włochatyDR Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 Na fotkach wydaje się, że kazdy tryb do siebie pasuje, wiec powinno być ok:) Niewiem czy w mtx ustawia się załon, wydaje mi się że jest CDI które jest ustawione fabrycznie i którego nieda się przestawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KABV Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 Na fotkach wydaje się, że kazdy tryb do siebie pasuje, wiec powinno być ok:) Niewiem czy w mtx ustawia się załon, wydaje mi się że jest CDI które jest ustawione fabrycznie i którego nieda się przestawić. A mógł byś mi bardziej wytłumaczyć z ustawieniem zapłonu :biggrin: bym był bardzo wdzięczny i ciekawy :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
włochatyDR Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 Modół tak zwane CDI jest zbudowaną mapą zapłonu która jest ustawiona pod odpowiedni motocykl. Zapłonu w takich motocyklach nieda się przyśpieszyć ani opużnić, kostka która masz pod siedzeniem steruje iskrą, jeśli się spali, motocykl będzie kichał, prychał itd, tak jak źle wyrególowany zapłon np w wsk :biggrin: PS. masz jakieś foty swojej maszyny:) ps2. Gdy byś miał jakieś pytania jeszcze, to wal smiało, chętnie pomogę:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KABV Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 (edytowane) Modół tak zwane CDI jest zbudowaną mapą zapłonu która jest ustawiona pod odpowiedni motocykl. Zapłonu w takich motocyklach nieda się przyśpieszyć ani opużnić, kostka która masz pod siedzeniem steruje iskrą, jeśli się spali, motocykl będzie kichał, prychał itd, tak jak źle wyrególowany zapłon np w wsk :biggrin: PS. masz jakieś foty swojej maszyny:) ps2. Gdy byś miał jakieś pytania jeszcze, to wal smiało, chętnie pomogę:) dzięki :notworthy: :biggrin: Foty czyli jakie ci potrzebne to mogę zrobić i czy ta firma tłoka jest dobra:PISTON KIT for Honda :biggrin: http://wrzucacz.pl/file/6931258400852 Edytowane 16 Listopada 2009 przez KABV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
włochatyDR Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Maszynka fajna. Poskladasz siliczek i będzie śmigać jak zła:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KABV Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Maszynka fajna. Poskladasz siliczek i będzie śmigać jak zła:) A z tym ustawieniem zapłonu to raczej trzeba ustawić bo mam wykręcone magneto i to co jest pod magnetem czyli mam kompletnie rozebrany silnik i tez będę wkładał nowy tłok a i apropo tłoka czy ta firma tłoka jest dobra PISTON KIT for Honda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymeQ Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Witam wszystkich na forum :) Mam pytanie dotyczące właśnie mtx-ow... Zamierzam kupić sobie moto ale nie wiem co sie opłaca zrobić... Myslałem nad 3 wyjściami: 1) Motorowerowa karta + kupic MTXa 50 2) Karta Motorowerowa i zakupic 80 zarejestrowaną na 50 3) Poczekać do wiosny i zrobić prawko Kat. A1 i kupić MTXa 125 Z góry dzieki za pomoc i pozdrawiam, SzymeQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
włochatyDR Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Cieżko synu, ciężko Ci cokolwiek doradzić. Ale powiem Ci coś z własnego doświadczenia. MTX 50 to jak simson pojedzie, wiec trochę kijowa opcja.(bez obrazy dla posiadaczy) Wiec ja odradzam 50tke, jeździłem, tragedia. 80tka na 50 już lepiej, jakoś to jedzie jeśli jest odblokowane i w dobrym stanie. Ale znowu niewiadomo jak z przęglądami i kiedy Cię policja złapie. A1 hmm no to dobra opcja jeśli masz kase, chęci i czas przedewszystkim. Ja też o tym myślałem, ale zdecydowałem że 2 lata poczekam, i tak chcę upalać w terenie. Kiedy masz A1 to ileś taniej wychodzi normalne prawko, i chyba jesteś zwolniony z egzaminu teoretycznego. Ale pewny nie jestem. A niemasz gdzies terenu? gdzie mógł byś spokojnie pojeździć po lasach i polnych drogach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymeQ Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Mam działkę pod Wyszkowem gdzie od cholery lasów błotek i innych miłych rzeczy :bigrazz: ... A na działce to w każdy weekend jestem :) + też chciałbym coś co by sie nadawało do dojazdu do szkoly np... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
włochatyDR Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Rób A1, wszystko legalne, niczym się nie musisz przejmowąć, robić w pory na widok policji itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymeQ Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 To poczekam do wiosny na A1 ale co kupic potem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KABV Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 To poczekam do wiosny na A1 ale co kupic potem?? Nie rob na A1 bo to tylko strata kasy lepiej sobie kup jakąś DT a będziesz się nią cieszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
włochatyDR Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 To poczekam do wiosny na A1 ale co kupic potem?? A ile posiadasz pieniędzy? odliczając na prawko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin.j007 Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 dzięki :notworthy: :biggrin: Foty czyli jakie ci potrzebne to mogę zrobić i czy ta firma tłoka jest dobra:PISTON KIT for Honda :biggrin: http://wrzucacz.pl/file/6931258400852 Piston Kit robi tłoki marnej jakości, nie polecam. Ale z tego co wiem nie dostaniesz do Mtx'sa 80 tłoka innej marki (prox/wossner/vertex...). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymeQ Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Sam 1000zl idzie na prawko a na moto z 3000zl narazie mam 1500 ale przy tych zarobkach szybko uzbieram do wiosny z 3000zl.... Chyba ze kurs euro w dol pojdzie... Oby nie... a i jeżeli bym brał DT to jaką?? Który rocznik itp?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi