Skocz do zawartości

Jak zrobić 12-bar czyli stelaż pod tylne siedzenie... ???

Musti_RS
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Tak se czytam Spidi i mysle' date=' ze masz fajny temat do kolejengo numeru FastBike'a. O klatkach juz bylo, teraz czas na stelaze ;)

P.S. Plytka jeszcze nie dotarla :notworthy:[/quote']

hehe... najbliższy numer FB pokaże sie już w najbliższych dniach i tym razem w warsztacie będzie omówiony temat zmiany zębatek...

ale prawdopodobnie w następnym numerze skrobne coś o stelażach bo widze ze wielu ludzi nie bardzo rozumie sam cel montażu takiego ustrojstwo, tego co daje i jak powiniene wyglądać...

A co do płytki to może zaginęła w akcji?! :roll:

Wysłałem priorytetem ale nie poleconym... jak nie dojdzie dzisiaj to jutro wyśle najwyżej jeszcze raz bo to już tydzień odkąd wysłałem! ;)

Fat ja bym jednak prosił żebyś wywalił te fotki z posta...

Bez urazy ale gazeta nie kosztuje tak dużo w stosunku doinnych i jest wydawana co dwa miesiące więc chyba każdy kogo interesuje jej treść jest w stanie sobie na nia pozwolić...

Ja nie mam żadnej prowizji od sprzedaży ale jak każdy będzie podchodził do tego typu spraw w ten sposób to nikt nigdy w tym kraju niczego sie nie będize mógł dorobić... Bo po co wydawac taką gazete jak zaraz ktoś puści skan przez net i zamiast kupić ją 100 kolejnych osób które będzie zainteresowane poprostu przeczyta to samo w necie za free...

To sie chyba nazywa prawa autorskie...

pozdro

prosze Spidi nie rób z siebie takiego świętoszka a ze mnie przestępcy :notworthy:. nikt tu nie podchodzi do tego typu spraw w "ten sposób" - cokolwiek to miało oznaczac ;) chodzi o jeden artykulik a nie o jakies nielegalne rozpowszechnianie publikacji. kiedys kupowalem FB ale nie znajdywalem tam wiele ciekawych rzeczy wiec odpuscilem sobie. skoro jednak powazniej zajeli sie tematem fristajlu to moze wroce do tej lektury. poza tym w mojej okolicy nie ma nigdzie FB a nie mam czasu by tarabanic sie do centrum w poszukiwaniu gazety a wlasciwie kilku jej stron.

Fat! jesli mozesz i nie boisz sie ze ktos zlozy donos do prokuratury ;) wyslij to prosze na priva

prosze Spidi nie rób z siebie takiego świętoszka a ze mnie przestępcy :notworthy:. nikt tu nie podchodzi do tego typu spraw w "ten sposób" - cokolwiek to miało oznaczac ;) chodzi o jeden artykulik a nie o jakies nielegalne rozpowszechnianie publikacji. kiedys kupowalem FB ale nie znajdywalem tam wiele ciekawych rzeczy wiec odpuscilem sobie. skoro jednak powazniej zajeli sie tematem fristajlu to moze wroce do tej lektury. poza tym w mojej okolicy nie ma nigdzie FB a nie mam czasu by tarabanic sie do centrum w poszukiwaniu gazety a wlasciwie kilku jej stron.

Fat! jesli mozesz i nie boisz sie ze ktos zlozy donos do prokuratury ;) wyslij to prosze na priva

nigdy nie mówiłem, że jestem święty ale to nie ma nic do rzeczy... chodzi tylko o jedną bardzo prostą kwestie- żeby szanować cudzą prace.

Każdy kto próbował kiedykolwiek coś zrobić wie jakie w tym kraju to trudne bo na każdym kroku jeśli nie masa papierów i często bzdurnych przepisów to ludzie którzy koniecznie oszczędzając marne grosze koniecznie chcą niepozwolić komuś nawet marnie zarobić.

Nie po to ja i moi koledzy z redakcji(akurat dział eXtreme to moja działka w Fast Bike'u i m.i.n. właśnie artykuły z działu warsztat są mojego autorstwa...)wkładamy mnóstwo czasu, pracy, kasy, serca i wysiłku w wydanie tego pisma żeby potem skany poszczególnych artykułów śmigały po necie i ludzie zamiast odżałować te kilka zeta poprostu czytali to samo w necie...

Jeśli ktoś tego nie rozumie to trudno...

A jeśli chodzi o sam dział eXtreme to w obecnej chwili jest to już dość znacząca część pisma. W każdym numerze znajduje sie przynajmniej kilkanaście stron o tematyce Freestyle'u i będzie się systematycznie rozwijał. Na stałe zagościł w nim dział warsztat(jak przygotować sprzęt do ostrej jazdy), relacje z imprez, testy eXtreme, przedstawiane są poszczególne ekipy z całego kraju, felietony, NEWsy itd. itp.

nigdy nie mówiłem' date=' że jestem święty.[/quote']

no w zyciu nigdy bym tak nawet nie pomyslał :notworthy: naspisalem "świętoszek" - z Molier'em miało sie kojarzyć ;)

...ale to nie ma nic do rzeczy... chodzi tylko o jedną bardzo prostą kwestie- żeby szanować cudzą prace.

no wlasnie to ma duzo do rzeczy. twoja definicja szanowania cudzej pracy jest bardzo szeroka. nie narzucaj komus zasad moralnych ktorych sam nie mozesz przestrzegac. przypomnij sobie ile razy kserowales jakies publikacje itp' date=' kopiowales plyty, programy, itd itp, kupowales je lub korzystales z takowych?

a idąc do biblioteki, czytelni lub do znajomego i tam korzystam z publikacji itp to znaczy ze nie szanuje cudzej pracy :?:

Nie po to ja i moi koledzy ....

czyzby morlanosc Kalego??

żeby potem skany poszczególnych artykułów śmigały po necie i ludzie zamiast odżałować te kilka zeta poprostu czytali to samo w necie....

tak wlasnie zamierzalem zrobic - poskanowac wszystkie nr FB i innych i rozsylac po sieci' date=' sprzedawac za grosze na allegro itp. prosze nie przesadzaj Spidi! chodzilo o 2 strony na priv!!!!

A jeśli chodzi o sam dział eXtreme to w obecnej chwili jest to już dość znacząca część pisma. W każdym numerze znajduje sie przynajmniej kilkanaście stron o tematyce Freestyle'u i będzie się systematycznie rozwijał. Na stałe zagościł w nim dział warsztat(jak przygotować sprzęt do ostrej jazdy), relacje z imprez, testy eXtreme, przedstawiane są poszczególne ekipy z całego kraju, felietony, NEWsy itd. itp.

no jestem juz prawie pewien ze wróce do lektury FB

pozdro

ziuT

Jeśli chodzi o gazete tylko o freestyle'u to niestety ale ciągle jeszcze nie ten czas.

Zobaczcie jaką popularnością cieszą się sportowe motocykle, ilu jest miłośników ostrej jazdy a nawet taka gazeta jak FB(która teoretycznie zaspokoja znacznie większe grono ludzi niż specjalstyczne pismo jakim byłaby gazeta o stuncie) nie ma lekkiego życia...

ZiuT jak już powiedziałem- jak ktoś tego nie rozumie to trudno ale napewno nie będe patrzył jak ktoś wykorzystuje to co sam stworzyłem(napisałem) czy to co stworzyli moi redakcyjni koledzy. Postaw sie w mojej sytuacji- tolerowanie wszelkich plagiatów i każdego rodzaju "piractwa" a w świetle prawa wręcz kradzieży byłoby nielogiczne i poprostu głupie.

Czemu jeśli artyści walczą o przestrzeganie praw autorskich nikt im nie zarzuca że "przesadzają"???

Trzeba dbać o swoje bo niestety nikt tego nie zrobi...

A jeśli chodzi o moją moralność- idealny napewno nie jestem ale zawsze staram sie przynajmniej wspierać to co w mojej ocnie jest dobre, potrzebne i co mi sie podoba- dlatego co jakiś czas staram sie kupowac oryginalne płyty ulubionych wykonawców, jeśli ktoś wychodzi z jakimś sensownym projektem w kraju czy nawet za granicą dotyczącym stuntu to też go wspieram kupując zagraniczne pisma tematyczne(np. Super StreetBike), filmy(mam już troche DVD z USA) a czasem płyty z muzą(tworzone dla stunterów a czasem nawet przez samych stunterów),kalendarze itd. itp.

Zresztą-FB kosztuje niewiele więcej niż paczka fajek albo piwko w knajpie i coprawda dystrybucja w ostatnim czasie nawala(ale walczymy o to żeby nasz kolporter bardziej sie starał) to mimo wszystko jak ktoś chce bez problemu większego moze go dostać i może sobie na niego pozwolić...

mozesz przeslac skan tego artykulu?

nic tu nie pisze o Privie :?

prosze nie przesadzaj Spidi! chodzilo o 2 strony na priv!!!!

moze gdybys odrazu poprosil o priv nie bylo by tej rozmowy. Pozatym mozna robic skan jakiegos artykulu jak sie ukaze gazeta i bedzie w sprzedazy by kazdy mial wybor czy kupic czy odpuscic bo na necie juz bylo i poco kupowac.

mozesz przeslac skan tego artykulu?

nic tu nie pisze o Privie :?

w domysle to było. no i wyraznie jest napisane "przeslac skan" a nie link lub obrazek na forum, co jest przeca niezgodne z regulaminem (§ 13, § 5)

[

moze gdybys odrazu  poprosil o priv nie bylo by tej rozmowy.

ale sie uczepiles tego priva ;-) byc moze ale gdybym poprosil o skan rozkladowki z plejboja tudziez innego hujstlera to tez by afery nie bylo i nikt by nie prawil moralow o szanowaniu cudzej pracy

byc moze ale gdybym poprosil o skan rozkladowki z plejboja tudziez innego hujstlera to tez by afery nie bylo i nikt by nie prawil moralow o szanowaniu cudzej pracy

ale Playboy ma juz duzo kasy a chlopaki mieli problemy z wydawaniem przez jakis okres i trzeba ich wspomoc bo to nasi przeca :D ;)

Najpierw naucz sie pożadnie wolnej gumy' date=' potem przycierać bez stelaża(seryjna lampa jest do tego OK ale jak Ci jej szkoda świetnie sprawdza sie rozdeptana puszka od piwa, kawałek kija czy co tam masz pod ręką) a dopiero gdy to ogarniesz i będziesz bez trudu regularnie przycierał tym co tam masz z tyłu pomyśł o stelażu do 12stek. [/quote']

Tylko ze jak zacznie się uczyć tej "wolnej gumy" z puszką od piwa, lub kijem to pocharata sobie cały zadupex. Może 12bar nie uchroni 100% tyłka przed kraksa ale napewno tylek bedzie wygladal o wiele lepiej niz bylby bez zabezpieczen. Bynajmniej motocykl sie tak bardzo nie zniszczy.

Respekt