gorski1 Opublikowano 21 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 cześc mam pytanie jaki rozmiar moze miec max tylna opona w mtx 80 ciecz?????? :bigrazz: głównie chodzi mi o szerokosc bo poprzedni właściciel kupił za szerokie i nie weszły:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 22 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 orginalny wahacz ?? w witarołapie 120/90-18 michelin wchodzi lekko ide o zakład że 140 by weszła też ale po h...j ci taka szeroka ?? opone jaką ci sie podoba to możesz pchać jak masz przynajmniej te 20 KM pod dupą jak wsadzisz do 8 KM mtxa 140/90 to zmulisz ją masakrycznie i będzie palić jak czołg :D optymalna jest 100 czy to enduro jodełka czy kostka ja krótki okres miałem bridgestona 100/90 jodełka i to była najlepsza opona fakt że w bagnie czy piaskownicy to motocykl stał w miejscu na każdym biegu ale w umiarkowanym terenie było super i na asfalcie dało sie tym jeździć :D jak miałem 120 to fajna była tylko na piachu w błocie czy śniegu natomiast ogólnie zero funu......cięzko było żerwać przyczepnośc nawet na mocniej ubitym piachu czy żużlu a na twardym gruncie przyśpiszała jak żółw do tego vmax na poziomie simsona i spalanie czołgu... nawet w śniegu sie muliła wrzucenie 2 dawało tyle że póki nie wykopała śniegu do gruntu to pomieliła jak tylko dotkneła gruntu to gasła :D Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexxam Opublikowano 22 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 Do ciecznika wejdze 120. Sam mialem mtx 80 w cieczy, oponke 120 i powiem ze bylo naprawde malutko miejsca po bokach wiec 120 to max. Ale i tak najlepiej to jakas 100 zalozyc bo tak jak michoa napisal muli strasznie na szerokiej gumie. :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIGGI Opublikowano 24 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 Gumy różnych producentów mają różną szerokość faktyczną przy tej samej numeracji. U mnie w MTX 125 przy Mietku C-10 110-tka to jest max co wejdzie w wahacz. Inna sprawa, że przy tej pojemności więcej nie trzeba. Cytuj Destruction of the empty spaces is my one and only crime Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igor003 Opublikowano 28 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 Koledzy znacie może jakieś sklepy internetowe z dobrymi cylindrami do hondy mtx 80 rII ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexxam Opublikowano 2 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 (edytowane) Wejdz i zobacz a najlepiej to zadzwon i sie spytaj czy maja. www.sklepmotocyklowy.pl www.olekmotocykle.pl Jak mialem zajechanego MTX RII to z tego co pamietam na ktoryms z tych dwoch sklepow byly cylindry z tlokami. Ale i tak wolalem kupic za stowke uzywany cylek na allegro i do tego orginalny tloczek hondowski za jakies 130zl. Cylinder+tloczek, no oglonie caly zestaw nowy to kosztowal wtedy kolo 700zl, wec troche sie nie oplacalo bo za tyle to czasem caly silnik mozna kupic. Tak wogole to nie wiem czy juz przypadkiem nie produkuja cylkow do mtx :smile: Edytowane 2 Marca 2009 przez dexxam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 14 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2009 ma ktoś z forum może mtx 200 ?? ciekaw jestem jak z częsciami do tego ile ma mocy i czy ma zawór wydechowy.... gdzieś mi sie obiło o uszy że mocy ma koło 35KM kosztuje bez dokumentów z 2 tys może być ciekawa propozycja :D no i honda ta bezawaryjnośc mojego mtx który był 82 rocznik zgnojony niemiłosiernie i nawet myć mi sie go nie chciało i nic mu nie było zawsze gotowy do akcji :D wszystkie hondy są tak niezniszczalne ??:D Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rajdowiec Opublikowano 14 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2009 z 200tką raczej bedzie problem pózniej z czesciami w razie czego 125tek mało jest a co dopiero 200cm Tak samo jak z KMXami 200 :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artusz94 Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 jakie wymiary kol ma mtx 80 r2?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igor003 Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 Mam problem z moja Honda mtx w czasie jazdy czasami obroty same wzrastaja i nie chetnie schodzi z obrotów. Honda jest na dotarciu. Prosze o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrosscR Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 jakie wymiary kol ma mtx 80 r2?? przód 21", tył 18". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipolit Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 http://forum.motocyklistow.pl/index.php?showtopic=114681 byłbym wdzięczny za pomoc w tym temacie ;] Mam problem z moja Honda mtx w czasie jazdy czasami obroty same wzrastaja i nie chetnie schodzi z obrotów. Honda jest na dotarciu. Prosze o pomoc Może załóż nowy temat w mochanice 2T ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artusz94 Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 w mojej chondzie mtx 80 r2 chcialbym powiekszyc pojemnosc myslalem o 110 polini nie bede musial wtedy zmieniac nic innego poza cylindrem i tlokiem jezeli beda pod oryginalna glowice?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris3 Opublikowano 1 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2009 Witam mam problem z moim mtx 80 na początku silnik wykęcał mi się tylko do 9 tys w podczas jazdy na postoju 10tys, padł mi moduł wymieniam go już dość długo na inne moduły które kupiłem nie chcą działać tzn na jednym przy 6 tys przerywa, na innym tylko zapala jak się doda gazu to przerywa, jak mam kupić właściwy moduł żeby działał czy mają one jakieś oznaczenia?? Druga sprawa to gaźnik ktoś dorobił w nim iglice pływak jest klejony i przepustnica jest już bardzo wytarta, ma duży luz w gaźniku i zastanawiam się czy gaźnik i moduł nie są przyczynami że motor nie chce jeździć. Kupię moduł do Hondy mtx 80, filtr powietrza i gaźnik cały lub niekompletny. Bardzo proszę o pomoc, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Landryn Opublikowano 4 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 Jest ktoś w stanie wytłumaczyć mi zasadę działania sprzęgła i najlepiej jego złożenie?? (krok po kroku) albo jakiś schemat?? [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi