adam.b66 Opublikowano 29 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2005 witammam pytanko ma ktoś może dane regulacyjne[luzy zaworowe] VFR Rc 24 z 87 roku,nie mogę nic znaleźć w internecie na ten temat.pytałem w firmach motocyklowych i otrzymałem sprzeczne informacje,jedni twierdzą że ma być 0,13 na ssących i 0,20 na wydechach,a inni 0,16 i 0,25.wszyscy natomiast twierdzą że regulacja odbywa się za pomocą płytek,a tu po zdjęciu dekli z klawiatury okazało się że są normalne śruby regulacyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ketchupvfr Opublikowano 29 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2005 regulacja tradycyjna;ssący 0,13wydechowy 0,2 źródło: Honda VFR750&700V FOURS'86-97 - "HAYNES" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 30 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2005 pytałem w firmach motocyklowych i otrzymałem sprzeczne informacje' date='jedni twierdzą że ma być 0,13 na ssących i 0,20 na wydechach,a inni 0,16 i 0,25.[/quote']zapomniałeś napisać w których firmach a mnie osobiście złości tego typu uogólnianie. Jak już piszesz "A" to napisz"B" np.Dzwoniłem do firmy xxx i mnie wprowadzili w błąd lub wręcz olał.Wiem że niektórzy niechętnie udzielają takich informacji.ketchupvfr podał Ci prawidłowe dane dla modelu 86-87 bo następny miał już inne luzy. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam.b66 Opublikowano 30 Listopada 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2005 sorki,nie chciałem nikogo urazić,nazw może nie będę wymieniać ale wspomnę tylko o lokalizacji - Częstochowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 30 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2005 następny miał już inne luzy. I inny sposób regulacji (płytki). Pozdro, Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ketchupvfr Opublikowano 30 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2005 szacun w kierunku - Piotra i Pawła, ale płytki i inny luz zaworowy pojawił się dopiero ze zmianą modelu na RC 36 od VFR750L (1990)JEZĘLI JESTEM W BŁĘDZIE STAWIAM KASTĘ PIWA DLA KAŻDEGO Z WAS, ale nie odam się łatwo :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 30 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2005 Mówię o właśnie RC36 ! Piwa nie wygrasz, bo nie mam zamiaru się zakładać 8), bo masz rację 8) . Miałem ma myśli ten model (czyli RC36, który ma regulację płytkową i inne dane regulacyjne). Pozdro, Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ketchupvfr Opublikowano 30 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2005 Piwa nie wygrasz, bo nie mam zamiaru się zakładać nawet nie miałem zamiaru się zakładać :P , a pivka i tak się kiedys możemy napićpzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 30 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2005 a pivka i tak się kiedys możemy napić Jestem za :-). Sorry za spam :oops: Pozdro, Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 1 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2005 STAWIAM KASTĘ PIWA DLA KAŻDEGO Z WASbiorę to piwo :VFR750F rok 86-87 0.13/0.20 rok 88 0.12/0.19 aż do końca tego modeluźródła niemieckie podają: RC-24 0.15/0.20 RC-36 0.16/0.25a dla modelu RC-45 to już wielka tajemnica. [ Dopisane: 01-12-2005, 10:39 ]a niech tam dopiszę:RC-30 0.18/0.30RC-45 0.16/0.30 Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ketchupvfr Opublikowano 1 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2005 biorę to piwo : VFR750F rok 86-87 0.13/0.20 rok 88 0.12/0.19 aż do końca tego modelu źródła niemieckie podają: RC-24 0.15/0.20 hm, powiedziałem że nie odam się łatwo ja podałem konkretne żródło źródło: Honda VFR750&700V FOURS'86-97 - "HAYNES" szacun Piotr, ale to są twoje słowa: zapomniałeś napisać w których firmach a mnie osobiście złości tego typu uogólnianie. Jak już piszesz "A" to napisz"B" np.Dzwoniłem do firmy xxx i mnie wprowadzili w błąd lub wręcz olał. Wiem że niektórzy niechętnie udzielają takich informacji. tak więc nim postawię tę kastę, Piotr może trochę uchyl rąbka tajemnicy i poadj żródło :P pzdr pees: swoją drogą nie łąpię, jak wiadomo pracujesz u dealera Hondy, nie macie orygynalych manuali do konkrtenych modeli :?: , a wiadomo przeca, że publikacje "satelitarne" mogą wprowadzać jakieś przekłamaniepzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 2 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2005 Podaję za Motodatą : 86-87 - 0,13 ssące i 0,20 wydech. W od 88 obie wartości o 0,01 mm mniej. Dopiero w RC36 zupełnie inne nastawy i metoda regulacji (o czym pisałem). Coś mi się wydaje, że dzielimy włos na czworo, ale z drugiej strony taka dociekliwość kształci i uczy "zawziętości" w dochodzeniu prawdy ! (gadka jak z trybuny sejmowej :-)). Jeszcze zerknę do serwisówki :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi