majasportomoto Opublikowano 18 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2011 Problem polega na tym że na wysokich obrotach zaczyna przerywać,a jak jest zimna to nie chce się wkręcać na obroty i kopci jakby była zalana.Więc pewnie wydech... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 19 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 miałem chyba 6 motocykli i żaden motocykl chłodzony cieczą nie wkręcał się na obroty zimny-zresztą tego nie wolno robić bo niszczysz silnik.... moja crm zimna dymiła tak: i nie uznawałem tego za problem :D jak sie rozgrzała dymienie spadało prawie do zera i normalnie chodziła ciepła też przerywa ?? 200 nie łapie się na żadną kategorię mniejszego prawa jazdy więc po co miałabybyć blokowana ?? 125 łapie się na A1 na zachodzie jest odpowiednik A1 więęc były blokowane chociaż też nie wszystkie wersje (montesa bodajrze nie) ale 200 ?? blokady z reguły powodują że motocykl dochodzi do pewnych obrotów i dalej nie przyspiesza zero reakcji na gaz a jak mu zrobisz redukcje to hamuje silnikiem (tak działa blokada np w dt 80 ) nie słyszałem jeszcze o blokadzie powodującej przerywanie.... jaki kolor ma świeca ?? ma jeszcze dozownik czy wymontowany ?? filtr powietrza czysty ?? sprawdź najpierw podstawowe rzeczy........ nie chce cię martwić ale to jest bardzo sympatyczny motocykl z bólem tego typu że w ogóle nie ma do niego części.....już 2 razy co chciałem kupić spotkałem się że ludzie sprzedawali 200 jak silnik był już w połowie w grobie.... Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majasportomoto Opublikowano 19 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 miałem chyba 6 motocykli i żaden motocykl chłodzony cieczą nie wkręcał się na obroty zimny-zresztą tego nie wolno robić bo niszczysz silnik.... moja crm zimna dymiła tak: i nie uznawałem tego za problem :D jak sie rozgrzała dymienie spadało prawie do zera i normalnie chodziła ciepła też przerywa ?? 200 nie łapie się na żadną kategorię mniejszego prawa jazdy więc po co miałabybyć blokowana ?? 125 łapie się na A1 na zachodzie jest odpowiednik A1 więęc były blokowane chociaż też nie wszystkie wersje (montesa bodajrze nie) ale 200 ?? blokady z reguły powodują że motocykl dochodzi do pewnych obrotów i dalej nie przyspiesza zero reakcji na gaz a jak mu zrobisz redukcje to hamuje silnikiem (tak działa blokada np w dt 80 ) nie słyszałem jeszcze o blokadzie powodującej przerywanie.... jaki kolor ma świeca ?? ma jeszcze dozownik czy wymontowany ?? filtr powietrza czysty ?? sprawdź najpierw podstawowe rzeczy........ nie chce cię martwić ale to jest bardzo sympatyczny motocykl z bólem tego typu że w ogóle nie ma do niego części.....już 2 razy co chciałem kupić spotkałem się że ludzie sprzedawali 200 jak silnik był już w połowie w grobie.... Ok,dzięki myślę że mtx 200 to taka ''rozwiercona'' 125,od dziś jest w częściach bo mi się ukruszył tryb w silniku Źle to troszkę napisałem,bo jak się zagrzeje to dość chodzi,tylko czuć że na wysokich obrotach coś ją dusi,pewnie te zwężki w dyfuzorze... :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 19 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 Źle to troszkę napisałem,bo jak się zagrzeje to dość chodzi,tylko czuć że na wysokich obrotach coś ją dusi,pewnie te zwężki w dyfuzorze... :icon_rolleyes: zrobisz jak zechcesz ja ci powtarzam-sprawdż najpierw świeće, filtry dozownik itp a potem szukaj blokad... Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majasportomoto Opublikowano 20 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 zrobisz jak zechcesz ja ci powtarzam-sprawdż najpierw świeće, filtry dozownik itp a potem szukaj blokad...To już dawno zrobiłem,co masz na myśli pisząc sprawdź dozownik-co on ma do tego że motor sie dławi.Ją aktualnie robiłem sam mieszankę,po remoncie zamierzam lać do dozownika jak będzie oczywiście działał.W tym wątku chciałem się dowiedzieć tylko jak jest z tymi zwezkami,bo cos mi się obiło o uszy że dt to ma a nie wiem jak mtx,narazie zbieram doświadczenia bo robiłem z mztami,jawami,itp.a tam nie było zaworu wydechowego,membrany czy dyfuzora,pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 20 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 To już dawno zrobiłem,co masz na myśli pisząc sprawdź dozownik-co on ma do tego że motor sie dławi jak dozowonik podaje za dużo oleju to motocykl nie będzie sie wkręcał na obroty i będzie przerywał a przy tym będzie mega chmura dymu..... jak masz dozwnik i lejesz i do dozownika i robisz mieszankę to ma za dużo oleju i bedzie sie dławić i dymić Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba18131 Opublikowano 23 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 Witam jeszcze raz potrzebuje górnej półki amortyzatora do MTX 125r?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majasportomoto Opublikowano 28 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 Panowie mam problem gdyż strasznie wolno obraca mi się wirnik w pompie wody(dopiero po ostrym dodaniu gazu zaczyna sie powoli obracać) w moim mtx 200r,dodam że motor po remoncie lecz dziwnym trafem poszedł simering i mam wodę w skrzyni...proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 28 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 Prawdopodobnie wirnik obraca się luzem na wałku, albo zębatki mają dość. Zacznij od wirnika a potem szukaj głębiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba18131 Opublikowano 14 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2011 Witam jak myślicie podszedł by silnik z mojego MTX-a 125r do ramy z CR 125?? Z góry dzięki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majasportomoto Opublikowano 14 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2011 Poszukuje walka zmiany biegów do mtx 200/125,jeśli ktoś by miał lub wiedział gdzie mogę go znaleźć to proszę o kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monte Opublikowano 16 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2011 Siemka wszystkim ;) Ma ktoś może serwisówke do Hondy mtx 125R ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkson Opublikowano 25 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 Mam mały problem . mtx r2 hd09 po remoncie kapitalnym . tj korba proxa wszystkie łożyska , tłok 52.00mm , wszystkie zimeringi. Teraz honda ładnie pali , wszystko jest ok , tylko nie chcę jechać na 6 biegu , nie ma siły . Dyfuzor jest pusty , tłumik też , moduł odblokowany , plastiku na membranie nie ma. Myślę że może być to wina gaźnika. Ma on oznaczenie (hm183) . kruciec końcowy ma tylko 18mm , czyli za mało . Raczej dlatego motor na 6 biegu nie chce jechać . Tzn jedzie ale ma ok 6.3tyś obr i 84km/h . Jaki polecacie gaźnik , żeby jakoś to jeździło ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 25 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 a na 5 biegu kręci do końca ?? Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkson Opublikowano 2 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2011 tak . Na 5 jeszcze jakoś jedzie . Chyba zmienie tłok, bo mam jakiś " ambika piston" .Będę musiał poszukać jakiś konkretnych , potem zmienię gaźnik na 28mm od nsr. Wie ktoś może gdzie dostanę dobry tłok do mtx ? .byłbym wdzięczny za pomoc :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi