Skocz do zawartości

Ludzie nie dbaja o przyrode - przez to zaliczyłem glebe

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Takie rowy kopią Twoi sąsiedzi zebys własnie w nie wpadł :? Moj ojciec zawsze mi mowi ze własnie wywalilem sie bo "niedostosowałem predkosci do sytucaji w terenie" i bam!Drzewko :lol: :D

Co do smieci w lesie to fakt!Jest tego pełno i az wszędzie kolorowo!

My tez nie jestesmy swięci ale to nasza pasja a wywalanie smieci chyba nie :roll:

hehe u mnie raczej to nie jest sprawka sąsiadow ;) ta ścieżka z rowem w poprzek drogi jest jakies 5 km od mojego domu wiec wątpie żeby sąsiad ktorego denerwuje poszedł tam z łopatą i wykopał rów,myślą,że akurat będe tędy jechał ;) Napewno natura tego rowu nie zrobiła,tylko człowiek.Pytanie po co?Kolega wspomniał że te rowy kopią leśnicy do sadzonek.No dobra.Tylko po cholere na środku drogi?

nowadeba.com.pl- tor motocross/ATV-zapraszamy

Co do tego że bogaci wywalają śmiecie do lasu to poprostu to jest śmiesznie. JA mieszkam niedaleko lasu i często zdaża mi się tam pojezdzić i często widze jak przyjeżdzają jakies rolniki końmi i wywalają kupe śmieci. Raz jednemu takiemu zwruciłem uwage że niewolno wywalać śmieci w lesie to mnie zwyzywał. Ale wyciągnołem koma i zagroziłem że na Policje zadzwonie to odjechał ale zapewne itak wywalił cały syf gdzie indziej. Niestety tak unas jest że ludzie nieszanują niczego ...

Bohen lepiej przyjedź na tor poorać bo zarasta' date='a nie jeździj po lesie [/quote']

ale nie ma czym :D - no chyba że jako widz popatrzeć to jak najbardziej ;)

Stare motocyklowe przysłowie mówi: jak się nie wywrócisz.....to se nie poleżysz.

a powiedz czy Ty ani razu po lesie nie jeździłeś?

a powiedz czy gdzieś w mojej wypowiedzi wyraziłem pogardę lub dezaprobatę dla jeżdżenia po lesie? :D - NIE

jeżdże po lesie chociaż bardzo rzadko ale jednak, i nie mam wyrzutów bo moim zdaniem nikomu nie szkodze, tzn pewnie tam przez mój hałas nie mogą żaby kopulować ale jakoś mi na tym nie zależy ;)

w moim poscie chodzilo mi tylko o to że samemu niszcząc przyrode, krytykujesz za to też innych. zdecyduj sie w końcu ;)

w moim poscie chodzilo mi tylko o to że samemu niszcząc przyrode' date=' krytykujesz za to też innych. zdecyduj sie w końcu [/quote']

a kto bardzie niszczy przyrode : ja, gdy raz przejade na moto czy oni wysypują śmiecie co rozkładają sie latami?

no i przez nich ja cierpie (gleba) a oni z mojego powodu nie cierpią!

naprawde można sie kłucic i rozważać na ten temat (ale ja tego nie chce)

pzdr

Stare motocyklowe przysłowie mówi: jak się nie wywrócisz.....to se nie poleżysz.

mnie raz zatrzymał jakis kolo w lesie i powiedział że to jest teren prywatny i ze tutaj nie wolno jeździc motorami.Dziwne bo jakos codziennie tą drogą ludzie z okolicznych wsi dojeżdżają do pracy na motorach,niektorzy jeżdżą tam autami.No ale powiedziałem gosciowi że skoro jest to teren prywatny i nie mozna tu jeździc to niech ogrodzą ten teren jakąś siatką i postawią znak z zakazem wjazdu.Chciał głupka ze mnie zrobić,ale co zrobić,nie będe sie z wieśniaczkiem kłócił,powiedziałem swoje i odjechałem.Zresztą dostał by w pape gdyby na siłe mnie zatrzymywał,bo raczej na groźnego nie wyglądał,pozatym niższy ode mnie prawie o głowe :-) No ale na szczęście sie nie stawiałtylko stał z boku i patrzył jak odpalam rumaka :D

nowadeba.com.pl- tor motocross/ATV-zapraszamy

adam87

Czy nie widzisz subtelnej różnicy pomiędzy spalinami, które tak czy siak są w gigantycznych ilosciach uwalniane na calej kuli ziamskiej i roznoszone przez wiatr, a kupą śmieci, starych foteli, plastiku itp??? jeszcze żeby to w jakiś workach to sam bym wziął raz na jakis czas poldasa trucka i wywiózł to na wysypisko za własne ciężko zarobione pieniądze bo aż żal!

a hałas? Ten co wywozi <--- jak widać też tego pieszo nie nosi:P

pozatym jak ktoś wyżej pisał my realizujemy swoją pasję a nie jedziemy gnój zrobić.

co do orania w lesie to jak raz przejedziesz po ściółce to raczej nie zniszczysz trwale jej struktury...

nieprawdaż?:evil:

myślmy więc zanim kogoś "wyśmiejemy" na forum:)

pozdrawiam

Radek:)

Czy nie widzisz subtelnej różnicy pomiędzy spalinami, które tak czy siak są w gigantycznych ilosciach uwalniane na calej kuli ziamskiej i roznoszone przez wiatr, a kupą śmieci, starych foteli, plastiku itp???

no rzeczywiście, widze różnice - kupa śmieci, jaka by nie była, nie niszczy środowiska tylko je zaśmieca. po prostu leży sobie jakiś stary karton i nic nie robi, tylko leży. nie zatruwa gleby, nie zatruwa powietrza, nie robi hałasu, nie niszczy tego co rośnie dookoła niego. praktycznie jedyną szkodliwością takiego kartonu jest to że bardzo brzydko on wygląda, no i może to co jest pod nim nie wyrośnie bo nie ma dostępu do słońca.

jak ty przejedziesz przez las na motocyklu to przede wszystkim od razu niszczysz podłoże, czego efekty zaobserwować możesz natychmiast, zatruwasz powietrze bezpośrednio przy drzewach które z tego powietrza korzystają, i robisz hałas słyszalny na kilku kilometrach kwadratowych, który na pewno nie robi dobrze żyjącym tam zwierzętom. a karton wyrzucony przez człowieka tylko grzecznie i cichutko sobie tam leży.

oczywiście wku**ia mnie skur***yn który zamiast poszukać śmietnika jedzie do lasu i wyrzuca tam śmiecie, ale też jak ktoś po tym samym lesie jeździ na motocyklu nie może mieć pretensji do innych że ten las zaśmiecają.

pozatym jak ktoś wyżej pisał my realizujemy swoją pasję a nie jedziemy gnój zrobić.

a co to za wytłumaczenie? :lol: a moją pasją jest palenie samochodów. to moge do Ciebie do Leszna podjechać i spalić ci samochód, bo to przecież moja pasja?

i powtarzam jeszcze raz że sam jeżdże po lesie (chociaż dosyć rzadko) i szczerze mówiąc mam głęboko gdzieś to czy niszcze tą przyrode czy nie, jedynie chodzi mi o to że udajecie tutaj ekologów dbających o dobro lasu, krytykujecie ludzi wywożących śmieci, a sami wcale nie czynicie dobrze dla lasu. to jak tak bardzo wam przeszkadzają te śmieci to proponuje zacząć jeździć z wielkim worem i je sprzątać :]

Do Dec

dzięki za Twoją opinię :D widze że mnie rozumiesz - dzieki :P

Do adam 87

Nie chodzi mi o karton ale o wszelkiego rodzaju śmiecie (takie jak przecietny człowiek w worku wynosi do smietnika)

Nie chodzi mi o karton ale o wszelkiego rodzaju śmiecie (takie jak przecietny człowiek w worku wynosi do smietnika)

nie zaglądam każdemu do śmietnika wiec nie wiem co przeciętny człowiek w nim trzyma, ale raczej mało jest ludzi którzy w do wora wyrzucają odpady radioaktywne, czy żrące związki chemiczne. Zwykle w śmietnikach są resztki jedzenia, gazety, butelki, czasem jakieś stare szmaty, plastikowe opakowania po jogurtach, blaszane puszki po śledziach i paprykarzu itp :D

poza tym ja wcale nie chce dyskutowac o tym że wyrzucanie śmieci w lesie jest dobre i fajne tylko po prostu jest TEŻ szkodliwe dla środowiska, mniej lub bardziej niż motocykl.