Skocz do zawartości

Allegro - Leovince SBK

Rekomendowane odpowiedzi

http://www.sportrider.com/tech/146_0410_pipe_clips/ Tutaj jest sporo odglosow... Napewno wyjcem mozna tez nazwac Mig'a...

Odzież, części i akcesoria do motocykli, skuterów i ATV

Wszystkie marki w jednym miejscu!

Nic nie robiłem z wtryskiem. Juz pytałem na forum o to i powiedzieli, że nic nie trzeba regulować. Kiedyś też coś czytałem o jakimś wypalaniu zaworów z powodu pustych tłumików ale chyba za dużo w tym prawdy nie ma...

Masz racje, że pod względem osiągów to te tłumiki nic nie daja tylko mase zbijają, bo ten orginalny tłumik to faktycznie waży jakby był od czołgu :lol:

Ja mam jeszcze filterek K&N w sumie razem z tłumikiem zwiększa troszke moment w średnim zakresie obrotów przez co chętniej na gume idzie, sprawdzilismy to hehe ;)

Motoradzio: Sliczna Svka i sliczne zdjecie Smile

Dziękx :D

Pozdr

Jesli patrzec na wyglad, to zdecydowanie u mnie napiekniej bedzie wygladal wlasnie Leo w karbonie albo czarny akrapovic :-)

Odzież, części i akcesoria do motocykli, skuterów i ATV

Wszystkie marki w jednym miejscu!

mowiac o tlumikach: czy ktos wie gdzie mozna kupic kawalek takiej metalowej rurki zeby zalozyc ją na rurę dolotową do tłumika? tak jak tu:

http://www.kaifu.net/pics_stahlflexrohr.htm

wyglada mi to na rurke podobna jak czasem przy piecach, wentylacjach sie uzywa.

Kiedyś też coś czytałem o jakimś wypalaniu zaworów z powodu pustych tłumików ale chyba za dużo w tym prawdy nie ma...

no niestety jest ... wszytko oparte jest na ciśnieniu ...

tłumik przelotowy, nie utrzymuje prawidłowego ciśnienia w układzie wydechowym i cylindrze, przez co część mieszanki doznaje zapłonu jak już ma wychodzić z cylindra ...

czy jakoś tak to było... :mrgreen:

• Administrator
mowiac o tlumikach: czy ktos wie gdzie mozna kupic kawalek takiej metalowej rurki zeby zalozyc ją na rurę dolotową do tłumika? tak jak tu:  

http://www.kaifu.net/pics_stahlflexrohr.htm  

wyglada mi to na rurke podobna jak czasem przy piecach, wentylacjach sie uzywa.

Kurde, dobre to jest! Ktoś coś wie więcej, gdzie i za ile to kupić??

pzdr

bzdura z tym wypalaniem w przypadku wtrysku, niktorzy z forum twierdza ze niby wtrysk ma waski zakres tolerancji, ja jakos jedzilem swoim sv kiedys jeden dzien w ogole bez tłumika - sam kolektor dawał ( to był dzwiek dopiero:) przez cały dzien nawet jeden raz nei strzelił z kolektora, nawet przy odejmowaniu gazu i redukcjach , ognia tez nie było widać nic, jedyne co sie działo to mi pisczało w uszach po jezdzie:) a gdyby bylo tak jak tu mowią co poniektorzy to powinno dawać samym ogniem bo opor mniejszy i sie spala mieszkanka poza cylindrem, miałbym wypalone tłoki głowice zawory i niewiadomo co jeszcze:) nawet o to pytałem kiedys w serwisach suzuki to tez wyśmiali ta teorie o wypalaniu, pozdro

TŁUMIK PRZYSZEDŁ!!!!!!!!!!!!! Jest lepiej niz sobie wyobrażałem , soczysty karbon a bass po odpaleniu jeszcze soczystyszy ( poprzednia prtzelotówka raczej ryk dawała) Nie moge sie doczekac jazdy bo sv-ka najlepszy dziwiek daje jak zchodzi z wysokich obrotów no i redukcje ahhhhh bedzie sie działo:) za tą cene ( 490) to śmieszny zakup po prostu, nie zeby 490 to mało tylko ze jak na taki sprzet, pozdro

No baaaaaa numer seryjny wytłoczony, Logo firmy rowniez no i ten karbonik, siedze w garazu i go macam;) naklejka z instrukcją:notworthy: DB killer tez jest idziała bez zazutu, wspawany zaczep na sprezyne do kolektora itd, moj kumpel ma takiego kupil rok temu z suzuki albo hondy we wroc nie pamietam za 1400 wiec sie napatrzylem na niego troszke, a teraz to sie boje mu smsa wyslac bo sie chlopak lekko wkur*wi :notworthy:)))

Naklejka dobrej jakosci, w tej serii racing leo daje naklejki na swoim www nawet sa foty z naklejkami , nity są w evo i evo II chyba, dzis specjalnie odpaliłem moto na 20 minut chyba, powkrecałem go konkretnie na obroty, do 105'C potem wentylator sie wlaczyl ogolnie na około 100 chodził i powiem wam ze ten tłumik tak jak i mojemu kumplowi kompletnie sie nie grzeje, mozna reką trzymać, stary tyłumik ze stali to po 3 minutach mozna rekę przyłożyć to sie skóra przyklei:))) tak ze o naklejke w ogole sie nie boje, poza tym naklejka najmniej wazna przeciez:) kto ma sie znać ten sie zna nawet jak by jej nie było:)