enduro_boy Opublikowano 7 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2005 Witam! Zrobiłem sobie w Yamaszce DT125R stelaż do stawiania na koło ale jak motor jest wpionie to troche jeszcze jedzie ale po chwili zalewa świece i staje :roll: Możecie mi powiedzieć dlaczego tak się dzieję? Da się coś z tym zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ural_zgora Opublikowano 7 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2005 Najprawdopodobniej bedzie to spowodowane zasilaniem paliwa, a mianowicie gaznikiem. Pewnie gaznik nie moze w takiej pozycji prawidlowo pracowac. Ten sam problem mieli dawno temu konstruktorzy silnikow lotniczych, gdzie podczas ewolucji silnik przerywal, nawet gasl. Wiec wymyslili oni takie cos jak wtrysk paliwa, ktory powiedzmy od niedawna stosowany jest takze w samochodach i motocyklach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wowo Opublikowano 8 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2005 Pewnie masz racje, tylko na 100% to powinno działać. W stuncie używane są rózne sprzęty. Zasilanie gaźnikowe też stosowane z powodzeniem. Może to zależy od rodzaju gaźnika?? i jego ustawień?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduro_boy Opublikowano 10 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2005 Gaźnik już regulowałem na wszystkie sposoby i nie przynosi to żadnego rezultatu:( Czy problem zalewania świecy napewno jest związany z gaźnikiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ural_zgora Opublikowano 10 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2005 A skad wiesz ze jest to zalewanie swiecy, a nie np brak paliwa.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi