Louis3 Opublikowano 26 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2005 Nie wiem dlaczego wszyscy mowia ze diesle ciezko pala w zimie?No to jakis zabobon jest chyba- "nie kupie disla bo w zime nie odpale"Ja mam dieselka i co mnie dziwi w zime pali lepiej niz latem :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 26 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2005 no dobra wiadomo ze diesel zadbany pali latwo ale benzyniak nawet zapuszczony w zime odpali bez problemowo :mrgreen: Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ural_zgora Opublikowano 26 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2005 no dobra wiadomo ze diesel zadbany pali latwo ale benzyniak nawet zapuszczony w zime odpali bez problemowo Mr. Greennie byl bym tego taki pewien. :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Idaho Opublikowano 27 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2005 jeszcze zauwazylem cos dziwnego zmniejszylem obroty na biegu jalowy z ok 1400 na 1100 i moto nawet po 2 dniach stania odpala za 1 w lato bylo odwrtonie na cieplym silniku bez gazu nie odpalila dopiero po podniesieniu obrotow do 1400 palia bez gazu teraz pali i na cieplym i na zimnym bez dotykania menety 1 zimne powietrze jest bardziej zagęszczone co powoduje konieczność podania wiekszej ilości paliwa niz dla powietrza ciepłego (teoretycznie daje to mozliwość osiągnięcia wyższej mocy ale dopiero po przeregulowaniu!) A teraz pomyśl... i odpowiedz masz gotową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 27 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2005 no ale ja zmniejszylem ilosc mieszanki obnizajac obroty na biegu jalowym :roll: Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi