POL-13 Opublikowano 31 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2005 Czesc.Na krótkim wachaczu pchanym były ostatnie Emki,Kaski do 1963,Kaśki wojskowe i pierwsze MW (chyba) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieczny student Opublikowano 31 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2005 :P nie sprecyzowałem pytania, które miało dokładniej dotyczyć amortyzacj tylnego koła... emki i urale (m61 i m62) były na suwakach. a czy kaski były tylko na wahaczach, czy miały też suwaki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POL-13 Opublikowano 31 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2005 Wszystkie Kaski z tyłu miały już wahacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grasser Opublikowano 10 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2006 co do remontu wydaje mi sie ze leprza opcja jest zdiecie cylindrow i obadania silnika bardzo dokladnie jednak bez rozpolawiania go. generalnie jak juz rozpolowisz to niewarto skladac na tych samych czesciach. jestem w tej samej sytuacji. kupilem Urala M63 za 700 zl !!!! tylko bylo matactwo z papierami bo w dokumentach niebylo silnika ale niedawno weszla w zycie odpowiednia ustawa (o ktorej wiedzialem w chwili zakupu). moto ladne ale przerobione straszliwie. silnik jak zdialem cylindry to az sie przerazilem. wlasciciel nieklamal. widac jeszcze rysy po honowaniu a na wale niema luzu, wszystko wygloda jak nalezy ... i tu moje pytanie ... co warto jeszcze sprawdzic ?? na co zwrocic uwage ? chcialbym wyszukac wszystkie mozliwe uszkodzenia ktore moga spowodowac powazna awarie w najblizszym czasie. oczywiscie chce uniknac rozbebeszania silnika. pieniedzy na remont niestety niemam gdyz proboje odbudowac moto i przywrocic do przyzwoitego wygladu (teraz ma bak od pannoni kwadratopwy reflektor z przodu kanape z owiewka ze statku kosmicznego i dziwne amortyzatory :)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumiś714 Opublikowano 11 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2006 Dostałeś już wór dobrych rad, więc ja już nie będę się wymądrzał. Ale chciałbym Ci podać namiary na części:1. Skontaktuj się z "Irbitem" z tego forum2. "Ural63" z http://www.redmotorz.studioo.pl/ - ale nie jestem pewien niku - potwierdzić ci mogą "macbrus" lub "andrew"3. kopalnia wszystkiego - allegro - ale to chyba oczywiste4 Państwa Kokotów z Krakowa - firma solidna i ceny niezbyt wysokie http://www.sowiet-moto.neostrada.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Opublikowano 12 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2006 Czesc.Na krótkim wachaczu pchanym były ostatnie Emki' date='Kaski do 1963,Kaśki wojskowe i pierwsze MW (chyba)[/quote'] Tak, MW750 też miały wahacze pchane w swoich pierwszych seriach. Miałem kiedyś taki egzemplarz. co do remontu wydaje mi sie ze leprza opcja jest zdiecie cylindrow i obadania silnika bardzo dokladnie jednak bez rozpolawiania go. generalnie jak juz rozpolowisz to niewarto skladac na tych samych czesciach. a po co ściagać cylindry :?: Po to by się wszystko jeszcze raz docierało i szybciej zużyło :?: Jak chodzi bez stuków to niech tak zostanie, nie ma co się na siłę doszukiwać domniemanych wad. K750 to nie Dniepr z lat 90tych gdzie trzeba było rozebrać wszystko bo garściami wyciągało się wióry tokarskie z silnika i skrzyni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POL-13 Opublikowano 12 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2006 Czesc.Dniepr z lat 90tych gdzie trzeba było rozebrać wszystko bo garściami wyciągało się wióry tokarskie z silnika i skrzyni. Zgadza się z takiego motora wyciągnełem garść wiorów z miski.Ale pracownik skladający ten egzęplarz był uczciwy.W misce luzem leżał smok pompy oliwy a nakrętki były przylapane.Ale na tym silniku zrobilem już 20 000 i oby tak dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi