Gość Bern Opublikowano 3 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2006 od zawsze jak pamiętam nie mam poszanowania dla policjantów i nigdy juz nie bede miał. Niech nie liczą na jaki kolwiek szacunek z mojej strony. Przeważnie są to ludzie z łapanki bez żetelnego wykształcenia i myślą że mundur daje im władze. Sądzę, że oni mają w dupie to co myślisz w temacie szacunku, a co do wykształcenia to nawet nie wiesz jak bardzo się mylisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcincbr600 Opublikowano 3 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2006 Może u Ciebie blizej Wawy jest inaczej. Ale ja pochodzę z małego miasta i tam każdy wie o każdym wszystko. A z racji tego iż ojciec jako własciciel firmy transportowej miał dużo do czynienia z drogówką też ich poznałem. Straszne mendy z nich były i są - nie dokształcone lecące tylko na kasę. Podam jeszcze jeden przykład z Gdańska:Kolega zaparkował auto i jednym kołem przekroczył linię łączącą się z miejscem dla niepełnosprawnych.Kiedy wyszliśmył z urzadu czekało juz dwóch nadgorliwych. Skończyło się ostrą wymianą zdań i tym że mandatu nie dostał kolega tylko auto. Bo policjanci juz się tak zapetlili i nie wiedzieli jak z tego wyjśc. A dodam że byli bardzo beszczelni jak daliśmy im do zrozumienia ze kasy nie dostaną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzoov Opublikowano 3 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2006 I od zawsze jak pamiętam nie mam poszanowania dla policjantów a moze tu lezy problem co? Im wiekszy cwaniak tym bardziej policja wg niego jest be. Takie jest moje zdanie w tym temacie. Na jakiej podstawie wymagasz szacunku od kogos kogo masz w d...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcincbr600 Opublikowano 3 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2006 Kolego prawdziwi Cwaniacy to sobie nic nie robią z policji. Ich przez to szlak trafia i próbują się odgrywać na zwykłych obywatelach. I na nich pokazywać jacy to oni nie są WIELCY I MOCNI. A jak Ktoś próbuje robić ze mnie debilaj jest przy tym beszczelny i arogancki to ja mu odpłacam tym samym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stary Sierżant Opublikowano 3 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2006 Przeważnie są to ludzie z łapanki bez żetelnego wykształcenia i myślą że mundur daje im władze. Aby wyjaśnić parę spraw informuję - mam 2 fakultety - prawo karne i psychologię ( absolutorium bez magistra ).Ok.30 kursów zawodowych zakończonych egzaminem państwowym.Zawodowe prawo jazdy kat.AB,licencję pilota ,197 skoków spadochronowych i do tego ponad 450 godzin nurkowania.Parę innych umiejętnosci również nabyłem.Umiem czytać , pisać także ( ortograficznie ). Jak są potrzebni to nigdy ich nie ma bo stoją pochowani po krzakach z radarami Dla uściślenia -z krzaków radar nie działa -niestety.A jak jakiś idiota rozmazał się na autostradzie A-4 bo na ścigu nie wyrobił łuku , to jechałem na miejsce wypadku o każdej porze ( karawan przyjeżdżał zwykle po mnie ). Sądzę, że oni mają w dupie to co myślisz w temacie szacunku, a co do wykształcenia to nawet nie wiesz jak bardzo się mylisz. Zgadzam sie bo mam to w d.....A co do wykształcenia patrz wyżej. od zawsze jak pamiętam nie mam poszanowania dla policjantów i nigdy juz nie bede miał. Zobaczymy czy nie zmienisz zdania, jak jakis glina odda krew kiedy się rozplaszczysz o drzewko. Jestem zawsze otwarty , jeśli ma być sensowna dyskusja.Ale obie strony powinny mieć podobną wiedze w temacie dyskusji.Dlatego zapraszam do nowego tematu.Może nawet dzisiaj wieczorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcincbr600 Opublikowano 3 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2006 Nie jest to miłe jak inni źle mówią o środowisku z którego się ktoś wywyodzi. Mam dużą rodzinę i wielu znajomych (również wielu z tygo forum) i nieważne kogo bym się nie spytał o opinie o drogówce to mają podobne do mojego jak i nie gorsze zdanie - o prewencji to nie wspomne. Tylu ilu rozmówców tyle opinii - każdy ma swoje zdanie i racje. Ja swojej opinii o policji jak i stosunku do nich nie zmienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lobo Opublikowano 3 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2006 Sądzę, że oni mają w dupie to co myślisz w temacie szacunku, a co do wykształcenia to nawet nie wiesz jak bardzo się mylisz. Bern, a dlaczego ty bronisz "kolegów po fachu" :?: :?: :?: solidarność zawodowa :?: :?: :?: z ręką na sercu powiedz mi, że polska policja jest zdrowa i nie śmierdzi na kilometr... no powiedz... jakoś mi sie nie wydaje (biorąc pod uwagę to, że mam cię za inteligentnego typa), że zaryzykujesz takie stwierdzenie, czy tak trudno spojrzeć prawdzie w oczy i powiedzieć, że WIĘKSZOŚĆ policjantów pełniących służbę prewencyjną to żenujące zjawisko, że wiekszość nie ma honoru i ma w dupie słowa przysięgi składane ze łzami w oczach, że są nieukami w przedmiocie obejmującym ich obowiązki służbowe, że młodsi koledzy zdają za nich egzaminy sprawnościowe, a strzelanie macie 2 razu w roku... kogo chcecie oszukać ?? chcecie być wzorem SŁUŻYĆ I BRONIĆ ?? bardzo do tego daleko - kolego motocyklisto, bardzo... i co z tego, że ty jesteś inny ?? co z tego pytam ?? że masz moralnie poprawne zasady i łapówek nie bierzesz, a przepisy znasz jak pacierz wieczorny... należysz do mniejszości... niestety... i mi tu nie podawajcie durnych przykładów o Łodzi, gdzie to podobno mnie szybko spacyfikują, bo w dupie byliście i wiecie co tam widzieliście... a ja wiem swoje i o ile Berna na przykład mogę szanować, to całej policji (a zwłaszcza drogówki) nie zamierzam... pozdro600 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bern Opublikowano 3 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2006 A dlaczego mam ich nie bronić skoro mam zupełnie inne zdanie niż Ty. Pracowałem w tak zwanej drogówce i wiem jak tam jest. Przytłaczająca większość pracujących tam ludzi pracuje naprawdę dobrze i z poświęceniem i znają się na swojej pracy. I spokojnie mówię, że Polska Policja wcale nie śmierdzi na kilometr, a jak ktoś twierdzi inaczej to jego sprawa. PRzecież nie trzeba się zgadzać z werdyktem wydanym przez policjanta i można odmówić przyjęcia mandatu. A ja i tak odpowiadam tylko i wyłącznie za siebie. Oby do emerytury :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcincbr600 Opublikowano 3 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2006 Z tego co widać to większość z nas spotyka w większości tych nie dobrych polcjantów. Bern powiedział: "Oby do emerytury" Emerytura po kilkunastu latach pracy na nasz koszt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bern Opublikowano 3 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2006 Marcin. Płacę takie same podatki jak każdy inny. A o tej emeryturze nie wiesz za wiele i dlatego zazdrościsz. Jak już parę osób z forum usłyszało jak jest naliczana to stwierdziło, że to jednak nie za specjał wielki jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stary Sierżant Opublikowano 3 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2006 Emerytura po kilkunastu latach pracy na nasz koszt. Jeśli zazdrościsz to zgłoś się do pracy za 1400 zł,nadstawiaj głowę na interwencjach , śćignij bandytów i pobaw się z kibolami na meczu, w Wigilię stój na autostradzie przy dymiącym aucie z 3 trupami i dyskutuj z niedouczonymi cwaniakami na drodze.Do tego musisz być zawsze do dyspozycji,masz 1 wolny weekend w miesiącu , a zamiast przytulać się do swojej kobiety masz wygodnego Poloneza. Ciekaw jestem co byś powiedział matce 7 letniej zgwałconej dziewczynki, albo ojcu chłopaka którego sprasował Tir. Widziałeś sekcję zwłok porzuconego noworodka ???? Jeśli przerobiłeś to wszystko to możemy pogadac,a jeśli nie to nie zabieraj głosu w sprawach o których nic nie wiesz. Wielu jest teoretyków gawędziarzy , tylko jeśli gadamy przy piwku na luzie to okazuje się,że Tych złych Gliniarzy nie jest wcale tak wielu.Tylko plotka niektórych zakompleksionych ludzi powoduje , że fama się niesie jacy to oni są fuj.Jeśli do Policji na 3 tysiące chętnych jest przyjętych 60 - 70 to jak myślicie DLACZEGO ?????? Bo do tej roboty trzeba mieć predyspozycje , a niestety niewielu je ma. A Ci którzy się nie nadają ,potem mają kompleks niższości.Co czasem widać i słychać. Wiem , że pojechałem ostro , ale po niektórych tekstach inaczej się nie da. Pozdrawiam wszystkich motocyklistów z mózgiem na właściwym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lobo Opublikowano 3 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2006 koledzy policjanci (Bern - to do ciebie też :P ), podejmę jeszcze jedną próbę pokazania wam o co biega: ja mogę przejechać na czerwonym swietle - policjant na służbie nie,ja mogę nie włączyć kierunkowskazu - policjant na służbie nie,ja mogę urwać lusterko w puszce jak mnie wqrwi jakiś palant - policjant na służbie nie,ja mogę obrazić policjanta - policjant nie może mnie, zatrzymać i owszem, ale nie odpłacić tym samym,ja mogę kopnąć w dupę policjanta jak bedzie stał tyłem - on mnie w ramach rewanżu nie może,ja moge popełnić przestępstwo z jakichśtam nieokreślonych pobudek - policjant na słuzbie nie,ja mogę zrobić wszystko co mi sie podoba - policjant może zrobić tylko to, na co pozwalaja mu przepisy, ALE !!! to, że ja tego nie zrobię, to jest MÓJ świadomy wybór, a to że policjant tego nie zrobi, to jest jego OBOWIĄZEK, problem w tym, że b. czesto policjantom wydaje się, że mogą więcej niż ustawa przewiduje... i myli im się WOLNA WOLA z OBOWIĄZKIEM... jeśli tego nie rozumiecie, to trudno... potwierdzacie tylko moja tezę... pozdro600 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcincbr600 Opublikowano 3 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2006 Nie zazdroszcze.Praca policji jak i wojskowych nie powinna być premiowana wcześniejszą emeryturą. Zostawiłbym tylko ten przywilej strażakom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bern Opublikowano 3 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2006 Marcin na szczescie nie Ty o tym decydujesz hehe. Lobo a wiesz co? Jakos nie rusza mnie to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stary Sierżant Opublikowano 3 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2006 myli im się WOLNA WOLA z OBOWIĄZKIEM... Czy Ty czasem nie mylisz mnie z Robocopem ???? Nie zazdroszcze.Praca policji jak i wojskowych nie powinna być premiowana wcześniejszą emeryturą. Proponowałem - spróbuj przyjąć sie do Policji.Po 15 latach pogadamy. O ile oczywiście dożyjesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi