Krissrossi Opublikowano 2 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2006 tak to ten droższy kosztował 38 zł.ma mozliwośc wybierania cali od 5 - 32 więc spokoale problem jest takize jeśli silnik nie chodzi i jak pokrece kółkiem licznik zaczyna chodzić i wszystko jest okiale jeśli zostanie włączony silnik, licznik zaczyna wariowaćtam gdzie jest prędkość zaczynają pojawiać sie predkości (różne) - ale sprawa jest taka ze simson stoi w miejscuco może byc tego przyczyną@Cross_maX powiedział "Ja bym radzil jeszcze raz sprawdzic czy dobrze wszystko zamontowane" ale co mam sprawdzić przeciez "na sucho" chodzi ............do usłyszenia czekam na odpowiedzKriss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drops Opublikowano 2 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2006 ale jeśli zostanie włączony silnik, licznik zaczyna wariowaćtam gdzie jest prędkość zaczynają pojawiać sie predkości (różne) - ale sprawa jest taka ze simson stoi w miejscuco może byc tego przyczyną To jest dziwne... widocznie silnik jakoś źle na niego odziałuje :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mwichan Opublikowano 2 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2006 te drozsze to kosztuja powyzej stowki czyli to ten tanszy- a co do problemu moze uszkodzony byl czy jakies uszkodzenia :?: :roll: trza zobaczyc czy przy rowerze bzyka jak masz jakiegos gorala ze standartowym kołem a propo tego ze na wylaczonym dziala ok to moze :arrow: :arrow: :idea: twój silnik emituje jakies polemagnetyczne albo dziwne fale ?? :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fryzomaniak Opublikowano 2 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2006 a propo tego ze na wylaczonym dziala ok to moze twój silnik emituje jakies polemagnetyczne albo dziwne fale ?? :( karzdy silnik z cewkami,niewarzne od czego gdy tylko koło magnesowe zaczyna wirować to wytwarza się pole magnetyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kramar Opublikowano 2 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2006 Mój kolega też tak miał że mu wariował licznik rowerowy jak odpalił motor bo kupił jakis szajs a ja u siebie jak załozylem licznik SIGMY to nie miałem takich problemów :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bacher Opublikowano 2 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2006 Przy Przy kole z pomocą magnesu wytwarzany jest impuls elektryczny który wędruje do licznika, w zależności od tego jak często (szybko) docierają impulsy tak zmienia się wskazanie licznika. Jednak w motocyklu jest problem o którym powiedział fryzomaniak, a mianowicie: magneto wytwarza pole magnetyczne i wystarczy ze (nieodpowiedni) licznik znajdzie się w jego zasięgu to zakłócona zostanie jego praca. Poszukaj w historii bo pamiętam ze nie tak dawno był już temat o tym jaki licznik założyć :PPowodzenia :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krissrossi Opublikowano 2 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2006 czesc wam!!więc wynika z tego ze silnik powodujke takie zakłuceniawięc co żadnego elektronicznego licznika nie można podpiąć??a może jest jakiś jak co proszę podać jakiktoś wyżej napisał że sigmy ale co wszystkie modele sigmy prosze o odpowiedzmoze można coś zrobić z tym moim licznikiem zeby nie było zakłuceńmam LICZNIK FE15 DUŻY EKRAN 4WIERSZE MACTRONIC Ps. moze zna ktoś jakiś licznik (dokładny model) że może współpracować z moim przypadkiem ??to znaczy przy wytwarzającym pol.....czekam na odp. Kriss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomason2 Opublikowano 3 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2006 ale jeśli zostanie włączony silnik' date=' licznik zaczyna wariowaćtam gdzie jest prędkość zaczynają pojawiać sie predkości (różne) - ale sprawa jest taka ze simson stoi w miejscu[/quote']No nie tylko mi tak sie działo. Ja kupiłem do ogarka sobie kiedyś taki licznik i tak samo sie działo. Odpalam ogarka, a tu na liczniku różne liczby. No nie wiem czy te kable musza być jakoś dodatkowo osłonięte czy co ? Dużo osób posiada liczniki i jakos im sie nic nie dzieje. Dziwne.... Cytuj Honda CBR F4 99 http://www.cbrf4.blogspot.com - moja przygoda z motocyklem Honda CBR F4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutek_rapier Opublikowano 3 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2006 ja kiedyś do motorynki kupiłem licznik we wszystko po 4 zł (kosztował 10zł)i śmigał zero zakłócen a prędkość pokazywał z dokładnością do 1 km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krissrossi Opublikowano 3 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2006 no dobra wszyscy mówią że niektórym chodziale pytanie jaki kupic zeby znowu nie władować kasy nadaremniwiem że lepiejsprawdzić prezed kupieniem ale .......wiem ze sigma jest dobra i ktoś wyżej powiedział że mu chulał ale jest dużo modeli czy wszystkie będą chodzić??Krissrossi [ Dopisane: 04-01-2006, 12:34 ]witam no dobra ciągiemy ten temat dalejco moge zrobić a jak nie to jaki model bedzie chodził żeby nie było zakłuceńmoże mi ktoś odpowiedzieć??Kriss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi