Skocz do zawartości

Jakich kaskow uzywacie ?

Dyfuzor
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Pimpek napisał:

dokladnie nie ma to jak wiatr we włosach... na głowie :P

i muchy w oczach ;] ... Ja tam smigam w Moim tornado... ale bedzie trzeba zainwestowac w cos lepszego ;] po upadku przy 110km/h po Tornado nic nie zostanie ;]

markos16 napisał:
No rzeczywiscie z jednej strony głupio by było dać za kask wiecej niż za ogara... a z drugiej... głowe sobie mozna cenic wiecej niż motor... ;P

Jakby mi ktoś dwa lata temu powiedział, że będę teraz jeździł w kasku za 270 zł, to bym go wyśmiał - za Ogara wziąłem wtedy 470 zł :-). A tu proszę, jeżdżę w swoim ciasnym, ale własnym leniwcu i cieszę się, że go kupiłem.

sQark napisał:
i muchy w oczach ;] ... Ja tam smigam w Moim tornado... ale bedzie trzeba zainwestowac w cos lepszego ;] po upadku przy 110km/h po Tornado nic nie zostanie ;]

Po głowie też :-). Ale z tego, co wyczytałem w instrukcji, kask po upadku, nawet bez widocznym uszkodzeń, przydałoby się zmienić, bo jego ochronne działanie przed uszkodzeniem głowy polega właśnie na pękaniu skorupy (energia się roztentegowuje na wszystkie strony :-) )

zenon165 napisał:

Ja tam smigam w tigerze :P Jak zmienie motor na większa pojemnść , to napewno zainwestuje też w kask, no bo jakby nie patrzeć jakość wykonania tigera wysoka nie jest :crossy: Pozdrawiam

Ja odnosze wrażenie, że Tornado są lepsze od Tigerów... mam racje?

markos16 napisał:

Ja odnosze wrażenie, że Tornado są lepsze od Tigerów... mam racje?

Wydaje mi się że to jedna cholera :P zależy tylko jaki model . NIektóre poprostu lepiej wyglądają i sprawiają wrażenie trwalszych :crossy: Pozdrawiam :clap:

zenon165 napisał:

Wydaje mi się że to jedna cholera :P zależy tylko jaki model . NIektóre poprostu lepiej wyglądają i sprawiają wrażenie trwalszych :crossy: Pozdrawiam :clap:

No nie wiem, ale niektóre Tornada, to nawet jako tako wyglądają... ;D

Wg mnie to nie ma znaczenia na jakim sprzęcie sie jeździ. Krzywde można sobie zrobić nawet przy prędkości 40km/h i warto zainwestować w doby kask, nawet jak sie jeździ komarkiem. Ale to juz każdego osobna sprawa. Ja mam Uvexa Bossa 2000

markos16 napisał:

No nie wiem, ale niektóre Tornada, to nawet jako tako wyglądają... ;D

No własnie, wyglądają, ale chyba nic poza tym.. :P Powszechnie wiadomo, że nie ma rzeczy tanich i dobrych, niestety..

pyzdra1 napisał:

Wg mnie to nie ma znaczenia na jakim sprzęcie sie jeździ. Krzywde można sobie zrobić nawet przy prędkości 40km/h i warto zainwestować w doby kask, nawet jak sie jeździ komarkiem. Ale to juz każdego osobna sprawa. Ja mam Uvexa Bossa 2000

Z częścią się zgodze, że na każdym sprzęcie i przy każdej prędkości można sobie zrobić krzywdę.. No ale bez przesady... nie wyobrażam sobie kolesia na komarku w kasku za np. 300 zł , który kupił dla bezpieczeństwa.

Ja uzywam 'Dragona'. Jest to suoperwypasiony kask, który mogę złamać w rękach :clap:. W najblizszym czasie muszę sobie kupic cos lepszego... Bo 90-100 km/h na mojej mb to trochę za dużo jak dla smoka ;). Bo mi wieje po twarzy wiatr:D

lysy2108 napisał:

Wczoraj osobiście sie przekonałem że Tornado jest nic nie warte :clap: Wczoraj właśnie mi spadł z siedzenia simka. Efekt- pęknięta szybka.

A w Lazerach myślisz, że szybki sa z kauczuku?? Jak sie zrypie na szybke, to peknie i nic nie poradzisz... Tylko w Tornadzie masz ten plus, że kupiszz szybe za 17 zeta. HEHE