LAMASSU Opublikowano 30 Listopada 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2005 szukalem i znalazlem i krag sie zaciesnia napewno 4T a do wyboru mam w zaleznosci ile odloze XR400,XR650,DR350,EXC400/520,TT600R, ale jeszcze znalazlem cos takiego Husgvarna TE410 lub 610 E ponad to zauwazylem,ze Husgvarny i KTM-y sa bardzo lekkie w porownaniu z konkurencja. Z opisow katalogowych najmniej spala Yamaszka zas Honda przekonuje trwaloscia i przebiegiem.Pozatym zastanawiam sie nad tym WR400 :? Dzis w pracy zamiast pracowac przegladalem katalog z enduro :-) [ Dopisane: 01-12-2005, 00:56 ]a :P jeszcze jedno !dlaczego nie padaja propozycje Kawasaki czy to tez takie podejscie jak w scigach{plastikach}? :-) [ Dopisane: 01-12-2005, 01:00 ]Często polecana tu XR-ka jest własnie bardzo wysoka i może być problem... ile masz wzrostu?okolo180cm cebra ma chyba 810-815 w siodle i tak prawie nozkami dostaje :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojteque Opublikowano 30 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2005 a Very Happy jeszcze jedno !dlaczego nie padaja propozycje Kawasaki czy to tez takie podejscie jak w scigach{plastikach}? Smile Bo się skrzynie sypią :-D Chyba nie ma po prostu modelu kawasaki który by ci pasował. KDX ma dobrą opinię ale to 2t. Jest KLX250 ale ty chyba 'wariat' jesteś i wolałbyś pewnie coś mocniejszego. Mi się podoba ta WRka z soczewkami którą kolega jeden pokazał. Sprzęt jak znalazł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LAMASSU Opublikowano 30 Listopada 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2005 Ogólnie mysle, że bardziej pasowało by jakies wyczynowe enduro/cross niz "ciezkie" enduro,oto mi chodzi :P nie chce ciezkiego smoka tylko moto do zabawy wrazie przewrotki zebym wyszedl zpod niego :D i wogule cos wmiare zwrotnego niezbyt wysokiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekD Opublikowano 30 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2005 dlaczego nie padaja propozycje Kawasaki Podalem Ci przyklad KLX 300R - lekki i z naprawde niezlym zawieszeniemBo sięskrzynie sypią Znam kilka osob ktore jezdza i nikt na skrzynie nie narzeka. Moje typy (w kolejnosci): EXC400, WR400, DRZ400E, XR400, KLX300R, DR350 pozdro EDITA ha wszystkie moga byc w wersjach do rejestracji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LAMASSU Opublikowano 30 Listopada 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2005 a i raczej widze dobrze by bylo zarejestrowac jednak :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojteque Opublikowano 30 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2005 Znam kilka osob ktore jezdza i nikt na skrzynie nie narzeka. Powiedziałem to w formie ironii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekD Opublikowano 30 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2005 Powiedziałem to w formie ironii. OK :P :D Cos chyba zmeczony jestem pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LAMASSU Opublikowano 30 Listopada 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2005 a taki WR400 jest godny uwagi? czy lepiej XR400? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 30 Listopada 2005 Administrator Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2005 Moje typy (w kolejnosci): EXC400, WR400, DRZ400E, XR400, KLX300R, DR350 Bradzo rozsądny ranking. EXC postawiłbym również przed WR ze względu na magiczny czarny guziczek (rozrusznik), której WR nie miały aż donowych modeli WR-F (a tu cena będzie już zdecydowanie wyższa, przynajmniej jeżeli mowa o 450F).Natomiast spodziewaj się również ew. wydatku na KTMa, ponieważ nie ma szans, abyś kupił zarejestrowany EXC poniżej 10.000 bez ryzyka, że to jakaś mega-wtopa.Także przy budżecie który podawałeś mogą być problemy z EXC. Już szybciej kopana WRka. Co do sypiących się skrzyń w modelach enduro Kawasaki - jest to jakiś niestety fakt, nawet w moim KLX250R coś tam już się niepokojącego działo (skoro biegi wypadały). Inna sprawa to Yamaha - tam również padają skrzynie jeżeli trafi się na model, w którym tryby są nie odkuwane, tylko odlewane. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 1 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2005 Co do sypiących się skrzyń w modelach enduro Kawasaki - jest to jakiś niestety fakt, nawet w moim KLX250R coś tam już się niepokojącego działo (skoro biegi wypadały)To akurat jest wada KLXów - bo na wszytkich amerykańskich forach o tym pisali. Sama skrzynia jest bardzo dobra, sprzegło też ( te samo co w KX 125) leż ma wadliwy zmieniacz. Ostanio jestem w trakcie zdobywania wszelkich materiałów na temat KLXa bo kolega kupił i go troche dopiesczemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qba_WR Opublikowano 1 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2005 Jakis czas temu bylem w identycznej sytucji, zastanawialem sie co wybrac dla osoby bez doswiadczenia "w terenie" w podobnym przedziale cenowym. Motocykl mial zapewniac mozliwosc jazdy rekreacyjnej i szalenstw na poligonie lub torze (z przewaga tego drugiego :-)). Wybralem WR400f i jestem z tego wyboru bardzo zadowolony. Porownywalem go z XR400 i DRZ400 (exc 400 poza zasiegiem cenowym, klx300 i dr350 za slabe). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LAMASSU Opublikowano 2 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2005 http://www.rider.com.pl/main/ac/104 jest Xr400 i KTM620sc :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 2 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2005 http://www.rider.com.pl/main/ac/104 jest Xr400 i KTM620sc :?Ja bym wzioł XR bo SC strasznie ciężki jest i do tego wysoki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LAMASSU Opublikowano 3 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2005 Na jednej z aukcji Allegro gosciu sprzedaje Dr-z400 i twierdzi ,ze wymaga wiele mniej serwisowania od np. WR400 i jest tansza w utrzymaniu .Czy to prawda? poza tym kilku znajomych twierdzi ,ze jak enduro to tylko KTM czy zeczywiscie tak jest ,ze KTM sa najlepsze? a jeszcze jedno - sa KTM 250 4t? i czy to by byl dobry wybor dla mnie? { czy taki 250 4t robi duze przebiegi jak np.XR400?} sory ,ze was tak nudze ale chcialbym kupic cos dobrego i zebym nie zalowal :oops: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eloelo Opublikowano 3 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2005 Na jednej z aukcji Allegro gosciu sprzedaje Dr-z400 i twierdzi ,ze wymaga wiele mniej serwisowania od np. WR400 i jest tansza w utrzymaniu .Czy to prawda?Tak to prawda, bo dr-z'a jest mniej wysilona i jest tansza w utrzymaniu, ale jest i slaabsza(moc), plocho ostatnio jezdzil taką i mowi ze ona poprostu przyspiesza, nie jest agresywna jak np exc 400 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi