Z3US Opublikowano 29 Marca 2003 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2003 Chce kupić sobie motorower tylko niewiem jaki. waham się miedzy simsonem,chartem a jawką. Doradźcie mi jakoś ;) . Mieszkam w Tarnowie i chciał bym żeby ktoś mi powiedział z okolic gdzie można go nabyć (w dobrym stanie i w rozsądnej cenie oczywiście) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 29 Marca 2003 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2003 jeśli masz wystarczająco kasy to kupuj simsona, jest dużo lepszy tzn. mniej się psuje, mocniejszy i w ogóle jest cool ;) Co prawda chart jest treż dobry ale jednak to polski motorower :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BORSUKLES Opublikowano 29 Marca 2003 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2003 Witam.Ja także proponuje SIMSONA, on chyba jest z tych wszystkich najmniej awaryjny, najszybszy (WP) i ogólnie super, Chart ma super wygląd, mi się najbardziej podoba, ale silnik ma za słaby... z pozdrowieniami BORSUKLES Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qler Opublikowano 29 Marca 2003 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2003 Simsona radze, ale nie skuter tylko s51 bo skuter ma dziwnie wlaczane biegi, wedlug mnie bardzo jest to niewygodne i nieprzemyslane (wedlug mnie Osa m52 miala najlepiej rozwiany lewarek zmiany biegow ze skuterow jakie znam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seba Opublikowano 29 Marca 2003 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2003 na początek troche śmiechu:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: mam wykrzywioną rame ale humorek i tak mi dopisuje:lol: :lol: :lol: :lol: odnośnie tematumój brat ma skutera i z bigami nie jest źle, ja sie przyzwyczaiłem po kilku sekundach i są te biegi bardzo wygodnemoim zdaniem największą wadom skutera jest to że jak sie chce dostać do jakiegoś podzespołu to trzeba ściągać mnóstwo plastików i blach a po naprawie to wszystko zakładaćPo za tym sr50 są bardzo fajne, mi sie podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ukasz Opublikowano 29 Marca 2003 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2003 Każdy chwali swoje ;) więc ja powiem CHART :D Nie jeździłem nigdy simsonem, ale na charcie przeżyłem wspaniałe chwile, śmigałem nim po ulicach, lasach i bezdrożach i uważam że to świetny sprzęt. A za kasę jaką zaoszczędzisz na simsonie idź na piwo :(Pozdro.:D:):D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BORSUKLES Opublikowano 30 Marca 2003 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2003 Witam.Wcale nie zawsze chwaimy swoje ;) gdyż jeździlem Ogarem, a nie Jawka ani Simkiem, ale wydaje mi się Simson najrozsądnieszy, z tym, że to też zależy ile masz kasy, bo Simsony są z rgułu drogie 1200-1900 złotych, Charty 600-1000 zł, a Jawki 100- 500 złotych.....oczywiscie ceny przybliżone, można kupić np. Simka w cenie Jawki lub Charta w cenie Simka. z pozdrowieniami BORSUKLES Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilu Opublikowano 30 Marca 2003 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2003 Ja też doradzam Simsona, choć mam Rometa Ogara 205 ;) (Pojedzie mi bez żadnych przeróbek silnika 63 km/h), ale jednak Simson cool Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QvEEr Opublikowano 30 Marca 2003 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2003 Ja swojego simka opyliłem za 450 zł :) . Ale i tak zależy od kasy. Tak jak ja bym spytał co doradzacie Jawke 50 czy Aprille RS 50 :( Z3US jak masz conajmniej 2000 zł to nie żałuj i kupuj simaka. S51 oczywiście ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z3US Opublikowano 30 Marca 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2003 Chyba jednak Simson (ale nie skuter bo mi sie niepodoba). :) Tylko chciałbym sę jeszcze dowiedzieć o koszcie kupna i eksploatacji. I coś o tuningu oczywiście :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I_Mat Opublikowano 30 Marca 2003 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2003 Chyba jednak Simson (ale nie skuter bo mi sie niepodoba). :) Tylko chciałbym sę jeszcze dowiedzieć o koszcie kupna i eksploatacji. I coś o tuningu oczywiście :(No więc tak : cena Simsona S51 w bardzo dobrym stanie to ok 1800zł (dla wersji enduro - inne są tańsze).Eksploatacja - czyli spalanie jest na poziomie 3 litrów (no chyba, że ktoś jeździ odrobinę inaczej, to spalanie możę byc wyższe - ja miałem ok 4,2 ;) )Tuning : -wpierw bym zalecał przeczytanie wątku o rasowaniu dwusuwów-można dokupić polskiej produkcji cylinder + tłok + głowica zwiększające pojemnosć do 60ccm bez żadnych przeróbek-można przerobić wersje 50ccm na 70ccm (ale tutaj trzeba już conieco przerabiać) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z3US Opublikowano 30 Marca 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2003 A możecie mi coś powiedzieć o tuningu wydechu i dolotu ? Może wolny wydech i stożek ? Bo to napewno coś da przy V-maxie (prędkość max) A jakie ma on w ogóle osiągi ? chodzi mi o zwykłego nie enduro ani nie o skutera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seba Opublikowano 30 Marca 2003 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2003 -można dokupić polskiej produkcji cylinder + tłok + głowica zwiększające pojemnosć do 60ccm bez żadnych przeróbekNie polecam polskich cylindrów bo mają nierówne kanały! może wolny wydech iTeż nie polecam! Pisałem kiedyś o wydechach do dwutaktów w mechanice ogólnejPrzeczytaj wątek "tuning dwusuwa" tak jak zalecał I_mat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buba6 Opublikowano 30 Maja 2003 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2003 (wedlug mnie Osa m52 miala najlepiej rozwiany lewarek zmiany biegow ze skuterow jakie znam) No jak w H-D piętą i palcami :lol: Cytuj Nowoczesne telewizory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qler Opublikowano 30 Maja 2003 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2003 (wedlug mnie Osa m52 miala najlepiej rozwiany lewarek zmiany biegow ze skuterow jakie znam) No jak w H-D piętą i palcami :lol:Zreszta tak jak i w eMce (co do innych rusow to niewiem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi