gorski1 Opublikowano 23 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2009 Witam, czy ten zbiornik zamykany na kluczyk pod lewą plastikową osłoną pod siedzeniem to dozownik oleju? A jeśli tak to jak sprawdzić czy działa żeby nie uszkodzić silnika, bo osoba od której kupiłem motocykl wlewała bezpośrednio olej do paliwa. PS. Jest to Honda MTX 80ccm Dzięki za pomoc i pozdrawiam tak to dozownik. ja zrobiłem tak wlalem olej do dozownika zaznaczylem ile wlalem a do baku paliwo z mala iloscia oleju wrazie jak by dozownik nie działał. jak oleju ubedzie to dozownik działa :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Landryn Opublikowano 25 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2009 Mam niemały problem z moim mtx-em. Nie chce mi odpalić nawet na ssaniu, iskra jest paliwo jest i nie załapie, wcześniej jak na ssaniu odpalił to chwile pochodził i zgasł poza tym strasznie kopcił przy tym, myślałem że złą mieszankę zrobiłem więc wymieniłem benzynę i to samo. Przyczyną tego mogą być uszczelniacze?? pobiera olej i dlatego tak dymi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorski1 Opublikowano 27 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 mam pytanie jesli chlapie mi z wydechu olejem to co może być tego przyczyna??? mam dozownik czyzby dawal za duzo oleju do mieszanki?? czy to moze z silnika?? najwiecej chlapie jak mam caly czas full obroty. pomóżcie prosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian-w1 Opublikowano 27 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 Witam. Kupiłem niedawno honde mtx 80cmm podejrzewam ze poszedł mi simering, ale dokładnie niejestem pewny. Ponieważ kopci że niemożna przynim stać olej kapie mi z cylindra. A wszystko spowodowane jest chyba tym że wlałem do dozownika olej miksol a to olej niskoobrotowy. Co wy o tym myślicie??? Z góry dziękuję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 27 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 :icon_arrow: gorski1 a normalnie jeździ wszystko z nią ok ?? :icon_arrow: damian-w1 najpierw wlej normalny olej :D moja na mixolu ciągła do 6 tys obr/min kapał olej i strasznie dymiła zmieniłem olej i wszystko ok było Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian-w1 Opublikowano 28 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2009 Aha dzięki zobaczy może akurat będzie chodziła. A jaki olej kąkrtnie mam lać żeby był dobry do Hondy mtx 80 ??? A i mam jeszcze jedną sprawę nie wiecie czy na w necie dostał bym bak do mojej Hondy mtx 80 ??? Jak tak to to podajcie Stronę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorski1 Opublikowano 30 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 :icon_arrow: michoa tak normalnie chodzi bez zadnych zarzutów jedno co mnie martwi to ze kreci tylko do 8tys. moze to wina oleju do mieszanki bo mam do pił taki zielony? :icon_arrow: damian-w1 dostaniesz tylko musisz popytac masz tu kilka linków : http://moto.allegro.pl/item699073172_czesc..._mtx_80_r2.html http://moto.allegro.pl/item696236860_honda...mbx_mb_crm.html a wogule sam se poszukaj tutaj: http://moto.allegro.pl/search.php?string=m...y=158&country=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitrox89 Opublikowano 30 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 Gorski 8 tyś do dobry wynik, kumplowi po remoncie tak samo chodziła :) Przecież MTX tylko 9k kręci ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorski1 Opublikowano 30 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 Gorski 8 tyś do dobry wynik, kumplowi po remoncie tak samo chodziła :) Przecież MTX tylko 9k kręci ;) to czego obrotomierz jest do 14tys. ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Travis Opublikowano 30 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 Mi też gdzieś tak do 8 tys. kręci. w dodatku mam dziure w obrotach :/ Ale pracuje nad tym :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 31 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2009 tak kręciła świętej pamięci moja na luzie na 1 i 2 biegu też zamykała obrotomierz http://www.youtube.com/watch?v=wpQLdbCamQI przy takim dymieniu i mieszance ok 1:20 czy 1:15 jeszcze zamykała obrotomierz na 1 tylko na mixolu 6tys i był taki dziwny dźwięk i już dalej nie poszła nawet na luzie (dymu było jeszcze więcej) ja lałem kolejno mixol potem mobil extra 2t na końcu midland 2cycle ale chłodzona cieczą ma chyba zegar tylko do 9tys ?? co do charakterystyki u mnie do 5 tys sie nic nie działo 5-7 już było ciekawie a powyżej 7 już fajnie ciągła jak na 8 KM chociaż jak jechałem np nad rzeke i emerycko sobie pyrkałem to biegi zmieniałem przy 6 tys wtedy po wrzuceniu biegu na wyższy obroty spadały do jakiś 4500 i jeszcze normalnie sie zbierała choć przyśpieszenie szatańskie nie było :D Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Volt Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2009 to czego obrotomierz jest do 14tys. ???? Bo wkładany jest też do modeli 125 i 200 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorski1 Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2009 mam pytanko co może być powodem tego ze nie mam wolnych obrotów??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
caveman Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Gorski 8 tyś do dobry wynik, kumplowi po remoncie tak samo chodziła :) Przecież MTX tylko 9k kręci ;) Dziwne, bo moja kręci się dużo wyżej. Jak przyjdzie nowa linka to nagram filmik (obecna urwała się, gdyż przesadziłem i wskazówka oparła się na obudowie obrotomierza grubo ponad 9k i o dziwo urwała się linka :eek: ). BTW. Mam dyfuzor i tłumik gianelli, może dlatego taka różnica. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2009 BTW. Mam dyfuzor i tłumik gianelli, może dlatego taka różnica. smile.gif ja miałem fabryczny dyfuzor g80 i pustą końcówke od jakiegoś crossa (chyba od kx) i miałem ponad 11tys na filmiku widać Bo wkładany jest też do modeli 125 i 200 ? nie nie prezesie :D na logike to w motocyklach 2t czym większa pojemnośc tym niższe obroty maksymalne i tym niższe obroty maksymalnej mocy i chyba w każdym tak jest (to wynika z masy koła zamachowego i rozmiaru tłoka ) :icon_arrow: mam pytanko co może być powodem tego ze nie mam wolnych obrotów??? coś w gaźniku albo brak kompresji zobacz najpierw gaźnik Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi