :)

a tak na marginesie to moj typ ma blond wloski i 190 cm wzrostu, fajny z niego rajders ;))

tak na marginesie to kazdy kto ma wiecej jak 175 cm wzrostu to wyglada na 900RR jak malpa na kamieniu :lol: ale to na marginesie :)

te koles tobie to ja nie musze sie podobac!!!!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

ważne jest ze dla Gosi jest lux :) ;) gdybym miał 215 wzrostu kupił był sobie jakas sprortowizne i ......... ;) na takich jak ty

nikt nie musi sie zaraz obrazac ale niestety japonczycy nie naleza do olbzymow i europejczycy maja z tym problem - temat stary jak swiat.

I w sporcie dla zawodnikow 175cm wzrostu to gorna granica.

Mozna co prawda po przerabiac obnizyc i przesunac do tylu podnuzki zeby kolana lepiej pasowaly do zbiornika itp. ale wtedy wczesniej chaczy sie na zakretach ale jak ktos koniecznie chce to i garbaty do sciany sie dopasuje ale czy mu bedze wygodnie :?:

nie moja sprawa.

wszystkich urazonych przepraszam :!:

na normalne drogi to sie te motorki zabardzo nie nadaja.

no ale jak jezdzisz od czasu do czasu po torze wyscigowym z odpowiedna ostra nawieszchnia to polecam GSX-R 1000 szczegulnie ten najnowszy model bije na glowe w wszystkich testach cala konkurecje to znaczy GSX-R dlugo dlugo nic a poten dobiero Honda Fireblade, YZF-R1, Kawa ZX-9R .

taka przynajmniej jest klasyfikacja w kwietniowym wydaniu "PS".

No i pamietaj zebys sobie zostawil troche drobnych na opony bo starczaja srednio na jakies 3000 do 4500km no chyba ze bedzesz jezdzil na spacerek z psem ;)  

www.suzuki-moto.ch/streams/wag_the_dog_hi.wmv

jak wam sie podoba ta reklamka :?:  

:lol:

u ludzi z mojej ekipy opony wytzrymują max tydzień więc 3000km to i tak duzo :)

a w marcowym superbiku jednak wygrała R1 ostatecznie :twisted:

WERA#111