KubaMart Opublikowano 5 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2006 witam mam taka nietypowa prosbe. wiem ze temat niepasuje najlepiej do tego dzialu ale moze akurat :notworthy:poszukuje zdjec motocykla z silnikiem i skrzynia zaporozca . wiadomo ze duzo jest silnikow zapka i skrzyn na kardan . a motocykli z skrzynia z napedem na łancuch niemoge sie nic doszukac . stad moja prosba do was jesli ktos posiada takie zdjecia prosilbym o przeslanie na [email protected] lub podania linkow do stron gdzie moglbym cos znalesc. a jesli ktos zna takie osoby lub widzial taki motocykl niech sie podzieli wrazeniami jak to sie ma w praktyce. z gory dziekuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matołusz Opublikowano 6 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2006 To widzę, że na ostro się wziałeś za temat ;) Heh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KEV Opublikowano 6 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2006 he he he kolejny sam powstanie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KubaMart Opublikowano 6 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2006 no Panowie wesprze kto swa wiedza ?? doswiadczeniami ?? opinia ?? pogldem ?? gustem :lol: powiedzcie cos z nudy ;) a jakie macie zdanie na temat nowego proszku do prania OMO 2006 :D ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IRBIT Opublikowano 6 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2006 mam kilka fotek pięknego "ZAPPO"już Ci wysyłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KubaMart Opublikowano 6 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2006 dzieki mistrzu zapoo jest piekny ;) ale mi po glowie chodzi zapek z skrzynia <orginalna> i napedem na łancuch. . widzial ktos takiego zapka ?? ale tak pozatym to bardzo chetnie obejze kazdego zapka [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IRBIT Opublikowano 6 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2006 nie ma problemu, mogę wysłać wiecej fotek.zappo jest piekny a najlepsze w nim to ze właściciej sam zrobił przód, filtr, bak, malowanie itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ural_zgora Opublikowano 6 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2006 zerknij na allegro bo zdaje sie ze tam jest jakis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Błażej Opublikowano 8 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zerknij na stronę:www.oppozit.ruJest tam trochę konstrukcji, a nawet rysunki sztywnej ramy do zapa (jak dla mnie to trochę za wysoka) i opis ja połączyć ramę ze skrzynką od boksera. Jedyny problem, to trzeba bukwami czytać.Była jakaś japonia, która miałą wał korbowy wzdłużnie i napęd na łańcuch. W skrzyni była przekładnia kątowa. Może udałoby się zdobyć skrzynkę od takiego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KubaMart Opublikowano 9 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2006 dzieki za stronke tu juz bylem troche znalzlem . ogulnie zecz biorac to mam chyba z 150 zdjec motocykli z silnikiem zapka i skrzynka ruska .a ja poszukuje z skrzynia od zaporozca . mam 2 takie zdjecia ale malo co na nich widac i szukam szukam szukam ale nic :cry: a tak pozatym to nikt z forumowiczow niewidzial takiego typu sama?pozdrowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Błażej Opublikowano 9 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2006 Ale taki zestaw jest cholernie długi. No chyba, że chcesz kombinowac silnik i skrzynia bokiem i napędy łańcuchami. Ale to kupa roboty i może nie wyglądać efektownie i możesz mieć problemy z wyjściem napędu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KubaMart Opublikowano 9 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2006 i wlasnie chodzi o taki zestaw !! :lol: dlogi a co do brzydoty to kwestia gustu ;) ja mam niecny plan ktory powinien wypalic ale muszem to na oczy widziec najpierw :) a taka idea silnika i skrzyni ma wile efektownych jak i efektywnych cech :mrgreen: czekam na spstrzezenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Błażej Opublikowano 10 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2006 U mnie leży komplet silnik+skrzyni+półosie. Pozostałości po moim zapie. Jak chcesz, to moge to wymierzyć, ewentualnie fotnąć, ale mam tylko aparat w telefonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KubaMart Opublikowano 10 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2006 wkoncu cos sie ruszylo :)jak mozesz to zmiesz to od skrajnych punktow czyli wodzika skrzyni i kola klinowego tego pod wentylator . poprosze o te zdjecia i podeslij na [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Błażej Opublikowano 20 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2006 Tu masz wymiary silnika i skrzyni wymierzone po japońsku (czyli jako tako).1. Wysokość silnika od strony koła pasowego wraz z obudową alternatora: 63 cm.2. Wysokość silnika wraz z oryginalnym aparatem zapłonowym: 67 cm3. Długość silnika wraz z przednim kołem pasowym: 50 cm4. Grubość sprzęgła: 7 cm5. Szerokość silnika w najszerszym miejscu (wyjście kolektorów wyd.): 56 cm6. Długość skrzyni biegów wraz z dżwignią wybieraka: 72 cm7. Szerokość skrzyni biegów w miejscu wyjścia półosi wraz z mieszkami osłon: 30 cm8. Szerokość skrzyni biegów na jej końcu: 20 cm9. Wysokość skrzyni biegów na jej końcu: 20 cmGdybyś jeszcze coś potrzebował to daj znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi