paluch Opublikowano 28 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2006 nic innego tylko serwis zgadzam się z tobą !! moim zdaniem masz źle dobraną mieszankę i czadzi ci świecę. po wyczyszczeniu świecy szczotką drucianą wwszystko wraca do normy, ale na krótko bo świeca znów się zabrudzi i znów silnika zacznie przerywać i niebędzie chciał zapalić zimny. wyczyszczenie i wyregulowaniwe gaźników załatwi sparawę.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 28 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2006 Jezeli wszystkie te cwiczenia robisz na motocyklu odpalanym w garazu to silnik po prostu nie nagrzewa sie wystarczajaco by swieca osiagnela temperature samooczyszczenia. Niestety do prawidlowej diagnozy trzeba by sie kilka km przejechac.Poza tym bez tego trudno powiedziec czy to wina za zimnej swiecy czy za bogatej mieszanki. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaper Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2006 witam ponowniejako rozpoczynajacy ten temat chcialem go zakonczyc mianowicie tak jak tu koledzy podpowiadali pojechalem do warztatu wyregulowali mi gaznik(caly czas uzywalem swiec iskry :)) i po tej regulacji postanowilem czy ngk-i ktore defakto przeznaczylem juz na straty wyczyscilem acetonem i wygrzalem.po zalozeniu odpalilem i chodza wiec wina tylko i wylacznie w zle dobranej mieszance paliwowej.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylon Opublikowano 8 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2006 tak mam ngk takie jakie poleca producent motocykla wiec zalozyc inne? a jakie proponujecie?ja też tak kiedyś miąłemNaładuj pożądnie akumulator i sprawdź czy będzie to samo na 90% będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Unix Opublikowano 27 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2006 witam, mam dokladnie identyczny problem! http://forum.motocyklistow.pl/problem-z-mo...535-t62271.html jednak u mnie wyglada to na problem z kablami, bo gdy lekko stykam fajke ze swieca to jest iskra ale kopie tez caly motor! :] swiece wygladaja ok, troche przypalone na czarno ale bez lipy... jak je wyczyscilem to niewiele lepiej . podsune mechanikom ta cala akcje z gaznikiem na wszelki wypadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi