gurufarmi Opublikowano 16 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2005 :roll: naczy sie chodzi o "1" tak? no nie wiem czy ten kabel tak znowu dotyka... mozliwe.. przyznam szczeze ze nigdy sie nie zastanawialem po co ta "szczotka" tam jest.... ale sprawdze jutro rano- mysle ze masz racje bo przed wymianą kondensatora WSZYSTKO był OK 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 17 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2005 tak wlasnie nie kabel tylko ta koncowka kabla metalowa dotyka do tej blaszki i masz zwarcie 8) :D tak wlasnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiND Opublikowano 17 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2005 o ile pamientam kiedys kondensator mi sie wysunoł i dotknoł magneta spalila mi sie cewka wyskokiego napiecia. ale dla pewnosci wymienilem obie (cewka niskiego napiecia byla troszke starta i stara) mam pyt czy na tych fotkach jest dobrze zaplon wyregulowany?? na tej stronie wyglada to jakby ta kreska miala byc na typ pólkolu co oslania magneto zeby syfy z zebatki nie lecialy. http://www.simery.kgb.pl/Opsluga/Uklad_zap/Rys8.jpg na 1 fotce od gurufarmi widac ta "ryse" na pólkolu co oslania magneto zeby syfy z zebatki nie lecialy. dodane: byłem przedchwila w garazu no i wyszlo ze ja mam inaczej zaznaczone te "ryski" na plytcie mam wyzej niz na foto,a ta na obudewie jest na tym pól kolu(...) czemu tak jest? ps simek mi chodzi ok :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gurufarmi Opublikowano 17 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2005 :P nooo wcale nie dotykało... ale ulozylem tak kabelki od kondensatora zeby były zdala od tej blaszki... - widac na foto .. iskra się pojawiła :P wielkie dzięki- nie poradziłbymsobie bez waszej pomocy :D simek łądnie poli - juz nie przygasa na wolnych obrotach.. ale jakies iskierki na platynkach jeszcze były.... musialbym nim pojedzic pare km zeby stwierdzic czy stary problem z zapalaniem sie nie powtórzy..... wcale nie jestem jakim optymistą narazie... no ale teraz zimno i sie nie da :P dzięki :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaba600r Opublikowano 25 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2005 macie problem z iskra w simsonie??dzwoncie 505512093chetnie pomogeprzerabialem juz wszystkie mozliwe problemy z simsonami i podobnymi.mialem juz ponad 80 motorkow,troszke sie znam.ale tylko troszke.zaczynalem od motorynki,ktora psula sie ciagle,i nieznalem nikogo kto pomoglby mi ja naprawic.musialem nauczyc sie sam.teraz mam Kawasaki 600ninja i tez go sam naprawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ural_zgora Opublikowano 25 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2005 simek łądnie poli - juz nie przygasa na wolnych obrotach.. ale jakies iskierki na platynkach jeszcze były.... Niewielkie iskrzenie zawsze wystepuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi