Patryk_mx Opublikowano 11 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2005 Witam, mam pytanko wczoraj w moim sx rozsypało sie łożysko igiełkowe pod tłokiem czy jest możliwośc kupna samego łożyska czy musze kupować cały korbowód :?: Aha jeśli możecie to podajcie jakieś adresy do sklepow inetrnetowych gdzie moge zakupić tłok bo w olku i larsonie akurat nie ma odpowiedzniej średnicy, najgorsze jest to że stało sie to tydzień po wymianie tłoka regeneracji cylindra :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 12 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2005 cylinder to akurat szklifowac mozna a jesli chodzi o regeneracje to raczej walu... a regeneracja walu polega miedzy innymi na nowym lozysku na korbowodzie. tak wiec odpowiedzialny za naprawe dal jakis shit. zglos sie najlepiej do niego, choba ze moto robiles sam, wiec cos nietak poszlo przy naprawie... a swoja droga to istnieje cos takiego jak lozysko pod tlokiem? na wale(tzn korbowod-wal) to napewno musi byc, ale tlok to sie akurat trzyma na sworzniu... gdzie lozysk nie ma. ale w takiej maszynie palcy nie maczalem wiec jesli sie myle to mnie poprawcie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilu Opublikowano 12 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2005 jest łożysko sworznia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dabu Opublikowano 12 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2005 dostaniesz samo łożysko w każdym pożądniejszym sklepie z częściami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Budzik-WGR Opublikowano 12 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2005 Wiem ze do motocykli MZ itp. tzn tych starszych mozna to kupic bez problemu, ale czy przy tych nowych a jesli nie nowych to japonskich i tego typu mozna to nie wiem, a czy nie jest ono w komplecie z tłokiem? Pozdro Cytuj BYŁO:-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.JEST:-Honda VFR 750 rc36 I 90r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cinek Opublikowano 12 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2005 a swoja droga to istnieje cos takiego jak lozysko pod tlokiem? Nie, nie ma... :mrgreen: Łożysko łba korbowodu lub jak już pisano łożysko sworznia. Poza tym, pierwsze słyszę by regeneracja wału obejmowała łożyska łba korbowodu - ich wymiana nie wymaga demontażu wału. Wiem ze do motocykli MZ itp. tzn tych starszych mozna to kupic bez problemu, ale czy przy tych nowych a jesli nie nowych to japonskich i tego typu mozna to nie wiem, a czy nie jest ono w komplecie z tłokiem? Jeśli średnica wewnętrzna łożyska, a tym samym średnica sworznia jest typowa, to średnica zewnętrza najprawdopodobniej też. W najgorszym razie możnaby pokombinowac z tulejowaniem łba korbowodu, więc problem nie wydaje się taki straszny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak Opublikowano 12 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2005 Jeśli średnica wewnętrzna łożyska, a tym samym średnica sworznia jest typowa, to średnica zewnętrza najprawdopodobniej też. W najgorszym razie możnaby pokombinowac z tulejowaniem łba korbowodu, więc problem nie wydaje się taki straszny.za droga zabawa jak to sie rozsypie. to jest bardzo wysilony silnik osiagajacy bardzo wysokie obroty i nie ma co kombinowac tylko kupowac nowe.na pewno gdzies dostaniesz , tylko podzwoń i popytaj ps. samo z siebie się rozsypało? przeciez jesli tydzien wczesniej miales silnik rozbebeszony to mogles spradzic ... no cóz, za błedy trzeba płacić , czesto duzo więcej, niz teraz w Twoim przypadku :cry: Cytuj SPRZEDAM CZĘŚĆI HONDA XR XL NX 600 650, kontakt 600031499 lub [email protected] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_mx Opublikowano 12 Listopada 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2005 samo z siebie się rozsypało? przeciez jesli tydzien wczesniej miales silnik rozbebeszony to mogles spradzic ... No właśnie sprawdzałem i nic nie wskazyło na to żę sie rozsypie. Teraz czeka mnie rozpoławianie silnika bo musze wyjąć resztki tego łożyska ze środka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dabu Opublikowano 12 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2005 spróboj najpierw silnik do góry nogami wziąć i przepłukać komore jak wylecą wszystkie to ok jak jakieś nie chce bo się gdzieś zaklinowało to czeka cię rozbiórka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yool Opublikowano 12 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2005 No właśnie sprawdzałem i nic nie wskazyło na to żę sie rozsypie. A co miało wskazywać wg ciebie? Diagnostyka łożysk to nie taka prosta sprawa, jak nie miałeś pewności to trzeba było wymienić, chyba że łożysko było rzeczywiście ok a rozsypało się samo z siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson13 Opublikowano 16 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2005 ale tlok to sie akurat trzyma na sworzniu... gdzie lozysk nie ma prosty przyklad mz etz ma wlasnie takie lozysko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak Opublikowano 16 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2005 spróboj najpierw silnik do góry nogami wziąć i przepłukać komorenajlepiej ropą Cytuj SPRZEDAM CZĘŚĆI HONDA XR XL NX 600 650, kontakt 600031499 lub [email protected] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucas Opublikowano 16 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2005 spróboj najpierw silnik do góry nogami wziąć i przepłukać komorenajlepiej ropą nie ropą tylko naftą albo beznyną ekstrakcyjną albo zwykłą a nie ropą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 16 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2005 lozysko glowki korbowodu kosztuje do crki 40 zl odezwij sie na priv to dam ci numer do goscia i napisz ktory rok tego SXa pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_mx Opublikowano 17 Listopada 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2005 Witam, dzięki za info zielorz , co do silnika niestety będe musiał go rozebrać i sprawdzić w jaki sposób płyn chłodniczy dostał sie do oleju, a i powiedzcie gdzie moge dostać ponad wymiarowe tłoki :?: Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi