levoir Opublikowano 13 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2005 Chce kupić 80 ale nie wiem jaką czy honde czy KTM czy Yamahe.Najbardzej interesuje mnie Yamaha dt80 lcII lecz ma małą moc.Doradzcie!! Z góry dziękuje za odpowiedź.PS Na razie mam Suzuki ts potrzebuje coś mocniejszczego :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eloelo Opublikowano 13 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2005 jezeli masz suzuki ts70 i ci mocy brakuje to nie kupuj dt80... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnduroMax Opublikowano 13 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2005 No wlasnie. Ts-ka po tuningu na 70cc jest mocniejsza od dt i lzejsza. Pozostaje ci tuningowany HM CRE 50/70 albo jakies 125cc.A ta ts-ka to jak rozumiem japonska czyli chlodzona ciecza. Jesli nie to zaopatrz sie w japonska ts-ke. Cytuj http://www.flickr.com/photos/29858352@N03/Zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eloelo Opublikowano 13 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2005 A ta ts-ka to jak rozumiem japonska czyli chlodzona cieczano co ty nie widzisz po avatarze ze jakiegos ktm'a ma :P ;)chyba nawet tego http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=70328409 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PAWEL----B Opublikowano 13 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2005 kup 125 i problem z glowy i nie zawracaj sobie glowy 80 tka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
levoir Opublikowano 14 Listopada 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2005 125 jest dla mnie za silna i za wysoka a poresztą chce zarejstrować na motorower.A 125 chyba nie da rady.Potrzebuje z 80 przynajmniej 20km a TM85 ma 30KM i nad nim sie zastanawiam.Yamaha dt jest za ciężka. Myśle nad HONDĄ MTX80 ale nie spotkałem sie z kimś kto miał z nią bliższe spotkanie. [ Dopisane: 14-11-2005, 14:07 ]Co do mojego Avataru jest KTM bo na razie nie mam zdjącia swojego.Zrobie zdjącie cyfrówką jak będe miał czas bo musze wyglancować i wypucować maszyne.(Jeszcze sie ucze sam nie wiem po co) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PomyK Opublikowano 14 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2005 Widać po nim ze ma 13 lat,ale jak ts 70 jest za słabo to bierz 125 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
levoir Opublikowano 14 Listopada 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2005 A co myślicie o KTM TECNOSEL 50 ma wage 50 a moc 80. NAPISZCIE CO O NIM WIECIE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
>DANIEL< Opublikowano 14 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2005 Myśle nad HONDĄ MTX80 Wydaje mi się że mtx jest słabszy od ts 70, więc nie wiem czy ci się opłaca kupić :roll: Potrzebuje z 80 przynajmniej 20km a TM85 ma 30KM Tm to chyba jest cross, a więc ciężko ci będzie znalezć zarejestrwanego na motorower, choć spotkałem się z yz 80 na motorower.Moim zdaniem 125 na motorower bedzie dobra, przeciez dt 125 ma 30 km przy wadze powyżej 100 kg, a taki cross 80 ma tez 30 km ale za to ok 70 kg wagi, więc to dopiero jest moc! Szczerze przemyśl to czy nie warto wziąć enduro? pzdr :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Memfis Opublikowano 14 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2005 A co myślicie o KTM TECNOSEL 50 ma wage 50 a moc 80. NAPISZCIE CO O NIM WIECIE. 50 cmm50 kg80 hp ? Ja tez chce takie cus :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
levoir Opublikowano 14 Listopada 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2005 Chodzi mi że ma moc jak 80 a wage jak 50cm czyli OK 80kg. [ Dopisane: 14-11-2005, 14:42 ]A jeszcze mam pytanie czy 125 na motorower można. A w przypadku gdybym sie wyrąbał i miałbym dostać odszkodowanie a jak PAŁY zmierzą i wyjdzie że mam 125 a na motorower można tylko 49cm a czy rejstrowanie wyżej to nie przestępstwo?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enduroboj. Opublikowano 14 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2005 Kurde człowieku po co Ci te 80ccm. TS 70 wygrywa w tej klasie, honda MTX80 i yamaha DT wcale nie będą lepsze :!: Skoro nie zadawala Cię TS to kupuj 125. ja bym się w ogóle nie zastanawiał :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Memfis Opublikowano 14 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2005 [ Dopisane: 14-11-2005, 14:42 ]A jeszcze mam pytanie czy 125 na motorower można. A w przypadku gdybym sie wyrąbał i miałbym dostać odszkodowanie a jak PAŁY zmierzą i wyjdzie że mam 125 a na motorower można tylko 49cm a czy rejstrowanie wyżej to nie przestępstwo?? nie mozna, jest to niezgodne z prawem i beda wysuniete konsekwencje jak chodzby Cie zlapia bez kierunku, a 'pałe' moze kiedys bedziesz miec w spodniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaze Opublikowano 14 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2005 Heh...mówisz że cross 125 bedzie za mocny a 80 bedzie w sam raz? Jeśli tak to się mylisz bo ja jechałem i na SX 125 i na YZ 80 i różnią się CHARAKTERYSTYKĄ silnika ale idą prawie tak samo. Może to jest dziwne porównanie ale sobie policz: np. YZ 125 przy wadze 87 kg ma 42 KM czyli na jeden kilogram masy przypada prawie 0,5 KM a YZ 80 waży 65 kg i ma ok 30 KM czyli także na jeden kilogram masy przypada 0,5. One różnią sie zdecydwowanie wielkością i to wszystko. Widziałem na torze w akcji kolesia na KX 80 i drugiego na 125. Obaj jechali równo. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plocho Opublikowano 14 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2005 Jak uwazasz ze twoja ts-ka jest kiepska to wez HMa i wsadz kit na 70ccm.Ja niewiem jak takie suzuki moze byc za slabe dla 13-latka, ten motor jest lekki i mocny wiec czego chciec wiecej ?? (moze masz zablokowany dyfuzor i moduł ? ) Twoja ts jest chlodzona powietrzem czy ciecza ?? Piszesz ze chcesz miec zarejestrowany sprzet wiec: YZ RM SX TM CR itd tego poprostu nie zaresjetrujesz, a nawet jak Ci sie uda beda same problemy. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi