Skocz do zawartości

Problem z moto

cypek41
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki problem w suzki rg 80.Gdy zapalam motor wchodiz on na wysokie obroty.Gdy wyreguluje na obroty takie jakie maja byc (1,5tys) i dodam gazu to dalej wejdzie na wysokie obroty ale juz nie chce spasc.Czyscilem gaznik ,linka tez jest ok ,wszystko tez jest dobrze zalozone wieć co to moze byc :?: :?:

Zauwazylem ze moto tak jakby mniej reagowalo na gaz nie wkreci sie od razu na obroty tylko jakos tak mu ciezko

no jak ściągne całe to gówno pod siedzeniem i nie ma filtra to tak jakby moto się lepiej zachowywało.Ale czyściłem to co da rady ściagnać i dalej nie tak.Zauważyłem że jest spóźniona reakcja na gaz i tak jakby za mało powietzra dostawało.Tak mi się wydaje.

wyciagnij gaznik i sprawdz dokladnie dysz....moze po prostu dostawac za duzo paliwa na dyszach...terz jest zimno wiec moze sie tak dziac......2 sprawa sprawdz dokladnie przepustnice....filtr moze miec male znaczenie.......tu chodzi raczej o rzeczy zwiazane zbyt duza iloscia mieszanki....sprawdz dokladnie gaznik...pozdro ;)

Ja w 150tce tak mialem bo mialem zerwany gwint z nakretce tej co sie wklada przepustnice, i jak wkrecalem to na szmatki itp to tak sie dzialo....

(to wam raczej nie pomoze.

A kumpel mal tak w 251 bo mial pękniety kruciec od gazniki( adam sprawdz kurciec-to co lączy gaznik z cylinderm) czy nie masz pekniec lub moze jest słabo dokręcone itp. oblookaj sprawe bo to W etz czesto sie zdarza.....

Pozdr. Veteranos

BYŁO:

-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.

JEST:

-Honda VFR 750 rc36 I 90r.