Wieprz Opublikowano 30 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2006 chodzą słuchy że w Bydgoszczy 01.05.2006 nie będzie 1/4 mili a szkoda fajnie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol1001 Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Szkoda że nie ma u nas jeszcze typowo przygotowanych motocykli na 1/4 . Chodzi mi o typowo dragsterowy kształt.Czyli dłuższy wahacz obniżony praktycznie na maksa i z dużym kapciem a tyłuW chwili obecnej motocykle bez przeróbki ramy nie mają już szans z samochodami – oczywiście tymi poważnymi jednak pion przy starcie nie wpływa dobrze na czas :PSam też chętnie bym coś zmajstrował na taki wyścig ale niestety kasy za dużo nie ma a przecież nie będę przerabiał aktualnego sprzęta na wyścigiMam nadzieje, że już niebawem pojawi się motocykl rozgramiający katamarany.np takiehttp://www.cyclemax.ca/images/Drag%20bike%20zx-12.jpghttp://www.zx-12r.org/Motorcycle_info/Moto...boMuzzyLogo.jpghttp://www.allamericancycle.com/05_imgs/07...405-wheelie.jpg Hehe Proc nie jest tak źle - na allegro można już znaleźć takie sztuki: http://www.allegro.pl/item89441404_suzuki_...ny_egzempl.html :) :D :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a!ntek Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2006 1/4 mili to impreza dla dzieci i przedszkolaków. Podnieta suchymi danymi na papierze i rezultatami z dokładnością do tysięcznej części sekundy. Konkurencja, w której zdecydowanie rządzi kasa. Jeśli ktoś uważa, że technika też jest potrzebna, to ogranicza się to do gwałtownego ruszania. Idealny "sport" dla kogoś kto nie umie jeździć na gumie i dla kogoś kto uważa, że fajna trasa to ta, która nie ma zakrętów. Co z tego, że jeden motocykl przyspiesza w 0,1 sekundy szybciej niż drugi? Takie to istotne? Zauważalne dla oka? To tak jak zawody car-audio i konkurencja dB drag, gdzie wygrywa najgłośniejszy. Jak dla mnie prostactwo i pozerstwo. Prestiż z wygranej w takich wyścigach jest mniej więcej taki jak poziom trudności w utracie dziewictwa na Berlińskiej Paradzie Miłości. Ale :icon_razz: co kto lubi. Szacunek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ABG Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2006 1/4 mili to impreza dla dzieci i przedszkolaków. Podnieta suchymi danymi na papierze i rezultatami z dokładnością do tysięcznej części sekundy. I ch*j, a ja się tam podniecam i podniecać póki co będę. Ale jak mi z tym dobrze to nie masz pojęcia a!ntek. :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yezoo Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2006 (edytowane) 1/4 mili to impreza dla dzieci i przedszkolaków. Podnieta suchymi danymi na papierze i rezultatami z dokładnością do tysięcznej części sekundy. Konkurencja, w której zdecydowanie rządzi kasa. Jeśli ktoś uważa, że technika też jest potrzebna, to ogranicza się to do gwałtownego ruszania. motorkiem startowac nie bede ale popatrzec i pogadac z qmplami zawsze fajnie. Sam kiedys startowalem jak jeszcze w miare szybkie auto mialem i jak ktos mowi ze to tylko kasa i nic wiecej to tak samo jak na torze to tylko dobre opony i szybkie moto i jestes mistrzem..... jak w kazdym sporcie kasa jest bardzo wazna ale to nie wszystko. W zweszlym sezonie sciagneli profi dragstera do polski i mial wszystkim zloic tylki koles z kasa, i co?? porazka bo jezdzic nie umial.... a koniuf mial ze hej. Wyscig trwa kilkanascie sekund, na olimpiadze sa skoki do wody ktore trwaja krocej wiec to zaden argument. Chcesz zeby ciebie szanowano to szanuj innych a nie wrzucasz wszystkich do 1 worka.... GS ktory jest w czolowce zliol by ci tylek na kretym torze nawet gdyby jechal 2 x slabszym autem. A jezeli twierdzisz ze technika ogranicza sie tylko do gwaltownego ruszania to znaczy ze nigdy nie byles na kresce. A co do tego prestizu to juz troche przegioles, dla ciebie moto jest zycie dla innych przyspieszenie, dla jeszcze innych mocne uderzenie basu, sa tez ludzie dla ktorych ladne zdjecie wazniejsze jest niz nowa R1 ale jak ktos jest ograniczony to poprostu tego nie zrozumie. pozdro Edytowane 7 Kwietnia 2006 przez yezoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek2345 Opublikowano 15 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2007 (edytowane) Witam interesuje mnie jakie predkosci osiagacie na 1/4 mili tzn na maxa ile od 0 rozpedzicie wasze maszyny ja swoja aprilie rs do 150 rozpedze na 1/4 mili a wasze sprzety do ilu dociagnal ? Edytowane 15 Października 2007 przez piotrek2345 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 15 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2007 11,21 s (czas przejazdu bez czasu reakcji) i około 240 km/h Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szramer Opublikowano 16 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2007 gsxr 1000k4 ( bez modyfikacji zawieszenia i na oponie supercorssa sc2)10,812s 133,4 mph Cytuj WERA#111 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vfts Opublikowano 17 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 Witam interesuje mnie jakie predkosci osiagacie na 1/4 mili tzn na maxa ile od 0 rozpedzicie wasze maszyny?zależy ile zakrętów będzie po drodze... :icon_twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek2345 Opublikowano 17 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 dzisiaj tak sobie chwile popyrkalem na 1/4 mili to srednio kolo 15 s wykrecam czas ale to tylko 125 cm3 pojemnosc :icon_twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pozdro600 Opublikowano 17 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 cos mi sie wierzyc nie chce ze seta jest na tyle szybka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkudlar Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 WITAM.NIE WIEM CZY TAKI TEMAT JUZ KIEDYS BYL.ALE .. OD NIEDAWNA ZACZAŁEM INTERESOWAC SIE SCIGANIEM NA ĆWIERĆ MILI. :icon_mrgreen: I SZUKAM NAMIAROW NA TAKIE ZAWODY. JAK TO SIE ODBYWA? GDZIE I KIEDY? JAKIE SA WYMOGI?KLASY MOTOCYKLI?.TUNINGI? ITD..?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek2345 Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 Ja sie scigam moja aprilia na takich dzikich zawodach po ulicach z gosciami w podrasowanych autach :) A takie prawdziwe zawody to wiem ze w Rzeszowie gdzies organizuja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukaszek34 Opublikowano 7 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 W tym rou wiele sie zmieniło, gdyż główny organizator SSS już nie organizuje Mistrzostw Polski, a jedynie własny puchar. Jezeli chcesz więcej info to wejdź na stronke www.dragbike.pl Pozdrops. zawody są za 1,5 tygodnia (18maja w Kamieniu Ślaskim) Cytuj LTD34 SUSPENSION WORKSHOP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian44 Opublikowano 7 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 1\4 mili to wyscig dla na prawde szybkich i raczej stuningowanych (pod rasowanych ) moto :)Jakos bardziej wole wyscig na odcinku np 10km w tym zakrety... Moze mniej bezpieczenie ale po prostej kazdy głupi umie jedzic a na zakretach nie zawsze :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi