Cerb Opublikowano 4 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2005 Jak w temacie, sprawdzalem ostatnio jaka temperature wytrzyma plyn w chlodnicy i wyszlo mi -12, motocykl przez zime bedzie stal w nieogrzewanym garazu, oczywiscie garaz jes suchy ma sciany gdzies tak 0.5 m grubosci i ogolnie nie jest w nim za zimno, ale na wszelki wypadek chcialbym sie zabezpieczyc i wymienic plyn. Teraz tylko pytanie jaki zalac i gdzie w Kawasaki EN 500 92 rok jest jakis korek spustowy zeby zlac stary plyn ? Czy moze to byc plyn taki jak do samochodow (Borygo lub Petrygo) ten ktory mam teraz zalany mial barwe lekko zielona. Cytuj http://www.bikepics.com/members/cerb/ - moja stajnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati27d Opublikowano 4 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2005 ostatnio u siebie zmienialem plyn a mam ten sam silnik co u ciebie na pompie wodnej w dolnej czesci masz mala srubke M5 jak ja odkrecisz to spuscisz caly plyn a co do rodzaju to musi byc do aluminiowych chlodnic np petrygo ja taki nalalem i jest ok :) [ Dopisane: 04-12-2005, 13:44 ]wlew plynu masz pod zbiornikiem paliwa przynajmniej ja tak mam i nie zapomnij uzupelnic stan w zbiorniczu wyrownawczym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 4 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2005 Nie wlewaj Borygo (czerwonego) tylko dowolny, ale markowy płyn do chłodnic. Pozdro, Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerb Opublikowano 4 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2005 Dzieki za odpowiedzi, jutro sie pobawie :) . ps. a ile mniej wiecej tego plynu trzeba zalac ? Cytuj http://www.bikepics.com/members/cerb/ - moja stajnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati27d Opublikowano 4 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2005 wedlug instrukcji 1,7L Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi